Odborárska - poškodené koše

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Novomestan 14. marca 2019

Dobry den, chcem upozornit na vykyvane odpadove kose. A hlavne, kose su na SUKROMNYCH pozemkoch a nie na pozemkoch mč alebo magistratu. Odporucanie aby sa kose riadne osadili na pozemku pri parkovisku /hned oproti/. Aspon obyvatelia novej bytovky to nebudu ich tak vyuzivat komunalnym odpadom. Verim ze tento easy problem coskoro vyriesite. Dakujem.

15. marec 2019

David 1

Keď budú z druhej strany chodníka tak ich už nebudú využívať nový obyvatelia? Ste silný optimista. Opraviť by ich mal investor ako aj chodníky v okolí , ktoré poškodil nájazdami nákladných áut, kvôli prestavbe obytného súboru Kubik..
15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Kancelária starostu
15. marec 2019

Novomestan

Ďakujem za odpoved mesteskej časti. Ohľadom zničenej komunikácie a chodníkov zo strany developera tak ako je tu vyssie spomínané Vám odporúčam ho priamo kontaktovať a nie len tak hejtovat. Developer je spolocnost vigroup. Zároveň to budete musieť nejak podložiť dôkazmi, lebo tie chodníky boli podľa môjho skromného úsudku uz zdevastovane predtým... hlavne riešením rôznych prípojok v minulosti. Ale nedbam, len klopte na správne dvere. Či sa spoliehate ze pride starosta za developerom a príkaze im ze opravte chodníky??? Toto je naivne :) Ale pokial je vsetkym dobre známe tak sa tam ma budovať parkovisko a v rámci neho by mohla byt rekonštruovaná prijazdova cesta. Uvidíme.
15. marec 2019

Michal

parkovisko miesto zelene?
15. marec 2019

Novomestan

Pokial dobre vieme toto si vynútili domáci rôznymi protestami. Za bytovkou su uz nejaké spevnene plochy a neudržiavana hlinená plocha s odpadom a trčiacimi asfaltovymi plochami... zeleň tam moc nevidno :)
15. marec 2019

David 1

Domáci si vynútili iba to čo mal zo zákona developer urobiť aj bez protestov. Čiže zabezpečiť si k svojim novým bytovým jednotkám zákonom daný minimálny počet parkovacích miest. Tie nové budú za bytovkou . Dôkazy dodávať k znečisteniu netreba. Celá odbočka je ešte stále plná blata a kamienkov. Nevidel som tam nikoho to tam pozametať a dať do pôvodného stavu.

No k podnetu. Kôš umiestnený z druhej strany chodníka nevyrieši nijako vyhadzovanie komunálneho odpadu. Niekto je proste lenivý sa prejsť k svojmu stojisku na smetné nádoby.
15. marec 2019

Novomestan

Ved poriadku! Len ja narážam na tu žiadnu zeleň :)))) a hlavne moja pripomienka je ze kose su zničené a na cudzom pozemku. Ked je niekto prasa tak je prasa a hodí odpad aj na zem. A ta cesta je dlho zničená haloooo Ved sa tam stavali 3 bytovky nobelova a chodili tam tatrovky ... a ložiska detto si tam robili spevnene plochy z makadamu, a kadiaľ ich vozili aj tou cestičkou ktorá vedie k opustenemu ihrisku....môžete teraz vsetkym napísať nech to prídu pozametat vrátane developera BD Kubik. :) Nabudúce čítajte s porozumením o čo hlavne išlo v podnete. Mobiliár mesta a MČ nemoze byt svojvoľne na cudzích pozemkoch a tie kose stoja len tak tak ... Pekný deň ;)
04. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zverejňujeme odpoveď z Magistrátu hl. mesta SR Bratislava:

Nakoľko v súčasnej prebieha proces verejného obstarávania a nie je možné meniť počet
smetných košov, Vašu požiadavku sme zaradili do plánu a v prípade pridelenia dostatku
finančných prostriedkov zabezpečíme realizáciu.

Podnet sme presmerovali na vyriešenie.

Kancelária starostu
08. júl 2019

Novomestan

Ďakujem za vyjadrenie z MČ. Čiže počet ste zmenili, keď ste ich odstránili a nedali do iných - vhodnejších polôh. Tzn. porušili ste nariadenie magistrátu...
13. október 2022

Martin Uváček

Aký je súčasný stav riešenia podnetu?
13. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o aktuálne stanovisko sme požiadali kolegov z Oddelenia správy komunikácií.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
26. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na základe informácie z referátu životného prostredia by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený. MČ koše odstránila.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania