Parkovanie na moste cez Karloveskú ulicu


Vyriešený

Auta pravidelne parkuju na moste a nicia ho. Ziadam o osadenie stlpikov alebo inych pevnych zabran proti parkovaniu. Mestsku policiu som volal vela krat aj teraz, nepomohli, ziaden efekt.

17. marec 2019

Viliam

8/2009 Z.z. § 25 (1) Vodič nesmie zastaviť a stáť m) na moste
Treba posielať fotky priamo na mestskú políciu, ja som podobný prípad riešil takto v Dúbravke a vždy mi prišla odpoveď
17. marec 2019

Michal Oravec

Hej, policajti tam tiez casto parkuju. Bud nic nerobia, ani z auta nevystupia, alebo tam vobec nie su, len auto.
19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie zdokumentované na fotografii je zrejmým príkladom porušenia povinností vodiča, v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení. Ak by bola v aktuálnom čase na miesto privolaná hliadka MsP alebo PZ, mohla by na mieste posúdiť aj ďalšie okolnosti (vzdialenosť od križovatky, šírku vozovky atď.), ktoré by mohli byť taktiež dôležité pre celkový priestupkový dej na stanovenie miery zodpovednosti vodiča.
Aj tento prípad poukazuje na význam privolania hliadky na miesto, nakoľko každý priestupok je v niečom individuálny, jedinečný. Preto hliadka posúdi na mieste všetky okolnosti podozrenia zo spáchania priestupku a volí primerané zákonné spôsoby jeho riešenia, pričom posúdi nesprávne zaparkovanie vozidla aj z pohľadu ustanovení § 43 zákona č. 8/2009 Z. z. (miera vytvorenia prekážky cestnej premávky).

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Mestská polícia
20. marec 2019

Michal Oravec

Kazdy den.
20. marec 2019

Admin KV

Dobrý deň, pán Oravec,
vedeli by ste, prosím, priblížiť, čo (ne)urobila hliadka Mestskej polície, keď ste ich privovali na miesto?

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
20. marec 2019

Michal Oravec

MP bud odmietne kompletne privolat hliadku pretoze to nepovazuju za dostatocne dolezite alebo tento most nepovazuju za most alebo vraj hliadku poslu no hliadka MP vobec nepride alebo hliadka sice pride ale ani nevystupia - len prejdu okolo. Podla vlastneho materialu nedavno zverejneneho OPS som z dovodu chronickosti, rozsahu a pravidelneho opakovania tohto problemu ziadal o osadenie pevnych stavebnych zabran. Zaroven pripominam, ze most je v katastrofalnom stave a na chodnikoch na nom su 20 cm hlboke diery sposobene parkujucimi autami plus rozdrtene obrubniky. Hrozi vazne zranenie chodcov. Tiez pripominam, ze tesne za mostom je skola a parkujuce auta jazdia po chodniku a ohrozuju deti. Velmi tazko sa vysvetluje detom, ze musia uhnut autu co sa snazi zaparkovat v znacnej rychlosti na uzkom chodniku na moste ohranicenom zabradlim.
28. marec 2019

Michal Oravec

Kazdy den...
28. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadky Expozitúry mestskej polície Bratislava IV pravidelne vykonávajú kontrolu uvedenej lokality (most cez Karloveskú ulicu). Tomuto miestu sa mestská polícia bude i naďalej venovať.
Pokiaľ ide o osadenie stĺpikov, prípadne iných pevných zábran, toto je v kompetencii príslušného správcu komunikácie.

Prajem príjemný deň.

S pozdravom
Mgr. Barbora Krajčovičová
hovorkyňa Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy
28. marec 2019

Michal

Uvidime v sobotu.
30. marec 2019

Michal Oravec

Uz vidime. Auta vsade. Policajti to ignoruju. Tesime sa po dnesku na nove vytlky na chodnikoch a pokracujucu devastaciu mosta.
03. apríl 2019

Michal Oravec

Kazdy jeden den dokola to iste. Foto dnes 8:45. Plus ta obrovska jama v chodniku...
03. apríl 2019

Michal Oravec

Oprava, 7:45. Asi aby niektore bohate deticky nemuseli kracat do skoly. Ze ine deticky nemaju kade kracat, to uz nevadi. Policajti pridu maximalne tak raz za den vecer nenapadko dat papucu tomu jednemu chudakovi co ich este nepozna. Ale len na male a lacne auto.
06. apríl 2019

Michal Oravec

Standardna sobota 9:30
18. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Hliadky Exp. MsP BA IV pravidelne riešia priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa § 22 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, ktorých sa vodiči dopúšťajú porušením ustanovenia § 25 ods. 1 písm. m) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na tomto moste.
Vo veci týkajúcej sa žiadosti o zabezpečenie osadenia stĺpikov alebo iných pevných zábran proti parkovaniu MsP nie je kompetentná konať, pretože o tomto musí rozhodnúť správca komunikácie.

ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
18. apríl 2019

Michal

Máte tam preklep, "pravidelne neriešia".
20. apríl 2019

Viliam

Sviatky = most je uplne prazdny, dufam ze parkovacia politika bude mat rovnake ucinky :)
25. apríl 2019

Michal Oravec

Niektore zahady zostanu navzdy zahalene tajomstvom - napriklad ako sa polisi rozhoduju kedy rozdavaju papuce (obcas v noci) a kedy ich nic nezaujima (takmer vzdy). Foto stvrtok 18:00 25.4.
26. apríl 2019

Michal Oravec

cim viac mercedes tym vacsia ignoracia
02. máj 2019

Michal Oravec

Standard. Stvrtok 7:50. A most sa dalej rozpadava. Podnet nerieseny.
14. máj 2019

Michal Oravec

bezny pondelok 18:34, 4 auta na moste.
15. máj 2019

Michal Oravec

Standardna streda, 7:45, 15 aut na chodnikoch na moste. Tak je to legalne ci nie?
16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Vzhľadom na skutočnosť, že aj napriek sústavným kontrolám hliadok Exp. MsP BA IV nebolo možné vodičom zabrániť v parkovaní na moste na ul. Karloveská, ktorý spája ulice Púpavova a Kuklovská, MsP dňa 14. 05. 2019 iniciovala zváženie vykonania ďalších opatrení správcu komunikácie mostu na ul. Karloveská, a to sekcie dopravy Magistrátu hl. m. SR v Bratislave. Most nesie znaky značného poškodenia následkom parkovania motorových vozidiel a preto je nutné prijať opatrenia na zabránenie takéhoto konania a ďalšieho poškodzovania tohto mostu. Do rozhodnutia o vykonaní opatrení budú hliadky aj naďalej vykonávať kontroly na tomto úseku, aby bola zabezpečená najmä bezpečnosť občanov, ktorý most riadne využívajú. Nie je však v silách Exp. MsP BA IV popri plnení ostatných úloh zabezpečiť sústavnú a nepretržitú kontrolu parkovania v tejto lokalite.
Za podnet Vám ďakujeme.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
02. august 2019

Martin Uváček

Piatok podvečer. Neviem či hliadkovacieho pomohlo alebo je to len víkendom. Samotný most bol bez aút.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania