Na medzi-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý

Dobrý deň, chcel by som poprosiť, ak by to bolo možné, o vybudovanie oficiálneho ohniska v Knižkovej doline pod aj nad poldrom. Stačili by dva stoly s lavičkami, kôš a ohnisko. V tom lepšom prípade možno aj nejaký altánok. Veľmi tu chýbajú takéto miesta. Na Peknej ceste je vybudované perfektné zázemie priamo v lese no v Rači nemame okrem dosť vzdialeného Červeného kríža nič. Rovnako by som umiestnil lavičky, alebo altánok v lese na Potočnej pri odbočke na Slalomku, pod bývalým vlekom. Ďakujem za zváženie návrhu a prípadnú realizáciu.

19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Preskúmame vlastnícke pomery pokiaľ ide o pozemky v oboch prípadoch. Ak bude situácia priaznivá, tak tam podobné rekreačné miesta radi zriadime.

S pozdravom

MÚ – Rača
25. február 2020

Martin

Dobrý deň, prešiel skoro rok a chcem sa opýtať či sa plánuje niečo v tejto lokalite? Či ste preskúmali pozemkové pomery a či sa na danom mieste zriadia aspoň lavičky a stôl na opekanie. Dakujeme
10. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

les v Knižkovej doline patrí súkromnému urbáru Rača tj. je potrebné sa obrátiť priamo na nich.
Mestské lesy na svojom území majú pomerne veľa rekreačného mobiliáru a priebežne umiestňujeme aj nový, tam kde môžme. Mapu a hranice MLBA nájdete na tomto linku: http://www.ba-lesy.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=451035&id=1093&p1=1477

Ďakujeme za pochopenie,

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave
16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Páva,

v odpovedi ste nesprávne uviedli výsledok Vášho prešetrovanie vlastníckych vzťahov v lokalite Polder na Banskom potoku, ktorí v podnete opisujú občania ako lokalitu i v minulosti využívanú. Lúka, v minulosti končiaca mokraďou oddelená pôvodným korytom potoka od urbárskeho lesa, na ktorej bol altánok i ohniská využívané mnohými Račanmi, nebola ani nie je vlastníctvom podielnikov Urbár Rača, pozem. spol. Táto skutočnosť je ľahko overiteľná v údajoch verejne prístupných na stránkach katastra. Preto Vás prosím o opravu odpovede, ktorú ste uviedli. Urbár Rača, pozem.spol.


S úctou

Vanerková
Urbár Rača, pozemkové spoločenstvo
16. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
17. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
17. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
posielam reakcie k podnetom.

Jedná sa o Banský potok v k.ú. Rača a o polder vybudovaný v roku 2015. Je to vodná stavba vybudovaná v lese na lesných pozemkoch. Niektoré pozemky boli preklasifikované na trvalé trávne porasty , pozemky pod stavbou boli vysporiadané v prospech SVP.

Na vodnej stavbe a ani v lese nie je možné zakladanie ohňa, budovanie ohnísk, posedení, altánkov. Každoročne máme kontrolu od Hasičského záchranného zboru na lesné pozemky a či je na nich oznam „ Zákaz zakladania ohňa v lese“ v zmysle zákona 314/2001 Z.z. a kontrolujú nám práve spomínaný polder na Banskom potoku.

SVP ako správca nesúhlasí s budovaním takýchto zariadení a ani legislatíva to neumožňuje.

Ďakujem pekne.

Ing. Marián Bocák

Hovorca

Úsek generálneho riaditeľa
SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik

Podnikové riaditeľstvo
Radničné námestie 8
969 55 Banská Štiavnica

tel.: +421456945115
mobil: 0911/085521
e-mail: [email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania