Pifflova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
milos 18. marca 2019

Naburane vozidlo na Pifflovej ulici v Petrzalke uz dlhsiu dobu je odstavene

19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak vozidlo nemá tabuľky s evidenčným číslom a ani viditeľné VIN číslo, mestská časť priamo na vozidlo umiestni výzvu na odstránenie vozidla so 60 – dňovou lehotou. V prípade, že v tejto lehote nedôjde k náprave stavu vozidla alebo jeho odstráneniu, mestská časť zabezpečí jeho odstránenie.

Často sa ale na parkoviskách stretávame s prípadmi, keď vozidlo tabuľku s evidenčným číslom má, ale je viditeľne spustnuté, má neplatnú nálepku o vykonaní technickej a emisnej kontroly a je zjavné, že vozidlo je dlhodobo nepoužívané. To je zrejme aj v tomto prípade. Vtedy je proces odstraňovania zdĺhavejší, nakoľko často ide o prípady, kedy sa vlastníkovi nedá doručiť poštová zásielka s výzvou na odstránenie, prípadne vozidlo je predmetom dedičského konania, či je zaťažené exekúciou, čo celý proces značne komplikuje, predlžuje a v krajnom prípade celkom znemožňuje.

Kontaktujte prosím kolegu z oddelenia životného prostredia p. Milinckého, ktorý má v kompetencii vraky a staré vozidlá: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/.
Evidované vraky nájdete tu: https://www.petrzalka.sk/oblasti/zivotne-prostredie/vraky-stare-vozidla-aktual/.



MÚ BA - Petržalka
28. jún 2019

Jana P

Dobry den, miestny urad deklaroval, ze podnety mozno zadavat aj cez odkaz pre starostu, takze nerozumiem preco nas posielate za panom Milnickym. Ved nech si pan Milnicky otvori podnety, ma tu asi 100 otvorenych podnetov ohladom vrakov a nech ich postupne riesi. Podla mna je maximlane neefektivne, aby sa kazdy podnet riesil este raz cez maily A to este nehovorim o tom, ze pri mailoch ostatni obcania netusia aky je stav.

Uvedeny link na evidovane vraky obsahuje len odtiahnute vozidla, cize je nam nanic. Prosim preto aj o aktualizaciu databazy evidovanych vrakov na stranke miestneho uradu. potom by vam mozno ludia zbytocne nevypisovali, ak by si to vedeli dohladat v tej databaze. Vdaka vopred

Ide sa riesit parkovacia politika, ludia nemaju kde parkovat a tu je nahlasenych minimalne 100 vrakov a obcania vobec netusia ci sa to riesi alebo nie :-(

@Admin, prosim mohli by ste podnet opatovne zaslat samosprave? vdaka
05. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetné vozidlo bolo odstránené po výzve Mestskej časti Bratislava-Petržalka v udelenej lehote.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania