Pri Šajbách-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Rado Tiňo 18. marca 2019

Dobrý deň, dávam vám do pozornosti "drobné stavby" na parcele s číslom 7329/20 v katastrálnom území Rača, v tesnej blízkosti Račianskeho potoka. Podľa výpisu z katastra má byť parcela typu C Ornou pôdou využívanou ako "Pozemok využívaný pre rastlinnú výrobu, na ktorom sa pestujú obilniny, okopaniny, krmoviny, technické plodiny, zelenina a iné poľnohospodárske plodiny alebo pozemok dočasne nevyužívaný pre rastlinnú výrobu". Podľa skutkového stavu, to však zjavne nie je v súlade s reálnym využívaním pozemku, na ktorom je umietnených viacero drobných stavieb. Boli tieto drobné stavby riadne nahlásené?

11. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stavebný úrad stanoví a oznámi termín štátneho stavebného dohľadu, kde poverený zamestnanec na výkon štátneho stavebného dohľadu preverí stavebnú činnosť aj užívanie v zmysle platných povolení stavebného úradu, prípadne rozpor s nimi. Podľa zistení, stavebný úrad bude ďalej postupovať v zmysle ustanovení stavebného zákona. V prípade nepovolených stavieb sa začne konanie o dodatočnom povolení prípadne o odstránení stavieb.

S pozdravom

MÚ – Rača
23. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na pozemku registra C-KN parcelné číslo 7329/20 v katastrálnom území Rača bol uskutočnený štátny stavebný dohľad, pri ktorom bolo verifikované, že sa na mieste nachádzajú dve betónové garáže, unimobunka, predajný stánok, lodný kontajner a montovaná (uskladnená) oceľová hala. Uvedené objekty sú voľne položené na betónových kockách bez úpravy podkladu. Oplotenie je z vlnitého plechu zabetónované v pneumatikách voľne položené na poľnohospodárskej pôde uchytené mobilným systémom. Oplotená časť pozemku je obdĺžnikového tvaru s rozmermi 15 x 35 m. Podľa skutočností sa nejedná o stavby.

V zmysle ust. § 43 ods. 1 Stavebného zákona sa pod pojmom “stavba” rozumie stavebná konštrukcia postavená stavebnými prácami zo stavebných výrobkov, ktorá je pevne spojená so zemou alebo ktorej osadenie vyžaduje úpravu podkladu.

Podľa výpisu z listu vlastníctva č. 12417 pozemok registra „C“-KN parcelné číslo 7329/20 katastrálne územie Rača je evidovaný ako orná pôda. Nakoľko sa jedná iba o dočasný sklad materiálu, bude pozemok naďalej využívaný ako orná pôda a druh pozemku sa nemení.

S pozdravom


MÚ – Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.