Pre koho sa budujú v Bratislave chodníky?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ján Hefty 21. novembra 2013

Neprešiel ani deň od sprístupnenia rozšíreného chodníka pred "Umelkou" a už je okupovaný zaparkovanými autami. Pre koho sa teda vlastne budujú a rozširujú chodníky? Čo robí Mestská polícia? Načo je tam osadená tabuľa "Zóna - státie len na vyznačených miestach"?

21. november 2013

staromestsky gafor

1,5m ostalo, tak v com je problem? nebodaj nie v tom, ze mame uplne zle zakony...
21. november 2013

Johny

p. Hefty, pokial je na chodniku 1,5m miesto, v tom nevidim problem
21. november 2013

JH

Johny a staromestsky gafor, hovorí vám niečo značka "Zóna - státie povolené len na vyznačených parkovacích miestach?" - je na obr. 2. A keby tam aj nebola - ide o princíp. Keď sa rozširuje chodník pre chodcov, lebo ich tam chodí veľa a nezmestia sa, tak tam nemajú čo autá parkovať. To tam miesto drahej stavebnej úpravy mohli namaľovať pár čiar na cestu a vyznačiť parkovacie miesta.
21. november 2013

staromestsky gafor

Pan hefty, o tom 1,5 m som to pisal s ironiou... Nesuhlasim s bezhlavym parkovanim kdekolvek, kde ostane 1,5m, preto som spomenul aj to, ze ako jediny siroko daleko mame povolene pausalne parkovanie na chodniku, co jenspravne. Alebo x pohladu autickara spravne. Skoda len, ze mnohi si uz zabudli precitat aj dalsiu cast o tom, ze po chodniku je zakazane jazdit. A mnohokrat sa zaparkovat neda bez toho, aby sa jazdilo po chodniku. Ale to by bol zase iny pribeh
21. november 2013

Matúš Morong

22. november 2013

Anna

aaa. preco cyklokoalicia vlastne riesi chodnik???????????????? nie je nahodou CHODnik pre CHODcov????????
22. november 2013

JH

Anna, cyklokoalicia je clenom komisie pre cyklisticku a pesiu dopravu na Magistrate, tak preto sa okrem cyklo infrastruktury venuje aj podmienkam v meste pre pesich, kedze chodci nemaju samostatnu organizaciu, ktora by hajila ich hrubo zanedbavane zaujmy v meste. Co je na tom zle?
22. november 2013

Anna

Aha,ok. Len tym chcem povedat,ze chodnik je pre chodcov, nie bicykle. Tiez chodci nie su nadseni, ked po chodnikoch jazdia cyklisti. Ale zas chapem ze vydat sa na cestu bicyklom je takmer samovrazda a pokial nejdu po chodniku rychlo, no co uz s nimi... Ja osobne nechapem ludi ktori maju odvahu sa vydat v Bratislave medzi auta do premavky na bicykli, je to ohrozovanie vlastneho zivota.
22. november 2013

staromestsky gafor

isel som pred chvilou okolo a cuduj sa svete, vsetky auta mali papuce... holt asi prituhlo, tak si ich majitelia obuli aby neprechladli :D
22. november 2013

Johny

na mieste cyklistov by som bol ticho, pretoze vyuzivaju cesty na jazdu, aj ked su neoznaceni, neosvetleni a vznikaju tym velmi nebezpecne situacie, pritom mozu vyuzivat chodniky, v Petrzalke vybudovali na Kopcianskej cyklochodnik a 99% ludi vyuziva cestu pre auta...
28. november 2013

Anonym

neznasam takychto *** ktorym vsetko vadi *** (zadavatel podnetu)
28. november 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Anonym,
vyjadrujte prosím svoje nesúhlasné názory v medziach bežnej slušnosti, bez vulgarizmov a osobných útokov. Ďakujem a prajem pekný večer.
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
01. december 2013

Andrej

Smutné je aj to, že sa to deje rovno pod oknami Ministerstva vnútra. Ak nedokáže štát urobiť aký-taký poriadok aspoň tam, tak kde?
04. december 2013

staromestsky gafor

ale napocudovanie to tam pravidelne osadzaju papucami... asi ta zima ma nieco do seba a mestsky panduri si vstupili do svedomia a pravidelne dbaju na dobro motoristov...
16. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie dopravy. Otázku dodržiavania VZN Starého Mesta a zákonov týkajúcich sa cestnej premávky je v kompetencii príslušníkov mestskej polície. Preto sme Váš podnet postúpili priamo na Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, ktorý je zriaďovateľom mestskej polície.


Alexandra Obuchová
Hovorkyňa
Referát komunikácie s verejnosťou
Mestská časť Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6289
Fax.: +421 2 52920003
Mobil: +421 902 051 743
E-mail: [email protected] www.staremesto.sk www.facebook.com/staremesto.sk
30. december 2013

Miro

Tento podnet je vyrieseny na miesto bola namalovana zlta ciara a policajti tu davaju papuce.Dnes bol chodnik bez aut.
31. december 2013

JH

Je to zrejme vyriesene, ale ani nie zasluhou samospravy. Chcelo to par razantnych telefonatov na mestsku policiu a trvanie na tom, ze tie auta tam nemaju co stat.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania