Stromová - smetiarsky hluk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Miriam 19. marca 2019

Dobry den, uz som citala 3 podobne podnety zo Stareho mesta, ktore nemali riesenie, napriek tomu sa ozyvam. Moznoze u nas je situacia trochu ina a riesitelna. Byvame na Stromovej 15 v susedstve posty na Jelsovej. Blizi sa teple obdobie a uz sa pripravujeme na spanie pri otvorenej vetracke. Avsak pondelky stredy piatky len do 5:15. To pridu smetiari a "zacina nam ranna". Okrem toho ze sami su hlucni (kricia po sebe), manipulacia so smetiakmi to je samotna kapitola. Neverim ze sa tato aktivita neda vykonavat potichsie - vymenou kontajnerov za umelohmotne alebo dorazom na pouzivanie sackov ktore sa predsalen vysypu lahsie ako zmes odpadu, ktora sa "vyheglovava" z kontajneru az kym nie su vsetci obyvatelia hore. Prosim o komunikaciu a prosbu o navrh riesenia. S uctou, Miriam

20. marec 2019

Jerome

robia schvalne ten ramus! lebo Vy este spite a ONI uz musia robit, samozrejme, ze sa to da tichsie a netreba hučat na cele okolie, a co tak nocny klud?? OLO, to VAm nic nehovori?"
03. apríl 2019

Peter Ambrož

Viem čo je to za partiu. Rovnaký hluk robia aj na našej ulici. Už je to taká ich povaha. Asi bude najlepšie, keď sa ozvete priamo do OLO.
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že tento podnet ostal nepovšimnutý, no nie je v našej kompetencii. Ak problém stále pretrváva, treba kontaktovať priamo OLO.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: OLO a.s.
05. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Naozaj rozumieme Vášmu rozhorčeniu, zároveň Vás však chceme poprosiť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s opatreniami, ktoré boli prijaté so stále prebiehajúcimi dopravnými obmedzeniami v hlavnom meste.

Prioritou spoločnosti OLO je zabezpečenie odvozu odpadu v stanovenom harmonograme, čistotu a nepreplňovanie zberných nádob a z toho vyplývajúcich hygienických nedostatkov a zdravotných ohrozovaní obyvateľov, akými sú zápach, šírenie hmyzu, hlodavcov a ďalšie a to najmä v terajšom letnom období. Dlhodobo boli zvažované všetky možnosti a prijaté opatrenia boli konzultované tak s hlavným mestom, ako aj s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Odvoz odpadu v Bratislave zabezpečuje 56 zberových vozidiel a prijaté opatrenia umožnia našim vozidlám vykonať minimálne prvý odvoz odpadu do začiatku rannej dopravnej špičky a zároveň sa vyhnú popoludňajšej dopravnej špičke. Uvedomujeme si, že prijaté opatrenia môžu byť nepríjemné, preto dopravnú situáciu denne monitorujeme, vyhodnocujeme a odvozy odpadov priebežne upravujeme na celom území hlavného mesta. Úprimne sa ospravedlňujeme za nepríjemnosti a ubezpečujeme Vás, že k pôvodnému harmonogramu odvozov sa vrátime hneď, ako nám to dopravná situácia umožní.

Prijmite ospravedlnenie za zvýšený hluk našej posádky, prostredníctvom majstra bola upozornená na zvýšenú pozornosť pri výkone svojej činnosti. Taktiež sa pokúsime v rámci možností vykonávať odvoz odpadu v neskoršom čase.

S pozdravom
Mgr. Adriána Ščamborová
oddelenie služieb zákazníkom
05. november 2020

Jozef

Kontajnerové stojisko ste si vybudovali bližšie k Stromovej 15. Verím, že problém sa teraz odstráni.
02. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
02. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania