Mýtna - parkovanie na zeleni

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Oravec 22. novembra 2013

Aktuálny stav: Na Mýtnej ulici sa parkuje v rozpore so zákonom č. 8/2009 Z. z., § 25 ods. 1 písm. s): "Vodič nesmie zastaviť a stáť ... s) na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou"...
Normálny stav: Zákon dodržovať a jeho porušovanie sankcionovať.

22. november 2013

staromestsky gafor

dovolil by som si polemizovat o tom, ci to je este zelen ;)
22. november 2013

Peter Oravec

Keď rozjazdíte zeleň, tak tam bola zeleň, a ešte stále sú tam kúsky zatrávnej plochy.
22. november 2013

Peter Oravec

Tu
http://bratislava.sme.sk/c/6992620/zo-starych-kolaji-na-hlavnu-stanicu-v-bratislave-si-vodici-robia-parkovisko.html
polícia tvrdí toto:
"Platí teda zákaz zastaviť a stáť na električkových koľajách podľa zákona o cestnej premávke. Ten zakazuje aj parkovanie na zeleni. To, že z trávnika ostalo už len blato, podľa policajného hovorcu nič nemení."
25. november 2013

tvoj tatko

Žiadna značka toto parkovanie nezakazuje. Chodnik blokovany nieje a nikomu dokonca ani policajtom to neprekáža takže v tom problém nevidím. Parkuje sa takto XY rokov čo ja si pamatam a nikdy s tym problem nevol. Keby bol, hadam by sa tie auta odtiahli tak, ako na zastavke o par metrov ďalej.
25. november 2013

Peter Oravec

Tatko,
to, že sa tam takto proti predpisom parkuje xyz rokov, nie je žiaden argument. Vyhláška hovorí jasne, aj jej výklad je v tomto smere jasný. Ak je to plocha na parkovanie, treba ju spevniť. Ak je to stále "cestná zeleň" alebo "verejne prístupná zeleň" (čo je a vždy bola), tak tam autá, v zmysle vyhlášky, nemajú čo robiť. Len v tejto džamahírií môžu parkovať autá takto, toto nikde v civilizovanom svete neodfotíte. Howgh.
Sme sprosté prasce. Sprosté je rozmer intelektuálny, prasce je rozmer morálny. Máme to tu presne tak, ako to chceme mať, lebo keby sme to chceli mať inak, tak to aj máme inak.
25. november 2013

Eva

Ak sa hovorí o zeleni, rozjazdená bývalá tráva je najmenej. V prvom rade je tam stromoradie, ktorému autá stoja a jazdia po koreňoch!!! Takýto stav je pre už aj tak živoriace stromy neprípustný!
16. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie dopravy miestneho úradu. Mýtna ulica je v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Váš podnet sme preto preposlali kompetentným pracovníkom na Magistrát so žiadosťou o nápravu.

Alexandra Obuchová
Hovorkyňa
Referát komunikácie s verejnosťou
Mestská časť Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6289
Fax.: +421 2 52920003
Mobil: +421 902 051 743
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
10. január 2014

derekovia

Nechapem, preco sa tam nedaju stlpiky, ked uz policia nie je schopna to riesit priebezne v zmysle zakona, na sudnost vodicov sa spoliehat zjavne neda.
19. január 2014

Ovia

no a toto auto tam trci uz tyzdne, ak nie viac, s vyfucanymi pneumatikami
24. január 2014

Ignác

Vazovova, každý deň to isté. Policajtov som tam nikdy nevidel.
21. august 2014

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia.
17. november 2014

Peter Oravec

Bez odpovede magistrátu, bez zmeny, bez riešenia.
29. apríl 2016

Nacbo Ynmynona

O tomto probleme bolo mesto informovane uz v roku 2012 ale stale nikto nekonal. Auta parkuju na "zeleni" dodnes a to je uz rok 2016.
02. jún 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Navrhujem, aby mesto (magistrát) osadilo stĺpiky a zrekultivovalo trávnik. Alebo aby tam urobili regulárne parkovacie miesta. Takte je to typický bratislavský zmätok a hnoj.
22. júl 2016

Peter Oravec

Pohlo sa to. Vyriešené.
27. júl 2016

Jozo

Nicenie zelene a uberanie priestoru chodcom

prosim o ostlpikovanie chodnika v oblasti zastavky racianske myto smerom do mesta.
10. október 2016

Anonymný užívateľ

Parkovisko - oranisko???

Poprosím vybudovať na Mýtnej ulici parkovacie miesta, prípadne trávnik namiesto oraniska, ktoré sa tam nachádza dnes. Vyzerá to tam ako niekde na východnej Ukrajine, prípadne ako v rumunskej osade. Je to hanba hlavného mesta, že si nedokáže vybudovať kultivované parkovacie miesta, keď už priľahlá cesta aj chodník sú nedávno obnovené. V tomto štádiu parkovacie autá porušujú zákaz zastavenia na zeleni podľa zákona 8/2009 Z.z. a tým pádom by mali byť pokutované. Poprosím samosprávu o skultúrnenie tohoto miesta vyasfaltovaním, vydláždením, prípadne vybetónovaním aj podľa poznámok v priložených fotografiách. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania