Dlhodobo odstavené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Jozef 25. novembra 2013

Vozidlo Škoda Felicia e.č. BA-548KP stojí na tom istom mieste bez pohnutia už niekoľko rokov. Platnosť emisnej a technickej kontroly mu vypršali ešte v novembri 2009, čo sú už 4 roky a ani za ten čas sa majiteľ neunúval si ich platnosť obnoviť! Vozidlo je teda nepojazdné a zbytočne blokuje parkovacie miesto ostatným vozidlám, ktoré by ho privítali najmä vo večerných hodinách.

27. november 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Požiadali sme políciu o lustráciu majiteľa vozidla a následne mu bude zaslaná výzva na odstránenie vozidla resp. doplnenie technickej a emisnej kontroly v termíne do 30 dní od obdržania výzvy ak ju majiteľ nebude akceptovať odstúpime podnet na Okresný úrad – odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, ktorý vedie správne konanie a môže udeliť pokutu resp. rozhodnúť o vyradení vozidla z evidencie. Majiteľ vozidla bez platnej STK a EK svojím konaním porušuje zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
02. apríl 2014

Tomáš

5 mesiacov od zaslania podnetu a stále nič.
15. máj 2014

ruzinovcan

A navyše z druhej strany vyhradeného boxu mu ešte pribudla kamarátka, dlhodobo odstavená biela Octavia s prepadnutou STK.
28. máj 2014

ruzinovcan

Vyriešené, auto tam už nie je. Ani jedno, ani druhé.
28. máj 2014

Tomáš

Aspoň o jedno (predtým zbytočne zaberané) parkovacie miesto v tejto lokalite viac. Majiteľ/-ka bielej Octavie si zrejme vstúpil do svedomia a všimol som si, že s vozidlom sa už jazdí, či si obnovil STK som už neskúmal, hlavné je, že o svoje vozidlo javí záujem. Ďakujeme!
19. november 2015

obyvateľ Jašíkovej

Majitelia tohto vozidla sú recidivisti a veľmi divní patróni - na vozidle si síce vlani obnovili TK a EK, ale napriek tomu tu odvtedy pod oknami domu nehybne stojí a chátra ďalej, bez akéhokoľvek náznaku záujmu oň. Pravdepodobne si ani neplatia PZP. Akonáhle kontroly prepadnú, auto tu bude stáť ďalej, až kým miestny úrad opätovne nevyzve majiteľa na doplnenie kontrol alebo odstránenie z pozemnej komunikácie. Bolo by dobré na majiteľov nejako zatlačiť. Ale obávam sa, že pokiaľ má platné nálepky s kontrolami, MČ ani iný orgán nezmôže v tomto smere nič. Odkedy Prima park zabral niekoľko desiatok parkovacích miest, údajne na jeho pozemkoch, nie je tu kde parkovať, hoci odstránením vozidiel, o ktoré majitelia nejavia záujem by sa ich hneď zopár uvoľnilo. Napríklad konkrétne toto.
08. jún 2016

Peter

Felicii opäť prepadli kontroly, zapadá špinou a blokuje parkovacie miesto.
08. jún 2016

Tomáš

Dlhodobo odstavená Felicia - Jašíkova ul.

Na Jašíkovej 14 v Ružinove stojí už celú večnosť zelená Felicia s EČ BA-548KP, o ktorú evidentne nikto nejaví záujem, o čom svedčí aj špina na vozidle aj pod ním. Hoci TK aj EK skončili len nedávno, ide o vozidlo, ktoré už bolo v minulosti viackrát riešené a parkuje na exponovanom mieste priamo pred bránou bytového domu, kde ostáva napospas poveternostným vplyvom (na niektorých miestach sa už objavil aj mach) a zbytočne blokuje miesto motoristom, ktorí svoje auto využívajú, riadne zaň platia a majú problém zaparkovať pred domom. Prosím o vyzvanie majiteľa na odstránenie vozidla, doplnenie kontrol, prípadne aj udelenie pokuty, aby sa dotyční naučili za svoje vlastníctvo niesť aj zodpovednosť. Ďakujem!
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/6621/dlhodobo-odstavene-vozidlo
15. jún 2016

Tomáš

Prosím Vás, rieši sa tento podnet? Lebo napriek tomu, že bol aktualizovaný tu ostal akosi zabudnutý
16. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedené vozidlo malo obnovenú TK a EK 5.6.2014 platnú do 5.6.2016. Dlhodobo odstavené vozidlá bez platnej TK a EK, ktoré majú evidenčné číslo (EČV) sú v kompetencii Okresného úradu - odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy a podnety postúpené na priame vybavenie.

kancelária starostu
11. júl 2016

Matúš

Opustená Felicia na Jašíkovej

Zelená Felicia s EČ BA548KP stojí už veľmi dlho (niekoľko mesiacov, ak nie rokov) bez pohybu na tom istom mieste na parkovisku pred domom na Jašíkovej ulici. TK a EK skončili pred mesiacom https://www.seka.sk/ov/EF100D070291760B140DFD Prosím o odstránenie. Ďakujem!
27. júl 2016

Matúš

Majiteľom vozidla je istý pán Baroš, vskutku podivná osoba. Poznávacím znamením sú krátke vlasy na ježka, "zaoblená" postava, okuliare, diplomatka a dáždnik za každého počasia v ruke. Ale podľa mojich informácií o odpredaji, alebo likvidácii nechce ani počuť. Takže to bude na dlhé lakte...
07. október 2016

Matúš

Dobrý deň, prešlo niekoľko mesiacov od nahlásenia podnetu a auto stále stojí na mieste, pohlo sa niečo dopredu?
20. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedené vozidlo bez platnej TK a EK bolo 10.8.2016 postúpené na Okresný úrad
Bratislava – odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na priame
vybavenie, nakoľko riešenie takýchto vozidiel je v jeho kompetencii.



kancelária starostu
23. júl 2017

Tomáš

Podľa KDI Bratislava bolo na základe rozhodnutia Okresného úradu, Odboru pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie predmetné vozidlo BA-548KP trvalo vyradené z evidencie k 21. 6. 2017. Podľa platných predpisov bol majiteľ povinný vozidlo odstrániť z verejného priestranstva do 30 dní od vyradenia. Nestalo sa tak, preto je teraz na rade Magistrát hl. mesta, ktorému patrí pozemok pod parkoviskom, aby začal konať - vyzval majiteľa na odstránenie a ak tak neurobí, dať vrak odtiahnuť na jeho náklady.
25. júl 2017

Tomáš

Odstránenie vraku - Jašíkova ulica

Podľa KDI Bratislava bolo na základe rozhodnutia Okresného úradu Bratislava, Odboru pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie vozidlo BA-548KP k 21. 6. 2017 trvalo vyradené z evidencie. Podľa platných predpisov bol majiteľ povinný vozidlo odstrániť z verejného priestranstva do 30 dní od vyradenia. Nestalo sa tak, preto je teraz na rade Magistrát hl. mesta, ktorému na základe informácií z katastra patrí pozemok pod parkoviskom, aby začal konať - vyzval majiteľa na odstránenie a ak tak neurobí, dať vrak odtiahnuť na jeho náklady. Týmto žiadam o začatie príslušných krokov zo strany Magistrátu voči majiteľovi.
06. september 2017

Tomáš

Dňa 4. 9. 2017 bola na vozidlo vylepená výzva od Magistrátu hl. mesta na odstránenie vozidla do 60 dní.
06. september 2017

Tomáš

Dňa 4. 9. 2017 bola na vozidlo vylepená výzva od Magistrátu hl. mesta na odstránenie vozidla do 60 dní.
27. november 2017

Tomáš

27. 11. 2017 - vozidlo bolo dnes odstránené. Prosím o označenie podnetu ako Vyriešený. Ďakujem!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania