Tomášikova - výrub

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Všetky stromy a kríky na tomto úseku boli odstránené. Bol na to nejaký dôvod odstrániť všetko zelene odtiaľto ?

25. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Kancelária starostu
27. marec 2019

Andrej

zase sme sa niektori zobudili neskoro...az ked uz rubu stromy...popritom o tejto vystavbe sa vie roky a aj sam som sem daval podnet ohladom toho...no vyzera to tak , ze posudzovanie vplyvov na zivotne prostredie vyslo fajn v prospech stavebnika...tak budme radi ,ze je vsetko v poriadku...novym obyvatelom bude aj tak jedno ci zapadnu do miestnej komunity, ked ich dom znici tuto jednu z poslednych zelenych ploch na okoli...u nas na takom niecom nezalezi...s takymi ludmi ja nechcem mat nic spolocne...kto im vobec predal tento pozemok, ako sa k nemu dostali? kde budeme budovat obciansku vybavenost,? naco tu byvat ked nie su zabezpecene zakladne veci?
27. marec 2019

Andrej

pekne ihlicnany to boli, nechapem aj to preco museli padnut... to ich nevedeli citlivo zakomponovat do projektu? ze developer...:D to slovo absolutne straca v nasich podmienkach na vyzname ,tak ich aspon nazyvajme pravym menom...
02. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Starosta Rudolf Kusý spolu s kolegyňou zo životného prostredia pozval vlastníka daného pozemku, aby objasnil aktuálnu situáciu. Stromy spred stanice boli na základe požiadaviek, ktoré predložili v rámci EIA občania a dotknuté orgány, presadené do inej lokality. Tento postup nie je veľmi obvyklý, o to viac, že presadenie stromov je podstatne drahšia aktivita, ako napríklad výrub, ktorý často novú výstavbu sprevádza. Starosta požiadal investora, aby predložil dokumenty potvrdzujúce fakt, že toto presadenie vykonala odborne spôsobilá osoba. Zároveň aj kolegyňa zo životného prostredia bude osobne preverovať stav presadených stromov. Aj keď pri presadení nemá majiteľ povinnosť vysadiť nové stromy, bol požiadaný, aby predložil plán náhradnej výsadby a vysadili stromy v rovnakej hodnote v Novom Meste. Starosta upozornil majiteľa, že presadené stromy si o 3 roky skontrolujeme, či sa po presadení ujali.

Kancelária starostu
02. apríl 2019

Anton Niko

a čo potrebná infrašruktúra? už teraz tento úsek Tomášikovej kolabuje a nie že tam ešte pribudne neviem kolko bytov. Parkovanie všade na chodnikoh. Po chodnikoch sa nedá chodiť, ked' prši su tam obrovské mláky, lebo ich už roky nikto neopravil a to nevravim o rozpadajucom sa oploteni na strane Kuchajdy, ktoré je vkusne pomalovane sprejermi.
02. apríl 2019

Andrej

dobra sprava z kancelarie starostu! drzim palce nech sa uchytia stare stromy aj nove!!!
03. júl 2021

Martin

nton Niko :
Na https://www.yimba.sk/semiramis sa píše "PARKOVACIE MIESTA (PODZEMNÉ / NADZEMNÉ) 474". Uvidíme až po dokončení, či to bude stačiť ...
Ani mňa neteší, keď každý kúsok zeme samospráva nechá znetvoriť betónom ...
06. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z referátu životného prostredia by som Vás chcela informovať, že stromy boli presadené do lesa a následne boli aj skontrolované vtedajšou zamestnankyňou referátu. Na presadbu drevín sa nevyžaduje povolenie, alebo súhlas orgánu ochrany prírody.
Podnet navrhujem uzavrieť.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania