Trnavská cesta - BUS pruhy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 24. marca 2019

Dobrý deň,

chcel by som poprosiť magistrát, aby zvážil vybudovanie BUS pruhu na Trnavskej ceste. Úseky, kde dochádza k najväčšiemu meškaniu MHD kvôli absencií BUS pruhu som vyznačil na obrázkoch, ktoré som pripojil k podnetu. Ide o dva úseky, miesta popri tejto ceste je dosť. Verím, že pri troche vôle a vyvinutí snahy, by sa toto riešenie dalo zrealizovať. Neviem, ako sú vysporiadané pozemky pri tejto ceste, ale ako som už napísal, miesta je dosť v celej dĺžke úsekov, ktoré som vyznačil. BUS pruhy by navyše na seba nadväzovali a vznikol by viacmenej jeden dlhý BUS pruh (až na križovatky). Bol by som rád, keby sa konečne niekto odvážny pustil do riešenia týchto problémov, ktoré mesto roky odkladalo, neriešilo, a MHD stojí takto denno denne v dlhých zápchach a naberá veľké meškanie. Ďakujem

25. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto dostáva niekoľko desiatok podnetov denne, každému z nich sa venujeme a priebežne ich riešime v rámci našich personálnych, finančných a časových možností. Mnohé z nich sú však strategickejšieho a komplexnejšieho charakteru (ako ten váš) a ich posúdenie, vyhodnotenie, prerokovanie, naplánovanie a najmä rozpočtovanie je otázkou mesiacov, možno i rokov.
Z uvedených dôvodov ďakujeme za porozumenie, trpezlivosť a za to, že chcete pomôcť spraviť naše mesto krajším.

V prípade posunu k lepšiemu vás budeme informovať.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. marec 2019

iboja

Súhlasím s nahlasovateľom podnetu,cestujúc denne nevidím žiadne zlepšenie,jednotlivci upchávajú trasu MHD,ktorá stále nemajú prednosť,niekedy je z 30 minútovej cesty 10 minút meškanie.
Mesto sa správa príliš tolerantne,nedisciplinovaní vodiči sa stále budú pchať v zápche,pokiaľ sa im v tom nezabráni direktívne.Napr.niektoré veľkomestá povoľujú vjazd do mesta raz párnym,raz nepárnym číslam vozidiel.Ale ved´novozvolenci mali riešenia,
Citujem program víťaznej komunálnej strany:
Lepšiu MHD zabezpečíme preferenciou na križovatkách, bus pruhmi, častejšími intervalmi aj novými expresnými linkami, s ktorými sa obyvatelia dostanú z jednej časti mesta do druhej s nižším počtom prestupov a v špičke rýchlejšie ako autom.
Nepredpokladali sme,že skutek opäť utek,ale ved´vždy je to tak ,pred voľbami sú riešenia na všetko,a potom len výhovorky,a čas plynie.
27. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet. Váš návrh je totožný so zámerom hlavného mesta, avšak má niekoľko úskalí:
- Za odbočkou s Miletičovou je v tesnom dotyku chodník (a následne priechod pre peších), za ním je už súkromné parkovisko, chodník nemôže byť zrušený.
- Priestor pred CS PHM je v súkromnom vlastníctve, aktuálne sa tam pripravuje zapojenie developmentu Nová cvernovka.
- Priestor za odbočkou s ulicou Bajzova je zelená plocha, snahou mesta je okrem priority MHD nerozširovať asfaltové plochy (v tomto prípade by v tomto smere jazdy vznikol až štvorpruh).

Aktuálne tento úsek nie je kritický z pohľadu meškaní vozidiel MHD, ich zdržanie je minimálne, mesto prioritne pracuje na úsekoch, kde má MHD zdržania rádovo v minútach.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania