Kapicova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Zuzana Sečánska 25. marca 2019

Dobry den chcela by som nahlasit neunosnu situaciu ohladom znecistenych travnikov od psich exkrementov pri detskom ihrisku Pecnia ska a Kapicova,preliezky sa nachadzaju aj mimo ohrady ihriska ( hojdacky,starsia preliezka tunel). Psickari tam velmi radi vencia svojich psikov a nase deti si psie vykaly zial nosia na topankach domov. Zial bola som aj svedkom ocikavania plotu detskeho ihriska psami. Psie vykaly sa nachadzaju aj na kopceku vedla ihriska po ktorom velmi radi behavaju deti. Na detskom ihrisku nie je ziadna zelena plocha a deti preto behaju aj po okolitych travnikoch.

29. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.

Každý majiteľ a ten, kto psa vedie, je povinný po svojom psovi odstraňovať exkrementy.
V súčasnosti sú koše na psie exkrementy osadené v celej Petržalke v celkovom počte 230 kusov. Firma, s ktorou ma mestská časť podpísanú zmluvu, dvakrát týždenne (utorok, piatok) vysýpa koše
a dopĺňa novými 50-timi vreckami. Okrem toho každý majiteľ psa, ktorého má evidovaného v Mestskej časti Bratislava – Petržalka a má za neho uhradenú daň, si môže bezplatne jeden raz ročne na Miestnom úrade Petržalka vyzdvihnúť 350 ks sáčkov, takže si myslíme, že problém nebude v sáčkoch, ale skôr v samotných psíčkaroch a ich neochote rešpektovať platné právne prepisy. Majiteľovi psa, ktorý neodstráni bezprostredne výkaly, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo, hrozí pokuta
vo výške do 65 eur. Dodržiavanie nariadení kontroluje mestská polícia, ktorá aj udeľuje pokuty, no dokázať vinu v tomto prípade je veľmi náročné.

Riešením problému s nezodpovednými psíčkarmi by bolo určite sprísnenie zákona o chove psov a takisto možnosť odoberania DNA vzoriek, na základe ktorých by sme vedeli identifikovať ktorému psovi patrí exkrement. Toto nariadenie by však muselo byť schválené na celoslovenskej úrovni, aby platilo aj v praxi.


MÚ BA - Petržalka
08. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, opakovanou kontrolou bol priestor vo vyhovujúcom stave.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
08. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, opakovanou kontrolou bol priestor vo vyhovujúcom stave.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania