Tomášikova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Zuzana Kmetova 27. marca 2019

Dobry den prajem,

tymto by som rada nahlasila podnet ohladom odpadkov na Tomasikovej 3 a 7 v Bratislave. Odpakove kontajnery su preplnene a velmi spatia okolie v ktorom byvame., Ziadame o ich odstranenie kedze nie su v uzamknutom priestore a pristup k nim ma hocikto a takto nam znecistuju okolie.
Tato fotka je z 25.3.2019 z Tomasikovej 7.

S pozdravom,

Zuzana

29. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali OLO, a.s., ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. apríl 2019

Magda

Rozumnejšie riešenie by bolo, keby OLO vykonávalo odvoz separovaného zberu častejšiea bolo by po probléme. Stále si sťažujú, že sa málo separuje, tak nech niečo rozumné podniknú.
04. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Na základe preverenia uvedenej situácie kompetentnými pracovníkmi Vám zasielame stanovisko:
Pre bytové domy zabezpečuje zberné nádoby na triedený komunálny odpad správca nehnuteľnosti. Na uvedenom odvoznom mieste Tomášikova 7 sa odvoz plastov vykonáva 1x za týždeň a to v stredu.
https://olo.venzeo.com/public/28e93c6484c7bb901996bfbd60f41dfbdc5c7f0d6861581fb0 - posádka dňa 3.4.2019 zdokumentovala vyprázdnenie zbernej nádoby na plasty v čase o 10,28 hod.
Ak nepostačuje súčasný počet zberných nádob na vyprodukované množstvo odpadu je nutné, aby správca nehnuteľnosti zabezpečil navýšenie intervalu vyprázdňovania prípadne navýšenie počtu zberných nádob na triedený odpad, aby nedochádzalo k jeho preplňovaniu prípadne znečisteniu stanovišťa. V prípade záujmu môže správca nehnuteľnosti zaslať požiadavku mailom na [email protected].
Odobrať zberné nádoby na triedený odpad môžeme zrealizovať len na základe požiadavky správcu nehnuteľnosti.


Odvoz a likvidácia odpadu a.s. Bratislava
Ivanská cesta 22
821 04 Bratislava
05. august 2021

Mario

Tomášikova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Dobrý deň,
chcem nahlasit podnet dlhodobeho statia kontajneron na chodniku na ulici tomasikova 5/b a 7 , obmedzuju chodcov a cyklistov v prechode, nehovoriac o zapachu ktory sa siri okolim. Hned vedla je aj zastavka mhd. Poprosim vas o odstranenie kontajnerov z verejneho priestranstva, nech si ich daju na svoj pozemok a nie na chodnik.
Poprosim o vyriesenie porblemu.
Dakujem
05. august 2021

Zuzana Kmetova

Dobry den,

za dva a pol roka kedy som tento podnet napisala sa absolutne nic nezmenilo.
Situacia sa naopak zhorsila.
Spravcovska firma SBD Kredit nema zaujem riesit taketo veci, pritom denno-denne chodia okolo a vidia to. OLO ma vtedy upozornilo, ze SBD Kredit zredukoval odvoz odpadu z 2x na 1x tyzdenne. Samozrejme cenu majitelom bytov za odvoz odpadu neznizili, len tym prispeli k zhorseniu situacie.

Toto je neakceptovatelna situacia. Vyzera to tam denne ako na smetisku a siri sa odtial neprijemny pach. Nech to OLO odstrani, aj tak odpad malokto triedi. Ludia tam hadzu rozne odpadky a tym, ze to je na otvorenom priestranstve, tak ma k tomu pristup ktokolvek a nie len majitelia bytov. Ludia tam nosia odpad z chalup vramci setrenia za poplatky a castokrat je odpad aj na zemi v okoli.

Je to nedostojne aj nehygienicke.

Poprosime o promptne vyriesenie.

Vyrieste prosim tento problem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania