Odpadky vo vinohradoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Karol Bujaček 28. novembra 2013

Jedny z posledných zbytkov vinohradov na Kolibe sa menia na skládku odpadu. Toto miesto sa nachádza tesne nad Podkolibskou 38 v smere na Kolibu, pohľad z chodníka smerom dole.

10. december 2013

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Na základe ohliadky sme vyzvali vlastníkov predmetného pozemku k zabezpečeniu odstránenia znečistenia a zabezpečenie priebežného udržiavania poriadku a čistoty na parcele. Zároveň sme ich upozornili na povinnosť zabezpečenia celoročnej odbornej údržby zelene.

Marek Tettinger, hovorca BANM
07. január 2014

Karol

Dobrý deň,

Nechápem, na základed čoho sú problémy označované za vyriešené. Prosím kompetentných o vysvetlenie, ďakujem.

Odpadky na danom mieste sú aj naďalej.
07. január 2014

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

tak ako pri Vsom predošlom podnete, po obhliadke 27.12. 2013 vo večerných hodinách som na predmetnom mieste uvedený odpad nenašiel - boli tam max. zbytky 2-3 plastových fliaš - nasledovalo označenie podnetu statusom "Vyriešený". Problémy su označované za vyriešené, keď príde k náprave daného problému - čo v prípade oboch Vašich podnetov v čase mojej obhliadky bolo splnené.

S pozdravom

Matej Šebej, Administrátor OPS pre BaNM
08. január 2014

Karol Bujaček

Pán Šebej,

S faktom uvedeným vo vašej odpovedi nemôžem súhlasiť. Včera, za denného svetla a nie večer, som na tomto mieste videl množstvo odpadkov. Fotografie som pre jednoduchosť nahral na adresu http://ba.fossilgroup.net/odpadky_vo_vinohradoch/index.html .

Na fotografiách č. 2 a 4 v mojom albume je možné vidieť rovnaké odpadky ako na pôvodnej fotografii k podnetu. Nesúhlasím s tvrdením, že problém bol (vy)riešený. Problém stále pretrváva a preto žiadam o odstránenie označenia „vyriešený“.
09. január 2014

Karol Bujaček

09. január 2014

Karol Bujaček

Nakoniec sa mi podarilo fotky pridat k povodnemu podnetu.
27. január 2014

Marek Tettinger

Pekný deň,
vzhľadom na to, že vlastník podľa doložených fotografií nepristúpil k vyčisteniu pozemku, bude mu zaslaná opakovaná výzva.
13. február 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
dňa 10. 2. 2014 bola uskutočnená opätovná ohliadka. Keďže nedošlo k náprave, opätovne boli vlastníci vyzvaní k odstráneniu znečistenia v termíne do 14. 3. 2014. Zároveň boli upozornení, že porušenie VZN BNM č. 4/1996 o dodržiavaní čistoty a poriadku sa posudzuje ako priestupok podľa zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.

Marek Tettinger, hovorca BANM
02. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
vzhľadom na to, že vlastníci pozemku nezabezpečili likvidáciu odpadu ani na základe opakovanej výzvy v termíne do 14.3.2014, predmetné sme postúpili v zmysle §52 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch ako porušenie Všeobecne záväzného nariadenia MČ BNM č. 4/1996 o dodržiavaní čistoty na Okresný úrad Bratislava.
S pozdravom,

Marek Tettinger, hovorca BANM
19. júl 2014

Karol Bujaček

Odpadky tu stále sú. Na niekoľko mesiacov boli skryté burinou, teraz opäť začínajú presvitať.
20. august 2014

Karol Bujaček

Odpadky stále na mieste.
05. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Podnet bol postúpený na Okresný úrad v Bratislave a nemáme vedomosť o súčasnom stave šetrenia. Vzhľadom k tomu, že nie sú povinní nás informovať, obrátili sme sa naň opätovne s požiadavkou o poskytnutie informácie o priebehu, resp. výsledku šetrenia.



Ing. Natália Kudláčová
20. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
OU, Odbor všeobecnej vnútornej správy odpovedal, že predmetné postúpil na OU Pozemkový a lesný odbor ako porušenie zákona č. 220/2004 Z. z. o ochrane a využívaní poľnohospodárskej pôdy ako priestupok na úseku ochrany poľnohospodárskej pôdy – ako zaburinenie. Na základe uvedeného sme na Okresný úrad, Odbor všeobecnej vnútornej správy opätovne postúpili prešetrenie neuposlúchnutia výzvy na zabezpečenie odstránenia znečistenia z predmetného pozemku, pričom sme zdôraznili, že nakoľko sa na pozemku nachádza znečistenie, jedná sa o porušenie Všeobecne záväzného nariadenia MČ BNM č. 4/1996 o dodržiavaní čistoty a poriadku, pričom predmetné je v ich kompetencii.


Ing. Natália Kudláčová
01. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Je to vyčistené.

Ing. Natália Kudláčová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania