Parkovanie na mieste pre invalidov s vyznačenou ŠPZ

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Milan 28. novembra 2013

Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať ako je to v starom meste v oblasti s rezidentským parkovaním s parkovaním na miestach vyznačených pre invalidov s konkrétnou ŠPZ. Napríklad na ulici Šoltésovej je vyznačených niekoľko miest pre invalidov s konkrétnymi ŠPZ. Na jednom mieste ale pozorujem, že auto s ŠPZ uvedenou na značke na mieste dlhodobo vobec neparkuje, napriek tomu tam parkujú iné autá aj s mimobratisavskými ŠPZ (bez označenia invalida a bez parkovacieho povolenia v rezidentskej zóne).

Ako je to s parkovanim na takýchto vyznačených miestach s inými ŠPZ ako uvedenymi na vyhradzovacej značke? Ak je na vyhradenom mieste zaparkované auto s inou ŠPZ ako je uvedená na vyhradzovacej značke, môže mestská polícia takéto auto odtiahnuť? Má povinnosť ho odtiahnuť? Môže okoloidúci nahlásiť takéto parkovanie na mestskú políciu alebo to môže urobiť len "majiteľ" miesta?
Ďakujem.

05. december 2013

Jozef

To sa celkom cudujem ze BMW M3 nema za oknom invalida... staci sa ist pozriet pred obchodne domy, ake auta maju invalidi...
22. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Milan,

ďakujeme za Váš podnet.

Pri spätnej kontrole neriešených podnetov sme Vašu správu preverili. Chceli sme Vás informovať, že sme sa pre časový rámec podania podnetu rozhodli podnet klasifikovať ako “Uzavretý”. Za neskoré spracovanie sa ospravedlňujeme. Podnety a pripomienky obyvateľov mestskej časti pre nás tvoria hodnotnú spätnú väzbu. Na komunikácii a transparentnosti v tejto oblasti budeme aktívne pracovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.

S pozdravom

Samuel Zahradník, Oddelenie Komunikácií, Miestny úrad Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania