Rustaveliho-Cesty a chodníky-iné


Vyriešený

Dobrý deň, rád by som opätovne upozornil na bezpečnosť križovatky Rustaveliho-Žarnovická novému vedeniu Rače. Nebezpečné parkovanie vozidiel naďalej ohrozuje vodičov a obmedzuje chodcov. Sám som bol za posledný rok svedkom škodovej udalosti, kedy vodič z hlavnej cesty vbehol z ľavej strany na Žarnovickú a vodička v snahe vyhnúť sa autu poškodila auto parkujúce vpravo. Pred niekoľkými dňami v rovnakej situácii som našťastie stihol ubrzdiť len na centimetre a vyhol sa čelnej zrážke. Pri výjazde na hlavnú cestu nevidieť ani chodcov prechádzajúcich cez cestu. Na uvedenom mieste križovatky Rustaveliho-Žarnovická je cesta kvôli zlému parkovaniu vozidiel príliš úzka a nebezpečná. Žiaľ sľuby MsP o častejších kontrolách nepomohli. Polícia na tento úsek z vysoka kašle... Preto žiadam vyznačiť vodorovné žlté značenie po oboch stranách výjazdu zo Žarnovickej na hlavnú cestu a pravidelne kontrolovať dodržiavanie predpisov.

01. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Situáciu preveríme a prijmeme opatrenia na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky.
Kto? MÚ BA-Rača

Pavel Vrabec
referát dopravy
Miestny úrad Bratislava-Rača
15. jún 2019

Martin

Dobrý deň, chcem sa informovať v akom stave je riešenie podnetu? Boli ste na obhliadke? Pribudne nejaké značenie, prípadne prechod pre chodcov?
10. júl 2019

Martin

Dobrý deň, opätovne sa chcem opýtať ako Rača vyrieši uvedený problém s parkovaním a bezpečnosťou? Možno by pomohlo jednoduché riešenie a to zmeniť charakter cesty na jednosmerku v smere na Rustaveliho a pridať prechod pre chodcov.
13. október 2019

Martin Uváček

Situácia je tam nezmenená.
14. október 2019

Martin

Skúsim pánovi Vrabcovi poslať videozaznam z auta, ako je tento usek nebezpečný a ako sa musím denne vyhýbať autám a cúvať po ceste do križovatky s Gelnickou.... Dajte tam konečne blbé stĺpiky, alebo upravte organizáciu dopravy na jednosmerku!
21. október 2019

Martin

Pán Vrabec mi dnes odpísal email, že na chodníky osadia dopravné stĺpiky. Tak verím, že sa konečne bude dať aj s kočíkom bez problémov prejsť a hlavne sa zlepší bezpečnosť pri vjazde a výjazde na hl.cestu.
14. december 2019

Martin Uváček

Stĺpiky boli čerstvo osadené. Konečne miesto pre pohyb chodcov. Vyriešené.
14. december 2019

Martin

Očakával som, že stĺpiky budú osadené po oboch stranách. Prehľadnosť v križovatke je oveľa lepšia, ale dve autá majú stále problém vedľa seba prejsť kvôli parkujúcim na opačnej strane. Rovnako chýba prechod pre chodcov. Skúsim napísať na úrad či budú ešte robiť stĺpiky aj oproti.
16. december 2019

Martin

Pripájam aktuálne informácie z úradu: "  Dobrý deň, situácia sa vyrieši, komunikáciu plánujeme zjednosmerniť (zokruhovať ako na opačnej strane Rustaveliho ul. pri Billa) v smere od Žarnovickej von na Rustaveliho, tým pádom budú môcť vozidlá parkovať na tej strane, kde nie sú stĺpiky. No nie na chodníku, ale na ceste. A pribudne aj priechod pre chodcov, s vyznačením vzdialenosti 5 m pred ním, kde nebudú smieť parkovať. Tento rok sa to však už nezrealizuje, keďže počasie musí byť vhodné na nástrek vodorovného dopravného značenia. Prosím o trpezlivosť."
04. február 2020

Štefan

kadiaľ budú jazdiť autá smerom do škôlky a na parkovisko gelnická po zjednosmernení tejto uličky? okolo celeho pubu? už teraz je dané parkovisko zjednosmernené s výjazdom pri tržnici. nelogické riešenie. plus osadiť podobné stĺpiky aj na roh tejto ulice, autá začali parkovať na chodníku
08. máj 2020

Martin

Dobrý deň, chcem pripomenúť tento podnet a hlavne realizáciu prechodu pre chodcov. Počasie je už ideálne...
27. máj 2020

Martin

Dobrý deň, žiadam opätovne informovať samosprávu. Nereagujú na podnet.
24. august 2020

Odpoveď samosprávy

Na opačnej strane nie je možné umiestniť stĺpiky, lebo chodník je podľa nám dostupných informácií súkromným majetkom, ktorý si zakúpil majiteľ budovy centra služieb.

Vzhľadom na zložitú komunikáciu s týmto majiteľom zvažujeme vytvorenie jednosmerky na tomto mieste. V takom prípade by bola šírka vozovky dostatočná a výhľadové pomery adekvátne.

Podnet presúvame na Mestskú políciu, aby tá kontrolovala prípadné nedodržanie šírky jazdných pruhov na danom mieste.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
24. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
24. august 2020

Martin

A čo tie prechody pre chodcov?
03. september 2020

Martin

Už včera som si všimol nový prechod pre chodcov a dokonca aj zmenu značenia... z cesty je jedosmerka. Vďaka za zlepšenie bezpečnosti, podnet možné označiť za vyriešený.
03. september 2020

Martin Uváček

Žiaľ podľa dnešných reakcii na Facebooku, sa toto riešenie nestretlo s veľkým pochopením ľudí z Gelnickej. Píšu len samé sťažnosti.
03. september 2020

Martin

No je pravda, že ideálne riešenie by bolo nechať cestu obojsmernú a zároveň zabrániť parkovaniu na oboch stranách. Ale žiadne riešenie nie je večné... úrady môžu rozhodnúť aj inak.
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Hliadky Mestskej polície Expozitúry Bratislava III boli v predmetnej veci inštruované. Hliadkami mestskej polície bol zabezpečený zvýšený výkon služby. Od 01.08.2020 do 15.09.2020 bolo v uvedenej lokalite vykonaných 7 kontrol, pri ktorých bolo zistených a riešených 7 priestupkov na úseku porušenia zák. č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Výkon hliadkovej činnosti v tejto lokalite bol zabezpečený v rámci možností personálneho stavu tunajšej expozitúry a plnenia ďalších úloh tunajšej expozitúry v zmysle Zákona o obecnej polícii a kontrol opatrení vyhlásených Úradom verejného zdravotníctva SR v súvislosti s ochorením COVID-19. Problém statickej dopravy a nedisciplinovanosti vodičov nie je problémom len tejto lokality ale celého Okresu Bratislava 3, kde je tunajšia expozitúra vecne a miestne príslušná konať. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne. Bezodkladne sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznamované telefonicky na linku: "159", alebo 02/44634804.

Bc. Marcela Ťarcha
22. september 2020

Martin

Ja by som len poprosil samosprávu o doplnenie značenia na hlavnej ceste o zakaz odbočenia v oboch smeroch.
05. január 2021

Martin

Prosím uzavrieť podnet. Dnes iný užívateľ pridal samostatný odkaz na doplnenie značenia "zakaz odbočenia". Vďaka
05. január 2021

Martin

Resp. označiť za vyriešený
18. apríl 2021

Martin Uváček

Stav vyriešený by pasoval viac na podstatu podnetu. Boli osadené stĺpiky na oboch stranách chodníka, vyznačené parkovanie, priechod pre chodcov, zjednosmernenie ulice.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania