Fedákova-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Mária 11. apríla 2019

Dobrý deň,
na trávniku pred Fedákovou 10 a 12 zo strany Saratovskej ulice pri parkovisku bolo vysadených 6 ks stromčekov. Moja otázka znie: je to už konečný počet vysadených stromčekov na uvedenom mieste? Pretože táto plocha je dosť zdevastovaná a vyžadovala by si väčšiu pozornosť vysadením viacerých okrasných stromov a kríkov, poprípade osadením lavičiek či nejaký, čím by sa toto miesto stalo oddychovým a nielen miestom pre venčenie psov. Zároveň navrhujem osadiť viac ks smetných košov, nakoľko jeden, ktorý je na začiatku chodníka vedúceho k autobusovej zastávke, nepostačuje a v kuse je okolo neho kopec odpadkov. Taktiež by bolo vhodné porozmýšľať nad osadením stĺpikov na trávnik na miesto, kde končí šikmý chodník cez trávnik, pretože sa tu zvyknú otáčať autá a tým ničia trávnatú plochu.

11. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Naša mestská časť posúdi vhodnosť doplnenia smetných košov. Výsadbu stromov realizoval magistrát na svojom pozemku, k tejto časti podnetu sa vyjadrí magistrát.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
11. apríl 2019

Mária

ďakujem za odpoveď. Bola by som rada za osadenie stĺpikov či iných zábran na konci vydláždeného chodníka za účelom zabránenia vstupu áut na uvedený trávnik.
11. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie životného prostredia, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Sekcia vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujeme za Vašu pripomienku a podnetné postrehy. Výsadba, ktorá prebehla minulý týždeň je začiatkom celkovej revitalizácie tejto dlhodobo zanedbanej plochy. Na jeseň tohto roka plánujeme vysadiť na tejto ploche viacero skupín stromov a krov, v rámci finančných možností plánujeme aj revitalizáciu trávnikov tak, aby táto plocha plnila účel príťažlivého verejného priestranstva a slúžila na verejnosti.


Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. november 2019

Mária

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sa uskutoční výsadba stromov a kríkov na uvedenej ploche ešte tento rok, ako ste to avízovali na jar tohto roka.
Ďakujem.
13. november 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opatovne preposlany zodpovednej institucii,

s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
21. apríl 2020

Ibolya

Ja len žasnem kam sa táto spoločnosť dopracovala keď majiteľov áut pri parkovaní zastaví iba nepreniknuteľný múr. Žiaľ, to je vizitka benevolentnej polície ktorej vôbec nezáleží na dodržiavaní zákona o parkovaní. Len nechápem, pre koho sa tie zákony pripravujú. Napr. aj ten posledný platný od 1. decembra. Nič sa nezmenilo a keď zavoláme polícii tak my sme tí zlí, vraj "veď nemajú kde parkovať". A samozrejme krútia sa po trávniku veď chudáci musia si aj skrátiť cestu a na trávniku je dosť miesta.
10. jún 2020

Mária

V najnovšom čísle Dúbravských novín som sa dočítala, že na novovybudovanom "parčíku" plánuje mestská časť osadiť niekoľko kusov lavičiek, aby mohlo toto miesto slúžiť na oddych. Pýtam sa, bol robený nejaký prieskum medzi obyvateľmi blízkych bytoviek, či s takýmto niečím súhlasia? Aby nám pod oknami vysedávali neprispôsobiví občania, ktorí tu budú robiť iba neporiadok? Stačí sa pozrieť na tú jednu jedinú lavičku pri hodinárstve Botta, koľko je tam neporiadku a to aj napriek tomu, že na tejto trávnatej ploche bolo osadených niekoľko smetných košov. Niekedy dávnejšie bola lavička aj pred domom na Fedákovej 14 zo strany Saratovskej ulice a na podnet obyvateľov domu ju museli odstrániť, lebo neprispôsobiví obyvatelia tu rušili nočný kľud. Navrhujem (a to píšem aj za svojich susedov) zvážiť osadenie lavičiek na uvedené miesto, poprípade pred osadením oslovte obyvateľov , či s týmto súhlasia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania