Račianska-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý

je mozne zabojovat , zariadit alebo poziadat o odstranenie vizualneho smogu? predpokladam ze plot nie je v rukach sukromnika ale ZSR - ak sa nemylim. dakujem pekne

10. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Kancelária starostu
11. jún 2019

Floralys

co sa vybavilo od 10 aprila?
12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia územného konania a stavebného poriadku / reklamné stavby prebehla na mieste kontrola a obhliadka. Podnet sme urgovali u vlastníka pozemku ŽSR. Čakáme na odpoveď.
Ďakujem za trpezlivosť.

Kancelária starostu
21. jún 2019

Floralys

mam to chapat tak, ze je tam reklama na cierno a dodnes to nikto neriesil alebo je tam pravoplatne? ak ano, dokedy? a ked skonci pravoplatnost a zmluva, date ich odstranit a nepredlzite dalsiu zmluvu? dakujem
04. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zverejňujeme odpoveď od správy majetku ŽSR Bratislava:

Predmetné reklamné plochy sa nachádzajú na betónovom oplotení, ktoré je v majetku ŽSR. Vlastníci predmetných reklamných plôch majú s ŽSR uzatvorené platné nájomné zmluvy na prenájom priestorov, pre umiestnenie reklamných plôch, s dobou trvania na dobu neurčitú. Keďže ako prenajímateľ priestorov neporušujeme všeobecne záväzné legislatívne predpisy a naše obchodné aktivity nie sú v rozpore s predmetom činnosti zapísaným v Obchodnom registri, nevidíme dôvod, na ukončenie nájomných zmlúv na prenájom priestorov pre umiestnenie reklamných plôch. Za vizuálny návrh a vzhľad reklám a ich nosičov, zodpovedá v plnom rozsahu vlastník reklamných plôch.

Kancelária starostu
04. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: ŽSR Bratislava
10. júl 2019

Floralys

ZSR tymto vyjadrenim naplula obcanom na tvar. (oni nevidia dovod odstranit niekolko hnusnych, ohavnych reklam zo zamorenej bratislavy vizualnym smogom) asi sa tomu ale neda ani cudovat. zsr kopance rozdava kazdu chvilu horiacimi a pokazenymi vlakmi. jeden pluvanec teda prezijeme a pockame na generacnu obmenu o 50 rokov.
10. júl 2019

Floralys

ZSR tymto vyjadrenim naplula obcanom na tvar. (oni nevidia dovod odstranit niekolko hnusnych, ohavnych reklam zo zamorenej bratislavy vizualnym smogom) asi sa tomu ale neda ani cudovat. zsr kopance rozdava kazdu chvilu horiacimi a pokazenymi vlakmi. jeden pluvanec teda prezijeme a pockame na generacnu obmenu o 50 rokov. este by som sa necudoval ak by prenajom priestorov na dobu neurcitu bol za 1 euro na mesiac...
13. marec 2021

Floralys

nerieseny podnet. poprosim admina preposlat ZSR. nova vlada, nove vedenie. mozno konecne taki, co kamosom neprenajimaju ploty na bilboardy.
31. august 2021

Tomas

Dobrý deň. Bol podnet preposlaný alebo opäť ignorovaný samosprávou?
31. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

dopýtali sme sa ŽSR, či nedošlo k zmenám ohľadom predmetných reklamných plôch.

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ŽSR naďalej trvajú na svojom stanovisku a neplánujú v súčasnosti zmenu ohľadom umiestnených reklamných nosičov.

Predmetné reklamné plochy sa nachádzajú na betónovom oplotení, ktoré je v správe ŽSR. Vlastníci predmetných reklamných plôch majú s ŽSR uzatvorené platné nájomné zmluvy na prenájom priestorov, pre umiestnenie reklamných plôch, s dobou trvania na dobu neurčitú. Keďže ako prenajímateľ priestorov neporušujeme všeobecne záväzné legislatívne predpisy a naše obchodné aktivity nie sú v rozpore s predmetom činnosti zapísaným v Obchodnom registri, nevidíme dôvod, na ukončenie nájomných zmlúv na prenájom priestorov pre umiestnenie reklamných plôch.

Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava
+421 903 520 132
+421 2 2029 5983
09. december 2021

Floralys

nasi ludia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania