Režim parkovania pri cintoríne Slávičie údolie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 09. apríla 2019

Dobrý deň,
pri cintoríne Slávičie údolie je dávno vybudované parkovisko, ktoré má slúžiť návštevníkom cintorína. Realita je však taká, že nie len cez Dušičky, ale hocikedy cez týždeň alebo víkend, je toto parkovisko obsadené autami študentov z internátov. Keď chcú ľudia prísť na cintorín autom s ťažko pohybujúcimi sa členmi rodiny alebo nástrojmi a kvetmi, ktore nebývajú ľahké, nemajú kde zaparkovať. Preto, lebo drzí študenti z celého Slovenska okupujú toto parkovisko. Navrhujem toto parkovisko spoplatniť a osadiť rampy, návštevníkom cintorína dať čas povedzme 2-3 hodiny zadarmo (napr. na vrátnici na cintoríne by im elektronicky potvrdili návštevu, ako v kine pri pokladni). Zúfalo Vás prosím v mene imobilnejších občanov. Arogancia študentov presahuje všetky hranice.

09. apríl 2019

Roman Mihalik

Je to parkovisko označené, že je určené výhradne pre návštevníkov cintorína? Ak nie, tak o drzosti študentov nemôže byť ani reč.
10. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. apríl 2019

Ján

Polovicu určite riešiť tak ako hovori navrhovateľ. Mate môj hlas.
11. apríl 2019

Peterr

Najskôr musím tiež zareagovať, že obviňovať študentov z arogancie za to, že parkujú na parkovisku, je jednoducho arogantné samo osebe.
Zároveň rozumiem, aký má využívanie parkoviska osobami inými, ako návštevníci cintorína, dopad na návštevníkov. Riešením by mohlo byť rozdelenie parkoviska, pričom na "hornom konci" by bolo zakázané parkovať počas nočných hodín. Tým pádom by študenti, ktorí tam zrejme parkujú najmä cez noc, museli parkovať len na "dolnom konci", čím by sa uvoľnili miesta pre návštevníkov cintorína čo najbližšie k vstupu.
16. september 2019

Ľubomír Šatara

Súhlasím o sťažovateľom. V sobotu 14.9.2019 okolo 11:00 nebolo voľné ani jedno jediné parkovacie miesto, takže tentokrát z našej návštevy cintorína nebolo nič.
Nazdávam sa, že parkovisko bolo vybudované prioritne pre návštevníkov cintorína. Keďže sa situácia od tej doby zmenila natoľko, že študenti majú svoje autá, treba parkovanie regulovať.
09. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali odddelnie správy komunikácii.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe podnetu pripravíme na spevnenej ploche pred Cintorínom Slávičie údolie projekt organizácie dopravy navrhujúci vyznačenie parkovacích miest s miestami vyhradenými pre návštevníkov cintorína a pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu. Po jeho dokončení bude predložený na schválenie Krajskému dopravnému inšpektorátu v Operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení. Po schválení a určení projektu príslušným cestným správnym orgánom zabezpečí realizáciu Oddelenie správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. november 2019

Lukas

Je to verejné parkovisko, jediné miesto v okolí kde sa dá zadarmo a v kľude zaparkovať, arogantné je skor to, že si vyžadujete mať nejaké prednostné právo na toto parkovisko, z akého dôvodu? Nikde tam nie je vyznačené, že parkovisko je pre návštevníkov cintorína. Apropo neparkuje tam až toľko študentov, parkuje tam takisto veľa návštevníkov Cubiconu, keďže ten má tiež nedostatočné kapacity, a takisto z okolitých bytových domov. Mimochodom, okrem dušičiek, kedy si všetci spomeniete zrazu, že tam máte niekoho pochovaného, tam nikdy nebýva problém zaparkovať.
16. november 2019

Lukas

Hlavne Vaša logika nedáva žiadny zmysel, tí ľudia tam bývajú, parkujú tam celý rok, a kvôli Vám, čo prídete raz za rok na dušičky zapáliť sviečky si majú denodenne v okolí hľadať iné parkovanie (ktoré na okolí s podobnou kapacitou žiadne nie je), aby ste si Vy raz za rok prišli pohodlne zaparkovať, ale to že desiatkam iných ľudí spôsobíte denodenné problémy s parkovaním Vám nevadí. A po nociach by potom parkovisko podľa Vašej logiky bolo nevyužité - prázdne, aký by to malo zmysel? Práveže cez deň by tam mali zaviesť platené parkovanie, nakoľko zaparkovať sa tam nedá z dôvodu prílevu ľudí čo idú na cintorín a na nákupy, večer tam nikdy nie je problém parkovať.
18. november 2019

Peterr

@ Lukas - zadavatel podnetu identifikoval problem, ktory naozaj existuje - t.j. ze pri verejnej stavbe (cintorine) nie su k dispozicii miesta na parkovanie z dovodu, ze verejne parkovisko na to urcene si sprivatizovali ako pises navstevnici sukromneho obchodneho centra a obyvatelia okolitych sukromnych obytnych domov. Takze ak sa pytas, z akeho dovodu sa pozaduje uprednostnenie navstevnikov cintorina, tak presne to je ten dovod: uprednostnenie verejneho zaujmu pred sukromnym. O tom predsa nemusime diskutovat.

To, ze na parkovisku nie je vyznacene, ze ma sluzit pre navstevnikov cintorina, je asi iba preto, ze povodne pred vystavbou Cubiconu a bytovkami tam nikto okrem navstevnikov cintorina nemal preco parkovat. Kedze sa casom situacia zmenila, je potrebne na nu reagovat a zabezpecit nejakym sposobom navrat k povodnemu ucelu.

Ak by si mal nejaky dobry napad, ako to spravit, aby aj navstevnici cintorina mali svoje parkovisko, a zaroven aby aj ostatni boli co najmenej ukrateni o moznost parkovat, skus navhrnut.
27. november 2020

Pozorovatel

@admin

Poprosim po roku ! necinnosti (posledna odpoved 21. október 2019) vyziadat stanovisko magistratu k rieseniu podnetu.
Dakujem
11. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. júl 2021

Martin Uváček

Jediné, čo sa za tie roky zmenilo je, že pribudli dve vyhradené miesta pre ZŤP pri vchode do parkoviska a asi 6 miest na nabíjanie elektromobilov. Čiže reálne počet miest ubudol. Ale vďaka korone tam už neparkujú takmer žiadny študenti. Chyba však vyznačenie parkovacích miest.
19. september 2022

Martin Uváček

V roku 2019 sa sľuboval projekt na riešenie dopravy na parkovisku. Je rok 2022 a čo som videl, tak sa tam nič nezmenilo. Podnet treba opätovne preposlať.
21. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania