Zabratie obratiska Lopenícka súkromníkom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Michal Oravec 05. decembra 2013

Čože?! Kde to žijeme...

Žiadam o okamžité vysvetlenie a riešenie. Na čo si platíme a vydržiavame magistrát a mestské časti keď sa pravidelne stávajú takéto paradoxné javy, predané zablokované chodníky, predané námestia kde bude povolenie vstupu len ak sa to súkromnej firme bude páčiť, súkromné vyhliadky nad Dunajom, súkromná nábrežná promenáda, zabratie obratiska MHD... Predajme potom všetko a zrušme dane a mesto ako také - ja osobne s tým nesúhlasím ale možno by to bolo lepšie ako tento šialený medzi-stav.

06. december 2013

T. J. Haluz

Tak ako pises. Vsetko predat sukromnikom, ved ti sa vedia udajne postarat "lepsie" a zrusit polovicu oddeleni na MU, OU a magistratoch!
06. december 2013

Michal Oravec

Prečo polovicu oddelení, keď všetko tak všetky. Zrušiť magistrát, zrušiť mestskú políciu, zrušiť starostov. Možno si potom uvedomíme že to nebol celkom dobrý nápad a založíme si nové. A možno nie.
16. december 2013

Marek

Jediný spoj ktorý premával do tejto oblasti, už bol jeho harmonogram niekoľko krát menení a nakoniec príde k jeho úplnému zrušeniu..
Chcel by som vedieť ako sa teraz ľudia ktorý tam bývajú dostanú podotýkam do kopcovitej oblasti. Tento spoj využívali hlavne starší ľudia a mladý študenti. Som zvedavý ako sa postaví k tomuto Dopravný podnik a Nové Mesto
18. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

žiaľ plocha obratiska na Lopeníckej ul. nie je súčasťou komunikácie, ktorá je v sprave mesta alebo mestskej časti Bratislava-Nové Mesto. Ide o súkromný pozemok a viaceré pokusy vedenia mesta o jeho získanie skončili bezúspešne.

Zrejme vlastník pozemku osadil na jeho hranicu betónové panely čím zabránil otáčaniu linky 151 a teda aj jej prevádzke. Prednosta MČ Nové Mesto konať nemôže lebo nejde o miestnu komunikáciu, ale plochu mimo nej. Problém je už starý niekoľko rokov a jeho optimalne riešenie pre Dopravný podnik a pre cestujúcich by bolo majetko-pravne konanie za účelom získania pozemku obratiska do vlastníctva hl. mesta. Ďalšou alternatívou je dobudovanie nového obratiska a mesto sa ňou bude na základe vzniknutého problému intenzívne zaoberať. Dočasne je však linka 151, pre
zahradenie doterajšieho obratiska, zrušená.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
18. december 2013

Michal Oravec

No úžasné, ...by bolo... ...intenzívne zaoberať.
Len tak ďalej pán Papajčík, by bolo dobré sa tým intenzívne zaoberať, ale kľudne môžete ďalej ignorovať svoje povinnosti za ktoré ste tam všetci dobre platení, Bratislavčania si už zvykli.
Optimálne riešenie by bolo Vás všetkých vymeniť, ale za koho?
20. január 2014

Matej Šebej

20. január 2014

u Hedvigy

Pán Papajčík a DPMB, je to taký problém, aby sa tento minibus otáčal aj mimo obratiska?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania