Kanalizacia na Širokej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Igor Stetulic 09. decembra 2013

Vazeny pan starosta,

dna 5.11.2013 som vam poslal email, kde som vas prosil o stanovisko, ci nam viete pomoct s vystavbou kanalizacie aj na ulici Siroka juh, resp. ci nas viete zahrnut do niektorej etap vystavby. Do podrobna som vam vysvetlil aka je situacia na tejto ulici ako aj s OS Vajnory-Siroka. Kedze odpoved neprichadza, vyuzivam tento otvoreny priestor pre komunikaciu s vami.
Predpokladam, ze moj email mate v Inboxe, ale ak nie, nie je problem ho preposlat este raz.

Dakujem a tesim sa na vasu odpoved.

S uctou

19. december 2013

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň pán Stetulič,
 
Veľmi pozorne sme si prečítali váš podnet a snažíme vnímať veľmi konštruktívne vzniknutú situáciu ohľadne vybudovania kanalizácie v komunikácii Široká. Odborná pracovníčka odpoveď spracúvala dlhšie kvôli koncoročnému návalu prác na stavebnom oddelení  a komplikovanosti vášho prípadu.
 
Váš podnet sa týkal financovania vášho úseku kanalizácie, ku ktorému ste sa zaviazali zmluvou, že bude financovaný z prostriedkov združenia. Mestská časť  Vajnory na financovanie verejných rozvodov kanalizácie z vlastných zdrojov nemá finančné prostriedky, my sme prispievali len na kanalizačné prípojky v lokalitách s existujúcou zástavbou, ktoré boli riešené projektovou dokumentáciou od roku 1998 a následné podľa jednotlivých etáp teda nie na rozvojové lokality.
 
V lokalite Šinkovské boli začiatkom roku 2007 prijaté pravidlá o financovaní infraštruktúry, s nevyhnutným predpokladom založenia občianske združenia vlastníkov pozemkov, ktorí si na vlastné náklady vybudujú predmetné inžinierske siete. V lokalite bolo založených päť združení, kde okrem Vášho každé združenie vybudovalo potrebnú infraštruktúru. Vo Vašom prípade bola urobená výnimka, kde vzhľadom na finančné možnosti vám bola poskytnutá možnosť  vybudovať kanalizáciu a aj definitívnu komunikáciu v následnej etape, čo bolo zdôvodnené aj potrebou dobudovať podtlakovú kanalizáciu v komunikácii Príjazdná na ktorú ste sa mali napojiť. Ostatné občianske združenia  si vybudovali podľa projektovej dokumentácie všetky siete a komunikácie a zároveň komunikovali a konzultovali svoj postup s mestskou časťou.
 
V roku 2011 listom zo dňa 7.2.2011 a zo dňa 21.6.2011 ste boli písomne upozornený a vyzvaní na dokončenie Vášho úseku kanalizácie a definitívnej úpravy komunikácie. Predmetná dočasná komunikácia nie je doteraz legálnou komunikáciou a nie je možné ju zaradiť do siete miestnych komunikácií, čo aj mestskej časti spôsobuje problém.
 
Vzhľadom na uvedené je potrebné doriešiť dobudovanie uvedeného úseku kanalizácie a komunikácie z prostriedkov vlastníkov priľahlých pozemkov, ktorí budú jej  užívateľmi. Vnímame vzniknutú situáciu, ktorá komplikuje každodenný život situáciu obyvateľov časti Široká a ponúkame vám možnosť osobného stretnutia, kde by sme prerokovali vaše možné postupy a  pomoc Mestskej časti Vajnory v rámci Vášho občianskeho združenia, ktoré je nositeľom právnej  zodpovednosti  vlastníkov priľahlých pozemkov  dobudovať kanalizáciu a definitívnu komunikáciu.
 
Ing. Ján Mrva
Starosta
MČ Vajnory
 
31. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe podnetu od pána Stetuliča som pozval pána Stetuliča na stretnutie a začiatkom januára 2014 spolu s ďalšími piatimi obyvateľmi z uvedenej ulice. Dohodli sme na ďalšom konkrétnom postupe. Oficiálne listom pozývame obyvateľov celej ulice (cca. 14 pozemkov) na rokovanie, ktoré sa uskutoční začiatkom marca, na ktorom budeme rokovať o možnosti riešenia vybudovania kanalizácie na ulici Široká, ale aj dokončenia povrchových úprav ulice.

Ing. Ján Mrva
Starosta MČ BA - Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania