Trnavské mýto-Zbytočné zábradlie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jakub Španiel 10. decembra 2013

Zábradlie medzi dvoma koľajiskami je zbytočné, iba bráni ľuďom aby sa dostali na druhú zastávku vždialenú 5m. 80percent ľudí ho preskakuje, keďže dopravná situácia je veľmi prehľadná, električky tu jazdia len jedným smerom a nevznikajú žiadne ohrozenia.

Riešenie je jednoduché, odstrániť asponň 2 až 3 kusy zábradlia v tesnosti zastávok.

11. december 2013

Johny

Jakub, chodza je zdrava, par metrov naviac nikomu neuskodi...
11. december 2013

Jakub

ano to je, a ked budem chcet, prejdem sa. toto u vsak zastavky, nie sportovisko.
prepac ale tvoj argument je vyslovene arogantny a netolerantny ku chodcom.
11. december 2013

staromestsky gafor

chodci maju vybudovany podchod, prave preto, ze sa spravaju vo vacsine pripadov ako ovce, ktore maju nekonecno zivotov a rozgulana elektricka pre nich nic neni... hlavne, ze prejdu o 15 m menej a budu o 30 sekund skor na druhej zastavke. ak ich teda nezrazi elektricka. vlastne nemoze, lebo tam su nastastie zabradlia :)
11. december 2013

Johny

Jakub skus sa pozriet o par metrov dalej smerom k trznici, ako je vjazd na parkovisko, tam ludia prebehuju ako by sa nechumelilo....
11. december 2013

Jakub

asi sa nerozumieme, rec je o jednom, strednom zabradli medzi dvoma jednosmernymi kolajami elektriciek, kde jednoducho nie je potrebna, pretoze tam jazdia len elektricky, jednym smerom a z dialky viditelne. ani na obchodnej nie su v strede cesty zabradlia.
zabradlie pri ceste je samozrejme potrebne (aj ked by sa to asi malo riesit nejak inak, vid https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/349/chybajuci-priechod-pre-chodcov)
13. december 2013

Daniel Dudinský

Jakub, to je jedno, ci jazdia obojsmerne alebo jednosmerne, platí to, čo Ti napísali v diskusii. Ak chodec - dôchodcovia sú v tom ako doma, zbadá, že ide električka do Ružinova, prosto sa rozbehne a vrhne sa pod ňu. Prečo má byť vodič električky zodpovedný? Na strane druhej Ťa chápem, vo vyspelom svete, kde ľudia nerozmýšľajú "to stihnem, ak nie, zastaví..." by to bolo logické riešenie, aby ľudia nemuseli preskakovať (tiež hrozí úraz, ale na zodpovednosť chodca) alebo podísť kúsok ďalej a obísť to zábradlie. Ale kým sa správame ako zveri, musí tam pre bezpečnosť našu vlastnú byť :-(
31. december 2013

Adrian Gubčo

Vo vyspelých mestách sú prestupné uzly riešené bez bariér ako je zábradlie v tomto prípade. Snahou je čo najrýchlejšie umožnenie prestupu za dodržania základných kritérií bezpečnosti, čo sa v tomto prípade dá vyriešiť celkom jednoducho. S podnetom sa dá jedine súhlasiť. Zábradlie na tomto mieste je zbytočné.
31. december 2013

Maťo

staromestsky gafor: Chodci majú vybudovaný podchod kvôli priľahlej vyťaženej cestnej križovatke, nie aby mohli prechádzať medzi susednými električkovými nástupišťami. Možno autori súčasného riešenia predpokladali, že ľudia budú medzi električkami v tomto smere prestupovať na zastávke Legionárska, avšak tam je nástupište úzke, nechránené zhora i od cesty (ak si dobre spomínam) a teda je neatraktívne ako prestupný bod.
02. január 2014

staromestsky gafor

vsetci tu pisete o vyspelych mestach, civilizovanych krajinach a tak podobne... a tu je point celeho problemu. slovensko nieje v prvom rade civilizovana krajina a slovaci ako narod ma od vyspelosti takisto hodne daleko. cize pokial nieje betonovy murik aspon 3 metre vysoky, je to pre vacsinu jedincov nebezpecne - to by mohlo byt v podstate jedno, kedze elektricka znesie viac ako chodec. ale preco by mal preto trpiet vodic elektricky a zit v strese ci dakeho "civilizovaneho" ovcana netrafi pri prebiehani z jednej strany na druhu?
09. január 2014

Christián Bojnák

Tym, ze furt budes hovorit o tom, ako nie sme civilizovana krajina a ake sme ovce a nic pre to nespravis, aby sa navyky ludi menili, tak tym sa urcite civilizovanou krajinou nestaneme.... Takze ano, ten vodic elektricky to ma pretrpiet, lebo vzdy treba niekde zacat, aby sme sa niecim stali.
03. máj 2020

Martin Uváček

Nejaké riešenie v tejto veci?
30. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
30. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
07. október 2023

abc 123

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Zdravim, problém so zbytočným zábradlím je aktuálny
08. október 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
07. marec 2024

abc 123

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania