Americké nám.-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Majka 28. apríla 2019

Na rohu Amerického a Odborarskeho námestia oproti čerpacej stanici chýba vodorovne dopravné značenie ktoré by viditeľné informovalo vodičov o zakaze parkovat v tesnej blízkosti prechodu pre chodcov. opakovane tu parkujú auta ktoré výrazne obmedzujú viditeľnosť a bezpečnosť križovatky. Mestská polícia nemá vždy k dispozíi hliadku ktorá by to riešila.

28. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. apríl 2019

Peter Oravec

Parkuje menej ako 5 metrov pred priechodom, porušuje zákon, volať políciu.
02. október 2020

Martin Uváček

Neriešené.
07. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme sa Vašim podnetom v minulosti nezaoberali. V súčasnosti sa snažíme zlepšiť našu komunikáciu na tomto portáli. O Vašom podnete sme už informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá. Radi by sme Vás poprosili, že ak uvidíte vozidlo porušovať pravidlá cestnej premávky, aby ste neváhali a kontaktovali príslušníkov polície na čísle 159. Priestupok môžete nahlásiť aj elektronicky, prostredníctvom formuláru na stránke Ministerstva vnútra SR Prezídia Policajného zboru - http://www.minv.sk/?kontakty-25&kontakt=389&od=2073
Stavy príslušníkov Mestskej polície sú dlhodobo poddimenzované (mesto spustilo kampaň na ich nábor a v prípade, že viete o niekom kto by mal záujem, budeme radi, keď mu prepošlete tento link http://www.budpolicajt.sk/ ) a preto bohužiaľ nedokážu byť príslušníci vždy všade. Preto Vás týmto musíme požiadať o pomoc pri riešení podobných podnetov a poprosiť o nahlasovanie takéhoto správania.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zo zákona 8/2009 Z.z. (§ 25, odsek č. 1, c) vyplýva, že vodič nesmie stáť vo vzdialenosti kratšej ako 5 metrov pred priechodom pre chodcov. V tomto prípade ide o jednosmernú komunikáciu a zákon platí aj pre vozidlá stojace pri ľavej strane komunikácie.
Návrhom osadenia zvislého dopravného značenia zakazujúceho státie na danom mieste by sa vytvorilo duplicitné dopravné značenie, ku ktorému (ako zo skúsenosti vieme), Krajský dopravný inšpektorát vydáva nesúhlasné stanovisko. Riešenie tejto situácie je plne v kompetencii polície.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania