Tupého - infraštruktúra

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Martin Stastny 24. apríla 2019

Dobry den pan starosta m.c. Nove mesto. Pred nedavnom ked ste obhajoval bujaru vystavbu na Tupeho ul. a v prilahlom okoli ste spominal ako ste sa dohodol s developermi na oprave a rozsireni Tupeho ul. Ako je vidiet na prilozenej fotke rovnake sluby davali aj samotni developeri. Dnes po ukonceni stavebnych prac a predani bytov je situacia ina. Cesta je opravena ale bez toho aby sa opravilo aj podlozie, takze zivotnost bude cca. jednu zimu, a slubeny chodnik, no na ten zrejme zo slubov nezostali prostriedky, zrejme byty sa predali zo stratou a na obciansku vybavenost nezostalo.
Pytam sa, ako chce mestska cast tuto situaciu riesit? Na tupeho za posledne roky pribudli stovky bytovych jednotiek a cesta je stale rovnaka, sotva na jedno auto a chodnik? Zase cakame na nejaky smrtelny uraz?

24. apríl 2019

Martin Stastny

clanky kde sa Tupeho ul. uz spomina ale bez konkretneho riesenia:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51207/velmi-nebezpecny-usek-tupeho-ul
25. apríl 2019

Andrej

ako tam mohli dovolit zastavat panelakmi cele okolie, ked nie je ani cesta? nasledky nech znasaju novi obyvatelia! kvoli nim trpi cele okolie...aj oni sa mali zamysliet nad tym, ci idu spravne investovat...kvoli nim sa to tam predsa cele realizovalo...
25. apríl 2019

Martin Stastny

Zial pre cezpolnych staci prislub ze cesta bude, a byt na "Kolibe" je to najlukrativnejsie co mozu v BA mat + spravny marketing a byty idu ako teple rozky.
Prikladam kratky prehlad toho co m.c. schvalila a co sa v poslednom roku realizovalo:
Park pod Kolibou cca. 60bytov
Rezidencia na Kolibe cca. 34bytov
Rezidencia Nova Koliba cca. 98bytov
Belaria cca. 80bytov
Roličky cca. 27bytov
eleven 11 rodinnych domov
zdroj:(web developerov + rozhodnutia m.c. Nove mesto)

a co investicia do infrastruktury, tak ta sa rovna velkej NULE!
Gratulujem p.Kusy a cele zastupenie m.c. Nove mesto, uz nie je volebny rok, uz Vas tu nie je vidiet nahanat si hlasy...
04. máj 2019

migel001

Tak tak, smutne...
05. máj 2019

Martin Stastny

Smutne je aj to ze podnet si samosprava stale neprevzala a ignoruje ho.
Naco je nam obcanom potom takyto portal, to mozeme doma hrach na stenu hadzat...
05. máj 2019

Pozorovatel

Osobne sa cudujem ludom, ze v tejto lokalite kupovali nehnutelnosti, ale kolko ludi tolko chuti...

Mne osobne by vadilo:
1/ problematicka dopravna infrastruktura, pristup z Podkolibskej, pristup cez most (do 3,5 tony) po Kyjevskej je iba stastim, ze existuje tato v socializme postavena pristupova komunikacia do vinohradov. Zjazdny (vyasfaltovany ) prepoj medzi Tupeho a Frankovskou je funkcny cca iba rok.
2/ ziadne realny navrh riesenia zo strany samospravy na realne zlepsenie a ZKAPACITNENIE pristupovych komunikacii do tejto lokality
3/ o hluku, ktory vytvara 5 kolajna hlavna trat + rusnove depo + dalsich 5 ostavnych kolaji pre osobne vozne asi nema zmysel sa rozpisovat
4/ 110kV vedenie, ktoreho ochranne pasmo doslova lize budovy na Frankovskej
https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=19&c=17.120590,48.170945&it=point&dt=-#/identifikacia/bod/19?1905938.392296271,6135316.525383243
05. máj 2019

Podnety_Bronislavy

Pred rokom, dňa 2.5.2018 bola BANM podpísaná ZMLUVA O SPOLUPRÁCI „REKONŠTRUKCIA A PREDĹŽENIE TUPÉHO ULICE“ (ÚEZ č. 72/2018) v staničení už od 0,00 km vyššie s tým, že Tupého ul. mala byť zrekonštruovaná, predĺžená, opravená, rozšírená, s verejným osvetlením, s dažďovou kanalizáciu, s opornými múrom atď. Realita je naozaj iná a to v negatívnom slova zmysle. Stovky nových bytov, bez poriadnej cestnej komunikácie, chodci sú vystavovaní neustálemu nebezpečenstvu (a áno p. Kusý, sú tu chodci, veľa chodcov, ľudia so psami, s kočíkmi, školáci, cyklisti, rôzni chodci, áno chodci).
Vieme, že komunikácia patrí železniciam, avšak ak bola povolená taká obrovská výstavba v tzv. “novej” časti Tupého ul., malo byť zabezpečené i to najdôležitejšie a nebolo a doteraz nie je.
P. Kusý, podpísať developerom čo si žiadajú, zlegalizovať čierne stavby a dodatočne ich neodkontrolovať, ignorovať reálne podnety a problémy v MČ, ignorovať výstavbu priechodov pre chodcov (kde boli a dodnes chýbajú), ignorovať potreby rôzneho charakteru na Tupého, dlhodobé fungovanie Mč v rozpočtovom provizóriu , avšak fotiť sa pri parku Jama a snažiť sa o to, aby Vám poslanci schválili navýšenie platu, nie je dobrá vizitka.
Môžeme si to jednoducho zhrnúť, my obyvatelia potrebujeme reálne možnosti riešenia problematiky Tupého a reálne výsledky. A áno, tento portál je čím ďalej tým viac kontraproduktívny a zaoberá sa jednoduchšími podnetmi ako vraky áut, nefunkčné verejné osvetlenie, plné odpadkové koše (už aj výtlky sa začali ignorovať).
A ozaj, aj tráva – burina má už miestami 2 m, treba kosiť! 😊 Ďakujeme!
05. máj 2019

Pozorovatel

@Bronislava !

zmluvu som v rychlosti "preletel" ocami, neviem vsak dohladat:
- jasne definovany temin, do ktoreho mali byt stavebne prace vykonane
- sankcie ak nebudu jednotlive stavebne objekty zrealizovane do terminu, v prislunej vymere a kvalite (predpokladam ze detaily riesi proj. dokumentacia) a akym sposobom so kolkych dni maju byt pripadene nedorobky odstranene po vyzve MC NM a sankcie za neodstranenie.
( zoznam SO je uvedeny v prilohe zverejnenej zmluvy - zavazne stanovisko MC NM z 3.7.2017)

Cize taka klasicka bezzuba zmluva, len aby sa nieco dalo na papier ...?

odkaz na zverejnenu zmluvu Z2018-072:
https://zverejnovanie.banm.sk/mestska-cast-bratislava-nove-mesto/?&order=27&art_rok=2018&page=2
06. máj 2019

PK

Článok III. Práva a povinnosti zmluvných strán
bod. 11:
V prípade, že zmluvné strany BB finance, Vinohradis Villas a Mivo Development nesplnia všetky povinnosti podľa tejto zmluvy (minimálne tie, ktoré sú uvedené v čl. III bod 6 tejto zmluvy do termínu 31.12.2018 alebo ak príde k akémukoľvek ukončeniu tejto Zmluvy bez jej splnenia z dôvodov nie na strane Mestskej časti, tak Mestská časť je oprávnená zrealizovať Stavbu (Stavby) na náklady (spoločne a nerozdielne) zmluvných strán BB finance, Vinohradis Villas a Mivo Development, ktoré sú tieto zmluvné strany spoločne a nerozdiene povinné preplatiť Mestskej časti, respektí­vne zmluvné strany BB finance, Vinohradis Villas a Mivo Development sú povinné spoločne a nerozdielne zaplatiť Mestskej časti finančné prostriedky vo výške nacenenia celej realizácie zhotovenia Stavby (Stavieb) v lehote 7 dní­ od vyzvania.
15. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet rieši oddelenie investícií a verejného obstarávania.

Kancelária starostu
15. máj 2019

Martin Stastny

Dobry den Vazena samosprava,
som nesmierne rad ze ste si nasli cas a ze ste sa podnetu zacali venovat.
Myslite si ze je spravne sa nedodrziavaniu zmluv a klamaniu obcanov zacat venovat az ked Vas na to upozorni "obcan". Takto sa spravate aj k dodavatelskym zmluvam v sukromi?
Spravujete majetok obcanov, tak sa podla toho spravajte a zastupujte ich seriozne a s plnou vaznostou.

Dakujem
17. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania
vo veci riešenia situácie na Tupého ulici Vám oznamujeme, že prebieha stavebné konanie na povolenie stavby: Rekonštrukcia a predĺženie Tupého ulice.

Kancelária starostu
26. august 2019

Bronislava_Bratislava

Tupého-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Blokovaná ulica. Denné KOLÍZIE rôzneho charakteru. Záchranné zložky sa nebudú vedieť na možné miesto rizika dostať. Chodci, cyklisti sú vystavovaní značnému riziku ujmy na zdraví. Toto je NERIEŠENÝ akútny problém. BANM nemá, čo je smutné, ani min. záujem sa danej problematike po niekoľkých opakovaných výzvach venovať. Jediná prístupová cesta nad 3,5 t, má za následok nie len denné blokovanie ulice, ale aj zničenú zeleň, totálne zdemolovanie cesty, obrovský výtlk a diery. Značný problém je i viditeľne klesajúca vozovka. Ľudia chcú vidieť reálne riešenie tejto problematiky aj s termínmi realizácie. Formulka typu "Ďakujeme za Váš podnet.Podnet bol zaslaný na vybavenie."."Možnému riešeniu problému sa budeme venovať v budúcom roku, resp. o rok. Áno možno.Ďakujeme za pochopenie." ich nezaujíma.
06. september 2019

Podnety_Bronislavy

Dobrý deň.

Ja ako občan si dám námahu zmapovať a spísať situáciu do samostatného podnetu na začiatku Tupého ul. a vy si ju arogantne svojvoľne preklasifikujete iba na komentár pod podnet, ktorý ste označili ako neriešený a navyše sa jedná o opačný úsek Tupého ul. ako je v tomto podnete určené. (Podnety pozorne sledujem a keby som chcela, komentár si viem aj sama pridať pod tento podnet) Žasnem nad zbabelosťou a neschopnosťou niektorých ľudí riešiť problémy závažnejšieho charakteru ako sú podnety typu "nesvieti lampa, smetný kôs nie je vynesený a odstavený vrak auta blokuje parkovacie miesto". Ani sused Bašternák by tadiaľto domov (Tupého) na svojom Bugatti Veyrone už neprešiel.

Ďakujem
29. december 2019

Maros

Dobry den, chcel by som sa spytat, ci neviete o vyvoji - kedy mozno ocakavat nejaky posun? Pytal som sa na bann aj na most (vzhladom na vyjadrenie zsr), ale nic som sa nedozvedel. Celkovo komunikacia (nielen ohladom tupeho ulice) velmi slaba. Vdaka Maros
29. december 2019

Martin Stastny

Dobry den. Posun ziaden. BANM na cele so starostom ignoruju hlas obyvatelov. Nereflektuju na neplnenie zmluv, na staznosti obyvatelstva a jedine co zvladnu je fotenie sa na FB pri rieseni menej zavaznych veci vo svojej mestskej casti.
Pan starosta, budicek... Tupeho ulica je tu stale a situacia sa iba zhorsuje!
01. január 2020

Maros

Dakujem za info, aj ked zatial bez dobrych sprav...
09. február 2020

Thomas

to je smutne ze to neriesia ked uz tam dovolili taku vystavbu + co pozeram maju sa tam stavat este dalsie https://www.yimba.sk/rezidencia-horizont
30. marec 2020

PK

Vážení obyvatelia lokality Tupého / Frankovská ulica,
ako iste viete, v auguste 2017 sa podarilo uzavrieť dohodu medzi m.č. BANM, developermi, obyvateľmi BD Vinohradis a vlastníkmi pozemkov, ktoré má podľa platného územného plánu zasiahnuť dostavba Tupého ulice. Developeri zložili financie na výkup pozemkov a realizáciu cesty, podpísali sa zmluvy na prevod pozemkov, tie však budú záväzné až po právoplatnosti stavebných povolení na dva dvojdomy p. Cibulku a p. Dobrenka a tri rodinné domy súrodencov Kováčovcov. Projekty rodinných domov boli poskytnuté Vašim zástupcom. Bezodkladne po nadobudnutí právoplatnosti stavebných povolení sa predajú pripravené parcely m.č. BANM, ktorá bude stavebníkom komunikácie, termín je do konca mája 2020.

Keďže výstavba na okolí znečisťuje a znepríjemňuje Vaše bývanie, ponúkame Vám okrem dlhoročného bezodplatného využitia našej parcely pre detské ihrisko a poskytnutia časti našej parcely pre verejnoprospešnú komunikáciu aj jednorazový príspevok na čistenie Vašich garážových priestorov vo výške 3.000€.
Suma bude prevedená na účet správcu Vašich bytov bezodkladne po začiatku zemných prác. Podmienka je však dodržanie dohody, ktorou Vaši zástupcovia (p. Káll, p. Šindler, p. Heinrich) sľúbili neblokovať vydanie stavebných povolení pre tieto rodinné domy. Tento príspevok bude znížený o 100€ za každý deň o ktorý sa predĺži právoplatnosť stavebného povolenia pričinením niektorého z Vašich zástupcov.

Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.
30. marec 2020

PK

Dopĺňam ešte upresnenie pre nezainteresovaných, aby som nehádzal všetkých do jedného vreca. So zástupcami Vinohradisu A, p. Šindlerom a p. Kállom nebol nikdy problém vecne a konštruktívne dospieť k dohode a aj ju dodržať a za to im ďakujem. Z ich seriózneho prístupu nemám obavy ani v budúcnosti. Opačný prípad je však zástupca obyvateľov Vinohradisu B, p. Heinrich, kverulant, ktorý sa pokúša vydierať všetkých stavebníkov na okolí, pričom nemá ani nárok byť účastník konania a samozrejme tým nikdy nič nedosiahne, len hádže ostatným polená pod nohy...
31. marec 2020

Thomas

Dobrý deň pan PK

prosím Vás úplne mi nie je jasné ako súvisí ten nový projekt s tým, že tá cesta nebola riadne urobená napr bez chodníku, kruháču atď... Mohli by ste mi to prosím vysvetliť ?

Ďakujem za odpoveď :)
06. apríl 2020

PK

pan Thomas, cela problematika je podrobne popisana tu, riesi sa to od r. 2016:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/35255/doprava-na-tupeho-a-podkolibskej-1000-bytov-skor-ako-cesta
16. apríl 2020

PK

K dnesnemu dnu pan Heinrich svojim nezodpovednym konanim premrhal uz 1000€ z nasho slubeneho prispevku 3000€ na cistenie garazi, ale ostavaju stale este dve tisícky...
14. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet postupujem na riešenie oddeleniu dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania