Roky sľúbená oprava cesty na Matejkovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Lukáš 15. decembra 2013

Od pridania tohto podnetu na tento portál ubehli už približne dva roky a od začiatku môjho boja o opravu tejto cesty to už bude neuveriteľných 5 rokov... Preto by som rád formou tejto stránky kompetentnej organizácii, ktorou je Magistrát ZNOVU pripomenul ako chce vyriešiť tento problém? Bude sa stále vyhovárať už ako to robí od roku 2009, že ju opraví na ďalší rok? Alebo tento problém konečne v roku 2014 vyrieši?

Krátky sumár problému:
Rok 2009 – prvé nahlásenie problému, že sa uvedená cesta prepadáva a bolo by ju vhodné opraviť.
V roku 2009 ma mesto odignorovalo a neunúvalo sa ani odpovedať.
Rok 2010 – prísľub magistrátu, že uvedený problém zaevidoval a dal ho preveriť BVS, keďže sa pod danou cestou nachádza jej kanalizačný zberač a prisľúbili odpoveď po preverení stavu. Sľúbená odpoveď už neprišla.
Rok 2011 – na môj ďalší dotaz prišla odpoveď, že BVS problém nenašlo a preto mesto pristúpi k oprave vozovky. Oprava má prebehnúť v rozmedzí marec – apríl.
Máj 2011 – cesta nebola opravená. Mesto odignorovalo moju otázku prečo sa tak nestalo.
Jún 2011 – mesto opätovne odignorovalo môj dotaz prečo cesta nebola opravená.
Koniec roku 2011 – odoslaný fax keďže e-mailové správy ignorovali. V ňom bola položená otázka prečo cestu napriek sľúbenej oprave neopravili a žiadosť aspoň o označenie značkou A5 – Nerovnosť vozovky, ktorú by malo mesto automaticky umiestniť, keďže je zo zákona ako správca danej cesty povinné označiť prekážku. Odpoveď prišla v tom zmysle, že peniaze na opravu nakoniec nenašli a zaradili ju do plánu oprav na rok 2012. Môj návrh na označenie cesty značkou zaslali na oddelenie prevádzky dopravy.
Rok 2012 – oddelenie prevádzky dopravy sa neunúvalo odpovedať na návrh označenia cesty. Zaslaný ďalší e-mail so žiadosťou o vyznačenie cesty. Ďalšie odignorovanie podnetu. Preto som sa obrátil priamo na primátora s predmetným problémom nakoľko sa príslušné oddelenie neunúvalo vyjadriť resp. rovno vyznačiť prekážku v cestnej premávke. Tento e-mail bol taktiež bez odpovede.
Nakoľko mesto stále nekonalo, obrátil som sa na Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave ohľadom nekonania správcu cesty a nevyznačenia prekážky v premávke. Krajský dopravný inšpektorát zareagoval a upozornil správcu komunikácie – magistrát na daný problém.
Mesto žiadosť na osadenie značky adresovanú Krajským dopravným inšpektorátom opätovne odignorovalo.
Dňa 14.6.2012 som skúšal zaslať e-mail na [email protected] (v zmysle topiaci sa aj slamky chytá) z dôvodu, že oddelenie prevádzky dopravy ignoruje podnety a neodpovedá na ne už rok. E-mail ostal bez odpovede.
Koncom júla 2012 bola zaslaná na magistrát oficiálna sťažnosť so všetkými zákonnými náležitosťami, s ktorou sa na základe toho boli povinný zaoberať.
Dňa 2.8.2012 som sa dozvedel, že 31.7.2012 bolo schválené označenie tohto poškodeného úseku cesty dopravným značením.
Dňa 16.8.2012 mi bola doručená odpoveď na moju sťažnosť, v ktorej mesto konštatuje, že síce som im posielal žiadosť o vyznačenie cesty nedostali odo mňa konkrétny projekt organizácie dopravy. (aspoň viem, že na Slovensku si musí občan dokonca aj spracovať projekt organizácie dopravy...). V žiadosti ďalej mesto uvádzalo, že 3.5.2012 oddelenie prevádzky dopravy dostalo od správcu komunikácie žiadosť o posúdenie dopravného značenia avšak bez stanoviska správcu a bližšie určeného úseku na Matejkovej ulici. (Pravdepodobne reakcia na môj podnet na Krajskom dopravnom inšpektoráte...) Na záver mesto v odpovedi konštatuje, že oddelenie prevádzky dopravy nedostalo návrh na vykonanie úpravy cestnej premávky od správcu. Po mojej sťažnosti však cestný správny orgán vykonal obhliadku a prerokoval návrh umiestnenia značky preto moju sťažnosť uzavreli za neopodstatnenú... (Inak povedané dopravné značenie neumiestnili skorej preto lebo vraj odo mňa nedostali návrh s projektom organizácie dopravy a zároveň medzi sebou nekomunikoval správca cesty s konkrétnym oddelením, ktoré má na starosti dopravné značenie, stalo sa tak až keď to zistili pri riešení mojej sťažnosti).
Rok 2013 – odoslaný e-mail so žiadosťou o konkretizovanie termínu opravy predmetnej cesty. Samozrejme bez odpovede.

Preto sa chcem spýtať magistrátu KEDY KONEČNE opraví predmetný úsek a prestanete sa už 5 rokov buď vyhovárať na nedostatok financií a zaradenia do plánu opráv na ďalší rok a KEDY PRESTANE hrať hru na mŕtveho chrobáka a vykonávať si svoju prácu? Tento rok malo dokonca mesto finančnú dotáciu od župy a aj od štátu na opravu jeho ciest a cestu opätovne neopravilo. Alebo plánuje ďalších 5 rokov ignorovať riešenie tohto podnetu? A vie o tomto probléme vôbec kompetentné miesto aj keď na to bolo niekoľko krát upozorňované alebo ani o tom netuší tak ako to vyplynulo pri riešení umiestnenia dopravnej značky?

Dokumentačný materiál je z roku 2011 a 2012. Dnes je cesta o niečo viac prepadnutá, o niečo viac oškretá nízkymi podvozkami áut a má na svedomí o niečo viac prerazených olejových vaní.

15. december 2013

adam

nie je to jediná závada na komunikácií..problémom sa stáva prepadnutá cesta nad kanálom na hlavnej (v úrovni školského šport.areálu) smer ku konecnej zastavke...
10. január 2014

Chandramohan

Tak toto je uz vazne sila. Drzim Anonymovi palce. Len vydrzat! Tiez tade chodim a je pravda, ze viac ako 25km/h by som sa teda neodvazil. Adam ma pravdu aj s tou prepadlinou asi 100m pod odbockou na Hlavacikovu ulicu. Riadne to dokaze pretriast celym autom. Horsie, ze sa to ani obist poriadne neda, iba cez protismer. Dalsia takato takisto dlhodobo neriesena prepadlina je na krizovatke ulic Nad luckami a Ferdisa Kostku! Diely sa prepadavaju... Kompetentni, vzbudte sa!
30. január 2014

Lukáš Borčin

Máme tu ďalší sľub. Najviac poškodenú časť majú opraviť v prvom polroku 2014 a v prípade, že bude dostatok pridelených financií tak možno aj väčší úsek.
10. júl 2014

Lukáš Borčin

Na ceste pribudli zakreslené čiary, žeby sa po 5 rokoch konečne blížila oprava? :)
22. júl 2014

Lukáš Borčin

Dnes mi prišla doplňujúca odpoveď z Magistrátu, že oprava cesty je po piatich rokoch objednaná na 35. kalendárny týždeň, t.j. posledný augustový týždeň. Snáď sa to tento krát podarí...
23. august 2014

Lukáš Borčin

Budúci týždeň začína oprava... Len 5 rokov to trvalo :)
25. august 2014

Lukáš Borčin

Nakoniec to dodržali a dnes odfrézovali starý asfalt a prepadnutú časť začali búrať.
28. august 2014

Lukáš Borčin

Hotovo! Snáď vydrží bez opätovného prepadávania.
09. september 2014

Lukáš Borčin

Tragikomédia pokračuje. Cestu zrejme zle (?) opravili, a tak ju idú znova opravovať. No značky sú teraz rozmiestnené na dlhšom úseku.
17. september 2014

Lukáš Borčin

Dnes cestu opäť začali opravovať... :D

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania