Pravidelne vynechávajúca linka č. 70

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Matej 16. decembra 2013

Dobrý deň,

touto cestou by som chcel sťažovať na pravidelne vynechávajúcu linku č. 70 v smere od ŽST Pod.Biskupice. Táto skutočnosť sa opakuje pravidelne a oznamy DPM BA na ich internetovej stránke nemajú relevanciu v tejto súvislosti! Mesto Bratislava si objednáva kilometre od DPM BA a vôbec sa tak nedeje. My si platíme drahé električenky za nespoľahlivú dopravu. Žiadam o rýchlu nápravu a riadne vysvtelenie prečo sa tak deje, keď v opačnom smere vidím prejsť 3 busy, ktoré v smere do mesta už nejdú!
Ďakujem

19. december 2013

soňa

Pripajam sa. 70 meska snad uplne vzdy! Ak tak tak pre zmenu vynecha.
24. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o stanovisko sme požiadali Dopravný podnik Bratislava (DPB) a.s., ktorý má plne v kompetencii vypravovanie spojov MHD. Tu je ich stanovisko:

Za meškania a výpadky spojov sa veľmi ospravedlňujeme. Denne sa do oblasti nášho mesta vypravuje takmer 600 vozidiel MHD. Pri tom objeme sa z času na čas stane porucha vozidla a z toho vyplývajúci výpadok spoja na linke.

Pokiaľ má DPB k dispozícii v tej oblasti, kde dôjde k výpadku spoja záložné vozidlo snaží sa vypadnutý spoj v čo najkratšom možnom časovom období nahradiť, tak aby to nepocítila cestujúca verejnosť. Vami popisovanú oblasť (výpadky spojov na linke č. 70) monitorujeme, v prípade vypadnutých spojov (dopravné nehody, možné poruchy) budeme zabezpečovať hradenie v maximálnej možnej miere.

Žiaľ, množstvo našich autobusov je dávno po životnosti, preto dochádza k výpadku spojov. Situáciu vyrieši 100 nových autobusov, ktoré DPB v najbližšom období plánuje kúpiť – už je vyhlásené aj verejné obstarávanie.

Dopravný podnik v zimnom období upozorňoval na vysokú poruchovosť vozidiel, ktoré sú často aj 17 – 20 ročné a situácia je horšia najmä v zime.
Ospravedlňujeme sa za vzniknuté výpadky, vedenie DPB však spravilo všetko preto, aby čo najskôr poruchové vozidlá dalo do poriadku, dokonca dielenskí pracovníci pracovali aj nadčasy, aj po nociach, no niektorým výpadkom, sa žiaľ, nedá vždy zabrániť.

Ďakujeme za pochopenie


Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania