Permanentne preplnený kôš (Slávičie údolie)

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Peter Heretík 16. decembra 2013

Neviem v akých intervaloch sa vysypáva kôš na zastávke MHD Cintorín Slávičie údolie, ale očividne to nestačí, pretože je takmer stále preplnený. Potrebné je buď pridať väčší kôš alebo zvýšiť frekvenciu vysypávania z toho súčasného, pretože odpadky potom sú vetrom rozfúkané po celom okolí zastávky, pretože keď sa kôš vysypáva, to čo je rozfúkané v okolí zástavky sa nepozbiera a odpadky v jej okolí sa tak hromadia...

17. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!

Podnet bol zaslaný nesprávnemu adresátovi. Smetné koše na zastávkach MHD vysypáva Dopravný podnik mesta Bratislavy, ktorý následne oslovíme.

Nadežda Geislerová
Referát ekológie a zelene
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
17. december 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pani Geislerová,
vzhľadom na to, že ide o smetné koše vo Vašej mestskej časti, mám za to, že aj MÚ MČ Bratislava - Karlova Ves je správny adresát - prinajmenšom preto, aby ste vedeli, čo sa vo Vašej MČ deje a s čím sú obyvatelia nespokojní. Zodpovednosť som zmenil na Magistrát a podnet poslal aj tam.
S pozdravom
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
17. december 2013

Peter

Milí admini tejto stránky, vážim si Vašu prácu, ale prečo neposielate podnety tohto typu rovno Dopravnému podniku BA, keď to má v kompetencii ? :)
17. december 2013

Peter

Odpovedali ste mi vlastne skôr, než som položil otázku. Tak ď.
Inak otázku som položil nie z toho dôvodu, že by som mal v úmysle podrývať, ale preto, že podobná odpoveď ako teraz už raz došla aj na predošlý podnet, ktorý sa nakoniec radí medzi Neriešené: http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/6518/v-dazdi-na-zastavke-mhd
30. december 2013

Christián Bojnák

Mozno ze ma zodpovednost dopravny podnik, ale ked mestska cast vie, ze je na ulici problem s odpadkami, tak to je taky problem kupit nejaky poulicny dostatocne kapacitny smetny kos a umiestnit ho tam? Toto vyhovaranie sa na DPB je v tomto pripade dost trapne, pretoze plny smetiak nie je problem DPB ale problem nedostatku kosov na ulici mestskej casti/mesta, tak by ste sa mohli troska zamysliet koho na koho ste teraz zvalili zodpovednost.
28. marec 2014

Peter

Takmer víkend čo víkend sa situácia s preplneným košom naďalej opakuje. Podnet je preto možné považovať za NERIEŠENÝ. Fotografie sú z 9.2.2014 a 9.3.2014.
30. október 2015

Filip Kubina

Jediný kôš s danou frekvenciou vynášania na zastávke Cintorín Slávičie údolie je zjavne nepostačujúci. Kôš býva pravidelne preplnený a odpadky sa následne vysýpajú do okolia.
22. november 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, na mieste je uz dlhsiu dobu instalovana ina smetna nadoba
podstatne vacsia, praktickejsia a rovnako aj castejsie vynasana/kontrolovana

mimochodom, ako pri podobnom podnete tvrdi DPB, preplnenost zastavkovych kosov je zapricinena ich nespravnym pouzivanim "Koše na zastávkach sú určené na vyhadzovanie použitých cestovných lístkov, nie na komunálny odpad. Naši zamestnanci majú dokonca negatívne skúsenosti, že tieto smetné koše na zastávkach sú plné psích exkrementov, na čo sú vyhradené nádoby. Touto cestou prosíme cestujúcich, aby v priestoroch zastávky dodržiavali pravidlá a používali smetné koše len za účelom, na ktorý slúžia. Za pochopenie ďakujeme."

podnet mozeme oznacit ako VYRIEŠENÝ
23. november 2019

Eva Pauliková

Lukáš, to myslite vazne? Kde sa o tom prosim pise? V tom pripade je potrebne na kazdu zastavku doplnit normalny smetny kos na komunalny odpad, ktory bude mat na starostli MČ a nie DPB. Nakolko na zastavkach ludia travia cas a potrebuju niekam zahadzovat zvysky/obaly jedal a napojov.. A pravdu - tych papierovych CL sa uz naozaj tolko nepouziva...
24. november 2019

Lukáš Bartošovič

Eva, myslim to vazne, je to totiz citovane z oficialnej odpovede v nasledovnom podnete https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/16320/kam-so-smetami-na-zastavke-karadzicova (ktorej sa vsak nedostalo vela suhlasu od obcanov sledujucich podnet)
tiez mi napadlo, ze ludom z DPB je jasne, ako ludia vyuzivaju zastavkove kose, ale ked napisu nieco taketo, znie to podla nich zrejme lepsie, nez keby dali "na vacsie kose a ich castejsie vysypavanie nie su financie/kapacity"
21. december 2021

David Raška

Preplnený smetný kôš a vysypané odpadky naokolo.
21. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
31. január 2022

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,


podnet sme vyriešili nádoba je prázdna.

O čistotu na Vami uvedenej zastávke sa pravidelne staráme. Smetné nádoby na zastávkach MHD majú slúžiť na drobný odpad súvisiaci s prepravou cestujúcej verejnosti v prostriedkoch MHD (použitý cestovný lístok, použitá hygienická vreckovka...). Bohužiaľ stále sa nájde značné množstvo ľudí, ktorí používajú smetné koše na zastávkach MHD na komunálny odpad a to spôsobuje preplnenie košov už pár hodín po ich vyprázdnení. Upozorňujeme však, že DPB, a.s. zabezpečuje čistotu len v priestore zastávky MHD a nie na susediacich plochách. Rovnako tak i kosenie a údržba zelene na susediacich plochách zastávky presahuje rámec činností, ktoré na zastávkach MHD vykonáva DPB, a.s.

Táto nádoba nie je určená na komunálny odpad.
Ako aj z diskusie vyplýva podnet bol vyčerpaný.

Odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania