Gagarinova-semafor-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Mišo 30. apríla 2019

Dobrý deň,
v lokalite Mierová 171 pribudli k domu č. 167 dve nové bytovky (61 bytov), predovšetkým mladé páry a rodiny s deťmi. Prechod cez túto 5 prúdovku (napr kvôli MHD zastávke Ríbezľová) je vždy priam život ohrozujúci a touto cestou by som Vás chcel požiadať o semafór.
Myslím si, že absencia semafóru prispieva k minimálnemu používaniu zastávky (ja osobne chodím radšej 10 minút pešo na Ondrejovovu a vôbec si neviem predstaviť, že by som na zastávku Ríbezľová poslal dieťa), kvôli ktorému už na zastávke nezastavuje linka č. 75, ale to už je asi žiadosť na iné oddelenie...
Vopred vďaka.

02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. február 2020

Martin Brutenič

Štyndlova-priechod pre chodcov-chýbajúci

Dobry den,na uvedenej foto je velmi nebezpecny prechod pre chodcov nachadzajuci sa na Gagarinovej ul.ktory musia prekonat 4 jazdne pruhy ktore su na ceste prvej triedy c.63 pravidelne jazdim v noci aj rano cez dany usek ludia si tam hravo vykracuju vratane deti v tmavom obleceni a to ich ledva vidim s mojimskvelym zrakom, ono dovolim si tvrdit je to velmi nebezpecne aj cez den kedze je tam neustale kolona a druhy pruh smerujuci do mesta je prejazdny ,ludia tam o tom netusiac velmi riskuju a fakt sa caka len nato kedy tam nastane smrtelny uraz ktory nastal o 400m skor oproti ruzin.cintorinu kde pani zdolavala 4 jazdne pruhy bez semaforu a prisla tak o zivot a az nasledne sa lady pohli a bol tam umiestneny semafor ,je to len otazka casu kedy sa tam nieco podobne zopakuje a uz bude neskoro
25. február 2020

Pavol Púčik

Dobrý deň,
v lokalite Hrušov pribudlo veľa rodinných domov a prechod cez túto 5 prúdovku zo zastávky MHD Ríbezľová je život ohrozujúci a chcel by som požiadať o zriadenie semaforu. Včera vo večerných hodinách opäť nesvietilo na každej strane tejto zastávky niekoľko pouličných lámp. Bol som svedkom, ako mládež prechádzala cez cestu s rozsvieteným mobilom, namiereným na vozovku, aby ich prechádzajúce autá včas uvideli. Zrejme sa čaká na smrteľnú nehodu, potom sa asi veci pohnú, ako sa stalo na nasledujúcej zastávke - Cintorín Vrakuňa - po smrteľnej zrážke automobilu z chodcom tu nainštalovali semafor. Mimochodom túto neúnosnú situáciu už na tomto mieste raz nahlasovali a to 30.apríla 2019. Prešiel rok a výsledok...?
Touto cestou poprosím kompetentných o urgenciu na Magistráte.
Ďakujem !
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva uviedlo:
Podnet sme konzultovali so zástupcami Krajského dopravného inšpektorátu. Výstavbou cestnej dopravnej signalizácie by sa výrazne znížila kapacita komunikácie a podmienkou by bolo tiež vybudovanie stredového ochranného ostrovčeka pre chodcov. Po dostavbe rýchlostnej cesty R7 príde k prehodnoteniu počtu jazdných pruhov na Gagarinovej ulici. Znížením počtu jazdných pruhov vznikne priestor pre realizáciu dostatočného stredového ostrovčeka, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov na priechode.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. august 2020

Martin Brutenič

Dobrý deň, dakujem za odpoved alebo skor reakciu ,je to nepochopitelne aby ludia ktorí sa podielali na vybudovani terajsiej cestnej infrastruktury ktori ju vybudovali nesprávne a nefunkcne alebo skor nebezpecne sa teraz distancovali od uvedenej veci a vobec sa nesnazili s tym nieco urobit nejak to napravit ,tu sa nejedna o uspokojenie jedinca ale o bezpecnost viacerych ludi nie o nejake pohodene odpadky ci prasknuty murik v meste na ostrovceku,
na prvom mieste takychto uradnikov ak ich nikto o tom nepoucil je BEZPECNOST obcana navyse títo ludia sa dokonca nachadzaju aj v bratislave a neviem ci by ich to stalo vela penazi alebo práce, myslim ze si neuvedomuju svoje pocinanie a nevedia si brat priklad od zahranicnych kolegov v tomto smere ak ide o bezpecnost je to vzdy na prvom mieste
tak nech daju nejaky navrh ako to vyriesit a nie cakat kym sa nieco stane to sa tak neriesi ze pockame a ked sa nieco stane tak sa budeme chytat za hlavu
29. august 2020

Pavol Púčik

Ďakujem za všetkých ľudí, ktorý denne alebo príležitostne tadiaľ prechádzajú, vedenie mesta zaujíma len výber daní od občanov, nie ich bezpečnosť. Pán primátor má asi iné, dôležitejšie " stavebné " činnosti v Bratislave!
29. august 2020

Pavol Púčik

Ešte chcem poznamenať my sme občania Bratislavy, platiaci dane, nám zaleží na bezpečnosti našich detí a nás, nie tie stovky ľudí v autách, ktorý upchávajú výpadovky z Ba a bývajú a odvádzajú dane mimo Bratislavy!!!
16. september 2021

Pavol Púčik

Prešiel rok a opatsa nič nedeje ohľadne prechodu na úseku Ríbezľová-Gagarinová. Práve naopak, drzosť a sebeckosť šoférov sa stupňuje, prejsť cez prechod 5 prúdovej cesty je z roka na rok ťažšie. Z jednej strany cesty kolóna, nervózny šoféri, z druhej strany autá idúce v pohode aj 80 km rýchlosťou. Stále sa asi čaká na smrteľné nehody, ako na nasledujúcej zastávke Cintorín Ružinov, kde je mimochodom vzorový prechod, riadený semaformi. Viac užitočný by bol na spomenutej Ríbezľovej. Idú voľby a preto nezabúdajme, ktorý primátor či starosta rieši problémy občanov v svojom obvode.
16. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
17. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. september 2021

Jarka Dmitrievova

Na tomto prechode ide doslovne o zivot!!! Prosim toto treba riesit cim skor. OZ Hrusov vybudovalo schody aby sa dal aspon pouzit “Prievoz most”. Ale schody nevedu na chodnik a idete popri ceste kym sa ku chodniku dostanete. Auta tu jazdia aj 80km/h, velke nakladne auta.
22. september 2021

Pavol Púčik

Presne tak, keď prechádzame cez prechod, niektorý vodiči nielenže idú rýchlo, ale aj sa čudujú, že tam je nejaký prechod! Kto cestuje dennodenne MHD, doslova a do písmena riskuje neustále život. Ani polícia už nemeriava rýchlosť, ako kedysi.
11. október 2021

Pavol Púčik

Zdravím pána starostu Vrakune sko aj pána primátora, nadišiel čas na riešenie prechodu Ríbezľová, ako nám sľubovali... https://www.ta3.com/clanok/214643/otvorenie-d4-a-r7-pomohlo-dve-mestske-casti-bratislavy-eviduju-zlepsenie-dopravy
11. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
12. november 2021

Pavol Púčik

Dobrý večer, píšem pánu starostovi už neviem koľký krát, ohľadne prechodu pre chodcov na Gagarinke, resp. zastávke Ríbezľová. sľúbili nám, obyvateľom Hrušovskej, Mierovej a priľahlých ulíc, že keď sa dokončí obchvat Bratislavy D4/R7 , bude sa riešiť možnosť semaforu, ostrovčeku atď. Tento prechod je známy ako prechod smrti, prejsť cez deň alebo vo večerných hodinách je čistá ruská ruleta. Vraj o tom rozhoduje magistrát, zrejme špičkový tým pána primátora. Dnes večer, 12.11.2021 som sa s manželkou pokúšal prejsť cez prechod, po cca 1 minúte nám zastavil trolejbus, tak sme opatrne vykročili, ale hneď v druhom pruhu nás skoro zrazilo auto so značkou DS, pani zastala cca pol metra od nás!!! A to nás čakali ešte tri pruhy v protismere. Arogancia šoférov, vysoká rýchlosť, často cca 90 km/hod, aj kamiónov a ostatných šoférov, robí toto miesto max nebezpečné! Sám som šofér, ale takéto správanie vodičov je neakceptovateľné. Stále sa zjavne čaká na smrteľnú udalosť na tomto prechode, potom sa možno lady pohnú. Neviem, dokedy ešte budeme schopný akceptovať tento stav, ale verte, keď zomrie niekto z Vašich alebo našich blízkych, určite to nenecháte len tak. Preto apelujem opäť na kompetentných, zasiahnite skôr, ako bude neskoro.
14. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
27. január 2022

Danka Ružinská

Gagarinova-zvislá značka-chýbajúca

Navrhujem úpravu priechodu pre peších na Gagarinovej ulici pri zastávke MHD Ríbezľová, a to o vytvorenie vodorovnej svetelnej signalizácie na úrovni vozovky pred spomenutým priechodom pre chodcov. Priechod pre peších je na extrémne nebezpečnom mieste, autá jazdia rýchlo a chodci prechádzajúci cez tento priechod sú mimoriadne ohrození a to najmä v čase, keď nie je dobrá viditeľnosť.
Ďakujem a verím v urgentnú úpravu priechodu pre zvýšenie bezpečnosti chodcov ...(píše osoba ŤZP, ktorá prežila zrážku autom na prechode v Ružinove v roku 2015)
27. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
02. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

problémový priechod evidujeme už dlhšiu dobu a hľadáme riešenia ako najlepšie priechod zabezpečiť z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Nedávno bol vypracovaný nový projekt organizácie dopravy pre Gagarinovu ulicu, ktorý zahŕňa aj spomínaný úsek. Celý projekt organizácie dopravy v týchto chvíľach konzultujeme s Krajským dopravným inšpektorátom a Okresným úradom. Veríme, že spoločne nájdeme čo najlepšie riešenia pre bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky.

S pozdravom

Ďakujem
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. máj 2022

Pavol Púčik

Dobrý večer, opäť sa pýtam pána starostu Vrakune na problém prechodu na Gagarinovej ulici, zastávka MHD Ríbezľová ulica. Dnes večer 07.05.2022 okolo 20- tej hodiny sme manželkou a psom prechádzali, teda sme sa aspoň snažili prejsť cez tento prechod. Ako vždy nás z jednej strany po cca 1 minúte pustili, no smer s Dolných honov nás autá nechali stáť v polovici prechodu, autá mali priemernú rýchlosť 80 km/ hod. Po zastavení jedného auta sa na nás vyrútil pan z BMW, že nie sme označený reflexnými prvkami!!! No neviem, ale som v meste, aby som chodil oblečený ako semafor? Nepoviem nič, pokiaľ je to neosvetlená vedľajšia cesta, ale toto je hlavný ťah! Je tu verejné osvetlenie, ale akurát pri prechode nesvieti asi 6 lámp verejného osvetlenia už cca 2 roky! Sám som šofér, ale takúto ignoranciu vodičov voči dopravnému značeniu - prechod pre chodcov, zažívam len na SK. Už dávnejšie bolo sľubované osadenie semaforov, ale stále nič. Je mi jedno, pod kohospadá toto územie, či Ružinovu, magistrátu alebo komu. Som občan Vrakune a preto sa obraciam na starostu Vrakune. Opakujem, platíme si dane mestu a preto očakávam, že sa po toľkých urgenciách niekto kompetentný vyjadrí k veci, ale nie len prázdnymi rečami. Mimochodom, čo robí polícia, keď dovolí vrámci verejnej komunikácii v meste, kde je povolená 50-ka, jazdiť 80-90-kou!
07. máj 2022

Pavol Púčik

Dobrý večer, chcem sa spýýtať pána starostu Ružinova na problém prechodu na Gagarinovej ulici, zastávka MHD Ríbezľová ulica. Dnes večer 07.05.2022 okolo 20- tej hodiny sme manželkou a psom prechádzali, teda sme sa aspoň snažili prejsť cez tento prechod. Ako vždy nás z jednej strany po cca 1 minúte pustili, no smer s Dolných honov nás autá nechali stáť v polovici prechodu, autá mali priemernú rýchlosť 80 km/ hod. Po zastavení jedného auta sa na nás vyrútil pan z BMW, že nie sme označený reflexnými prvkami!!! No neviem, ale som v meste, aby som chodil oblečený ako semafor? Nepoviem nič, pokiaľ je to neosvetlená vedľajšia cesta, ale toto je hlavný ťah! Je tu verejné osvetlenie, ale akurát pri prechode nesvieti asi 6 lámp verejného osvetlenia už cca 2 roky! Sám som šofér, ale takúto ignoranciu vodičov voči dopravnému značeniu - prechod pre chodcov, zažívam len na SK. Už dávnejšie bolo sľubované osadenie semaforov, ale stále nič. Je mi jedno, pod koho spadá toto územie, či Ružinovu, magistrátu alebo komu. Som občan Vrakune, pusalsom aj starostovi Vrakune, ale táto časť spadá vraj pod Ružinov. Platíme si dane mestu a preto očakávam, že sa po niekoľkých urgenciách u starostu Vrakune, kam sme zrejme nesprávne smerovali žiadosť, niekto kompetentný vyjadrí k veci, ale nie len prázdnymi rečami. Mimochodom, čo robí polícia, keď dovolí vrámci verejnej komunikácii v meste, kde je povolená 50-ka, jazdiť 80-90-kou! Závažným porušením pravidiel má byť prekročenie dovolenej rýchlosti v obci o 20 kilometrov za hodinu (km/h) a viac a mimo obce o 30 km/h a viac.
08. máj 2022

Pavol Púčik

Gagarinova-semafor-chýbajúci

Dobrý večer, opäť sa pýtam pána starostu Vrakune na problém prechodu na Gagarinovej ulici, zastávka MHD Ríbezľová ulica.
Dnes večer 07.05.2022 okolo 20- tej hodiny sme manželkou a psom prechádzali, teda sme sa aspoň snažili prejsť cez tento prechod.
Ako vždy nás z jednej strany po cca 1 minúte pustili, no smer s Dolných honov nás autá nechali stáť v polovici prechodu, autá mali priemernú rýchlosť 80 km/ hod. Po zastavení jedného auta sa na nás vyrútil pan z BMW, že nie sme označený reflexnými prvkami!!!
No neviem, ale som v meste, aby som chodil oblečený ako semafor? Nepoviem nič, pokiaľ je to neosvetlená vedľajšia cesta, ale toto je hlavný ťah! Je tu verejné osvetlenie, ale akurát pri prechode nesvieti asi 6 lámp verejného osvetlenia už cca 2 roky!
Sám som šofér, ale takúto ignoranciu vodičov voči dopravnému značeniu - prechod pre chodcov, zažívam len na SK.
Už dávnejšie bolo sľubované osadenie semaforov, ale stále nič.
Je mi jedno, pod kohospadá toto územie, či Ružinovu, magistrátu alebo komu. Som občan Vrakune a preto sa obraciam na starostu Vrakune.
Opakujem, platíme si dane mestu a preto očakávam, že sa po toľkých urgenciách niekto kompetentný vyjadrí k veci, ale nie len prázdnymi rečami.
Mimochodom, čo robí polícia, keď dovolí vrámci verejnej komunikácii v meste, kde je povolená 50-ka, jazdiť 80-90-kou!
08. máj 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet s aktualizáciou bol opätovne zaslaný zodpovednému subjektu, ktorým je Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
08. máj 2022

Odkaz pre starostu

K spomenutej poruche osvetlenia v blízkosti zástavky Ríbezľová máme podnet https://www.odkazprestarostu.sk/81107 Ak problém s osvetlením pretrváva, doplňte aktualizáciu a podnet prepošleme.

S pozdravom,

Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
11. máj 2022

Pavol Púčik

Gagarinova/Ríbezľová-semafor-chýbajúci

Dobrý večer, opäť sa pýtam pána starostu Vrakune na problém prechodu na Gagarinovej ulici, zastávka MHD Ríbezľová ulica.
Dnes večer 07.05.2022 okolo 20- tej hodiny sme manželkou a psom prechádzali, teda sme sa aspoň snažili prejsť cez tento prechod.
Ako vždy nás z jednej strany po cca 1 minúte pustili, no smer s Dolných honov nás autá nechali stáť v polovici prechodu, autá mali priemernú rýchlosť 80 km/ hod. Po zastavení jedného auta sa na nás vyrútil pan z BMW, že nie sme označený reflexnými prvkami!!!
No neviem, ale som v meste, aby som chodil oblečený ako semafor? Nepoviem nič, pokiaľ je to neosvetlená vedľajšia cesta, ale toto je hlavný ťah! Je tu verejné osvetlenie, ale akurát pri prechode nesvieti asi 6 lámp verejného osvetlenia už cca 2 roky!
Sám som šofér, ale takúto ignoranciu vodičov voči dopravnému značeniu - prechod pre chodcov, zažívam len na SK.
Už dávnejšie bolo sľubované osadenie semaforov, ale stále nič.
Je mi jedno, pod kohospadá toto územie, či Ružinovu, magistrátu alebo komu. Som občan Vrakune a preto sa obraciam na starostu Vrakune.
Opakujem, platíme si dane mestu a preto očakávam, že sa po toľkých urgenciách niekto kompetentný vyjadrí k veci, ale nie len prázdnymi rečami.
Mimochodom, čo robí polícia, keď dovolí vrámci verejnej komunikácii v meste, kde je povolená 50-ka, jazdiť 80-90-kou!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania