Kalinčiakova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné


Uzavretý
meno
Andrej 05. mája 2019

Na Kalinciakovej je dlhodoby problem s porusovanim zakazovej znacky, ktora by mala zakazovat odbocovat do arealu skoly autam, okrem aut skoly a stavby Kmotrikoveho arealu futbalu... Neustale som svedkom najma v popoludnajsich hodinach ako hufne sa porusuje tato znacka, pricom sa nici areal skoly od aut, dochadza k obmedzovaniu pesich a k vzniku koliznych situacii.
Akym prikladom ideme detom, ktore su takto svedkami porusovania pravidiel bez nasledkov? Ako budu oni respektovat pravidla, ak ich rodicia a ostatni bezbreho porusuju co sa da?
Co spravilo vedenie skoly, aby sa tento stav odstranil? Tento stav je tam vyse roka ak nie dlhsie.

14. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania podnet rieši
Mestská alebo štátna polícia. Jedná sa o nedodržiavanie predpisov/ zákonov cestnej premávky.
Podnet sme presmerovali priamo na MsP.

Kancelária starostu
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA III popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie Kalinčiakovej ulici v Bratislave, za účelom zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho odbočovania vozidiel.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.



ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
27. jún 2019

Andrej

Ake protiopatrenia podniklo vedenie skoly prosim??? Vyzvali rodicov deti, aby dodrziavali dopravne predpisy v tomto areali? Privolal niekto zo skoly niekedy hliadku MP? alebo im je tento stav ukradnuty??? nema to uroven...MP tam nemoze stale byt preto sa malo uz davno s tymto nieco robit, najma ak je tento stav dlhodoby a trvajuci viac ako rok...sam som daval podnet na tento problem uz davno...ale je lahsie sa vyhovorit na MP a dat jednu dve pokuty za 20 eur ako nieco realne dat do poriadku a vyvinut nejaku cinnost snahu...
03. september 2020

Andrej

mozno uzavriet. uz sa neda vojst autom do arealu...
08. september 2020

Andrej

omyl kvetináče odtiahnuté a parkuje sa znova, prosím o preposlanie
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA III boli o tomto probléme vyrozumené a inštruované, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania