Vyklčované stromy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 19. decembra 2013 Odoslané z mobilnej aplikácie

Na Riazanskej bolo vytatych niekolko obrovskych topolov,nemam pocit ze by boli chore pretoze kazdy rok krasne zazelenali.Preco boli tieto stromy vypilene?Vytvarali protihlukovu a zelenu stenu od rusnej Riazanskej.Dalsia vec to tam akoze nechate v takomto stave tie obrovske pne a nove stromy sa nevysadia?A co bude s tym chodnikom ktory znicili korene byvalych stromov?

20. december 2013

Rudolf Kusý

Topole vypílil magistrát na základe žiadosti mestskej časti. Podkladom pre žiadosť mestskej časti bol dendrologický posudok.
Mesto dostalo po už ďalšiu požiadavku - odstrániť pne, skultivovať pôdu a na jar vysadiť nové stromy, ktoré budú spĺňať aktuálne požiadavky na stromy (dlhorastúce dreviny, nie alergény, s obmedzenou výškou, do ktorej narastú). O opravu chodníka bolo mesto požiadané tiež.
S úctou

Kusý
20. január 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Oprava chodníka bude riešená v rámci výmeny elektrických káblov ZSE, pričom výmena bola zo strany našej mestskej časti podmienená opravou predmetného chodníka.

Marek Tettinger, hovorca
27. január 2014

Marek Tettinger

Pekný deň,
stromy odstránil magistrát, ktorý má zabezpečiť náhradnú výsadbu, aj rekonštrukciu chodníka. Pričom platí aj vyššie uvedené, že MČ sa bude snažiť o rekonštrukciu chodníka aj po vlastnej línii zaradením rekonštrukcie chodníka ako podmienky do záväzného stanoviska v prípade kladenia káblov spoločnosťou ZSE.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania