Dr. Vladimíra Clementisa-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Náhodný Okoloidúci 10. mája 2019

Dobrý deň. Chcem sa opýtať kompetentných, kto povolil (a či vôbec) túto celoročne prevádzkovanú "letnú terasu" cukrárne v OD Budúcnosť. Je to nevzhľadná búda, ktorá zaberá a znehodnocuje verejný priestor, zeleň a časť komunikácie. Fotky sú robené skoro ráno, ale počas dňa je plná zákazníkov, najmä mamičiek s deťmi, ktoré si mýlia verejný priestor s detským ihriskom, chodci na chodníku sa musia uhýbať deťom, ktoré ničia priľahlú zeleň. Samotná terasa je zbúchaná bez ladu a skladu z rôznych materiálov a pôsobí skôr ako skládka nepotrebného odpadu a nie ako letná terasa. O estetickej stránke sa samozrejme v tomto prípade netreba ani baviť. Má vôbec prevádzkovateľ na toto povolenie? Prosím kompetentných o vyjadrenie a nápravu.

11. máj 2019

iboja

Súhlasím.Búda town a vetešníctvo v jednom.Skutočne nie je nevyhnutné ,aby sa každá voľná
plocha alebo blízky park premenili na jeden chaos plný vreštiacich detí a ich neukáznených rodičov.
17. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu vo veci umiestnenia terasy pred cukrárňou na ul. Dr. Vladimíra Clementisa Vám oznamujeme:

Na predmetom pozemku bola vykonaná miestna obhliadka vo veci umiestnenia letnej terasy.
Majiteľ cukrárne bude vyzvaný k odstráneniu letnej terasy, v prípade, že letná terasa z pozemku nebude odstránená, hlavné mesto podnikne potrebné právne kroky.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. jún 2019

iboja

Onehdá,tj pred pár dňami som musela ísť vedľajším chodníkom,nakoľko táto šopáreň sa ešte rozrástla.Prosím teda o podniknutie vyššieuvedených právnych krokov,nech sa majiteľ konečne zmestí do určených hraníc.
20. september 2019

Eva

Dobry den, prispevky k tomuto podnetu su z juna. Teraz je september a terasa tam este stale funguje, dokonca ako bolo uvedene este sa rozsiruje, su pri nej odparkovane odrazadla a bycikle pre deti a chodnik je ledva priechodny pre ludi iducich okolo..mohli by ste prosim potvrdit preco terasa nebola ostranena ako bolo potrdene v juni?
05. január 2021

Náhodný Okoloidúci

Dobrý deň. Opakovane upozorňujem na problém celoročne prevádzkovanej "letnej terasy" cukrárne v OD Budúcnosť. Je to súbor nevzhľadných búd, ktoré zaberajú a znehodnocujú rozsiahly verejný priestor, zeleň a časť komunikácie. Fotky sú robené počas lockdownu, ale za normálnych okolností je terasa plná zákazníkov, mamičiek s deťmi, ktoré si mýlia verejný priestor s ihriskom. Chodci na chodníku sa musia uhýbať deťom, ktoré ničia priľahlú zeleň. Terasa je zbúchaná bez ladu a skladu z rôznych materiálov a pôsobí skôr ako skládka nepotrebného odpadu. Identický podnet som tu nahlásil už pred rokom a pol. Jeho výsledkom bolo, že Magistrát hlavného mesta SR vykonal obhliadku so záverom, že vyzvú prevádzkovateľa na odstránenie. Ten sa zjavne terasu odstrániť nechystá a ťažkú hlavu si z toho nerobí.
16. máj 2023

Martin Uváček

Stavby a rozne prístrešky zmizli. Ostali len stoly a stoličky. Ako dopadlo riešenie legálnosti stavieb a zabratie verejného priestoru?
17. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania