Čierna skládka na Kyjevskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Samuel Kolesár 26. decembra 2013

Čierna skládka na Kyjevskej ulici, nad Pionierskou, pod nadjazdom cez kolaje smerom na Tupého na ľavom okraji pravotočivej zákruty, pri bývalom vinohrade (presne v mieste ako je zobrazené na mape). Klasická čierna skládka – nejaký stavebný odpad, starý nábytok, dokonca vianočné stromčeky (25. decembra!!). V okolí celkovo veľa odpadu, aj vo vinohradoch aj popri ceste. Poprosím o odpratanie predmetnej skládky. Ďakujem.

08. január 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Na miesto pôjdu spraviť obhliadku pracovníci oddelenia životného prostredia. Po obhliadke, kde sa určí rozsah odpadu, bude stanovený ďalší postup. Ten bude spočívať v nasledovnom:
- pokiaľ sa bude jednať o malý rozsah, odpad zlikvidujem mestská časť na vlastné náklady;
- pokiaľ bude však rozsah väčší, budeme postupovať striktne podľa zákona č. 223/2001 Z. z. čo znamená, že oznámime predmetnú skutočnosť ma Okresný úrad Bratislava, odbor životného prostredia, ktorý by mal začať v predmetnej veci konať s vlastníkom pozemku, nakoľko predpokladám, že pôvodca odpadu sa nebude dať zistiť.


Marek Tettinger, hovorca BANM
09. január 2014

Samuel Kolesár

OK, ďakujem.
26. január 2014

Matej Šebej

28. január 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
vzhľadom na malý rozsah odpadu uloženého v rozpore so zákonom o odpadoch sme zaslali na EKO podnik VPS výzvu na odstránenie odpadu. Termín odstránenia závisí od poveternostných podmienok, nakoľko EKO podnik VPS v rámci verejnoprospešných služieb, ktoré robí za mestskú časť, zabezpečuje i zimnú údržbu komunikácií III. a IV. triedy

Marek Tettinger, hovorca BANM
02. marec 2014

Matej Šebej

Stav k 2.3. 2014
03. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Podľa informácie z oddelenia verejného poriadku bol neporiadok z lokality odstránený.
S pozdravom

Marek Tettinger, hovorca BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania