Podunajská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Zuzana 15. mája 2019

Dobrý deň,

križovatka Vrakunská-Komárovská- Podunajská je pretrvávajúcim problémom Podunajských Biskupíc. V niektorých smeroch je takmer nemožné sa cez ňu dostať. Pravidelne sú tu nehody. Polícia má určite lepšie štatistiky, ale ja tipujem niekoľko dopravných nehôd mesačne.
Územné rozhodnutie bolo a prepadlo. Nové územné konanie začalo v lete 2018, ale odvtedy je ticho. Aká je aktuálna situácia? Plánuje mesto tento problém v najbližšom období konečne doriešiť?

Ďakujem za odpoveď.

Zuzana

05. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Územné rozhodnutie bolo predĺžené a aktuálne generálny investor Bratislavy súťaží dodávateľa projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie. Následne sa začne proces stavebného povolenia a po jeho vydaní budeme súťažiť zhotoviteľa stavby. Vzhľadom na náročnosť týchto procesov a vyjadrení dotknutých orgánov v týchto procesoch nevieme upresniť termín výstavby svetelnej signalizácie v tomto uzle.
Dovolím si akurát poznamenať, že polícia neeviduje v predmetnom mieste množstvo nehôd, nakoľko podstatná väčšina sú iba škodové udalosti, ktoré sa do štatistiky nehôd nezapočítavajú.


Sekcia dopravy
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania