Neporiadok po vianočných trhoch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Erik Schweighofer 28. decembra 2013

To naozaj musi Hlavne namestie vyzerat takto? To neexistuje zopar ludi co to odpracu za 1 noc???

29. december 2013

byvam vedla

mali by si to odpratat ti co to tam doniesli (resp. ty co tam mali prenajaty priestor a stanky) a ked nie tak pokutovat jedneho za druhym pokial to nepoupratuju
29. december 2013

Daniel Dudinský

To vyzeraju byt prenajate stanky po rozobrati, cize nie ti, co PLATILI Mestu za stanky, ale ten, kto je za stanky zodpovedny, by mal urobit poriadok.
29. december 2013

byvam vedla

to je vec dohody a zmluvy pokial ti co platili za tie stanky za prenajom mali v zmluve ze si po sebe urobia poriadok tak je to ich problem pokial nieco take v zmluve nie je tak v tom pripade je za tento bordel zodpovedny ten co tie stanky prenajimal, lenze predpokladam ze zmluva k videniu nebude takze z tohto pohladu je za to zodpovedny majitel stankov
30. december 2013

Flavius

Naozaj by sa mal starať o poriadok ten, kto si prenajal miesto za účelom predaja a poskytovaní skužieb. Poznám jedného predavača s pukancami a verte, že po jeho odchode nikdy nieje bordel. Je to vec výchovy každého človeka. Predpokladám, že takí čo si prenajímajú miesta a nechávajú smetisko, tak by som dôkladne popremýšlal, či by som in Byt prenajal. To už posúdite sami. No ale tu riešime poriadok verejného priestranstva. Referát Mestského Úradu - Staré Mesto by malo do Zmluvy uvádzať aj pokyn o prenajatom mieste, parcely, aby ho opúšťali v takom stave, v akom bol pred použitím. Nerešpektovanie by sa malo pokutovať cca 250 €, čož pre stánkového predajcu nieje taká ujma, ak by bol dôsledný. S pozdravom občan, ktorému záleží na vzhľade Rodného Mesta.
30. december 2013

Daniel Dudinský

Este raz, treba definovat ten bordel. Podla fotky su to rozobrate stanky a ich byvale casti. Cize otazka kto urobil bordel a kto ho ma upratat nema nic spolocne s najomnikmi. Co sa tyka nevidenia zmluvy, takmer vsetky institucie a organizacie hospodariace s peniazmu statu (obcanov), musia zverejnovat zmluvy, t.j. aj Mesto Bratislava. Tie o vianocnych trhoch su tu: http://www.bratislava.sk/register/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700026&id=23828&p1=15331
30. december 2013

byvam vedla

p. Dudinsky otazka kto urobil bordel a kto ho mal upratat ma velmi vela docinenia s najomnikmi pretoze tie stanky uzvivali vo svoj prospech za ucelom predaja a zarobku ked ste si dali tu namaho tie zmluvy najst uz ste si ich mohli aj precitat pise sa tam ze prenajimatel spise protokol pri odovzdavani stanku s najomcom a takyisto aj ked najomca bude stanok odovzdavat v pripade ze stanok je poskodeny najomca hradi pokutu ak tie casti stankov su poskodene musi to odpratat mesto a najomcovi udeli pokutu vo vyske poskodeneho
30. december 2013

Daniel Dudinský

"byvam vedla" - je velmi zle hodnotit veci a skutky, o ktorych clovek nema sajnu. Uz ste raz zhodnotili, ze zmluvy nikdy neuvidime a vidime ich. Zodpovedze Vy alebo autor prispevku, ci je na fotke bordel po obchodnikoch (Najomcoch) alebo su to rozobrate stanky, t.j. niekto zacal rozoberat a nedokoncil (ostal bordel). Tie stanky nie su majetkom Najomcov, su predmetom najomneho vztahu. V oblasti najomnych vztahov (a realit) sa pohybujem od roku 2004, denno-denne riesim prava a povinnosti. Preukazatelne je jasne, ze na fotke neostali vianocne gule, vianocne oblatky, pernicky, drevene hracky a ine pozostatky po Najomcoch, ale su to casti drevenych stankoch po (pocas) demontaze.
Takze pre objektivitu sa vratme k otazke: co je na fotke?
30. december 2013

Miro

Uz je to upratane takze mozno tento podnet povazovat za vyrieseny.
31. december 2013

byvam vedla

p. Dudinsky pre objektivitu by som sa radsej vratil k otazke kto to pouzival a bol za to zodpovedny?
31. december 2013

Daniel Dudinský

"byvam vedla" - ste mimo, ale uplne :-D ak Mesto rozoberie stanok v ramci ukoncenia trhov a ostane po stanku bordel, zodpovednost za upratanie chcete preniest na byvaleho Najomcu? A ak by Mesto nechalo stanky na namesti stat este x mesiacov (v Ziline to tak robia), a do stankov by sa nastahovali bezdomovci, aj to je problem byvalych Najomcov? Ved sa trosku zamyslite nad logikou veci. Zmluvy boli podpisane do 23.12.2013, podnet je z 28.12.2013.
Ale kedze je problem vyrieseny (zrejme to Mesto samo dokoncilo v ramci priprav na 31.12.), nechavam sa sa motat v kruhu zlych Najomcov co ucelovo zaspinili mesto.
31. december 2013

byvam vedla

p.Dudinsky - ste az prilis drzy!! - ja som mimo?? precitajte si moj komentar hned pod vasim kde ste udavali adresu na zmluvy o vianocnych trhoch v poslednych 2 riadkoch mojho komentaru som pisal skoro to iste ako vy teraz. neviem ci sa snazite byt zaujimavy alebo ste si uz konecne precitali znenie zmluv
31. december 2013

Daniel Dudinský

byvam vedla - odpoved na zakladnu otazku mate? stale si myslite, ze mate pravdu a Najomcovia su zli. Viackrat som Vam polozil otazku, kde na fotke je bordel po Najomcoch, viackrat ste si ju ucelovo nevsimli.
31. december 2013

byvam vedla

tentokrat ste mimo Vy p.Dudinsky precitajte si komentare a skuste ich pochopit pretoze si momentalne -ludovo povedane "s*rete do huby"
31. december 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý večer, pán Dudinský a byvam vedla, zvážte prosím, či Váš vecný spor stojí za takéto stupňovanie, ďakujem.
Prajem Vám obom príjemný silvestrovský večer a všetko dobré nielen v Novom roku,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
01. január 2014

Daniel Dudinský

odkazprestarostu.sk - ja si myslim, ze vecny spor je zakladnom riesenia problemov aj na tomto portali, a to vzdy, ked sa zodpovedni vyhovaraju navzajom. Co sa tyka tohto sporu v diskusii, pre mna je vyrieseny tym, ze diskutujuci odmietaju definovat zo svojho pohladu povodcu bordelu. Zial, prispievatel sa sam nezapojil. Vsetko dobre v novom roku, viac objektivity zo strany dotknutych - obyvatelov a spravcov majetku obci :-)
01. január 2014

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pán Dudinský, v tom, že vecný spor je základom riešenia problémov sa zhodneme, no mám za to, že súčasťou vecného sporu nemusí / nemalo by byť vzájomné znevažovanie, pretože polemiku odkláňa z vecnej roviny do osobnej a tým ju znehodnocuje. Ďakujem za pochopenie a prajem všetko dobré,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
01. január 2014

Erik Schweighofer

Prijemny novy rok prajem :) Bohuzial som bol mimo signal, ale ako vidim vznikla tu zaujimava diskusia, kym som bol mimo ;) Hlavne je ze sa to poupratovalo, to bol aj dovod preco som tento podnet vytvoril. p. Ščibrany jednu pripomienku. V podstate suhlasim, ze najprv treba zistit kto je zodpovedny, ale moja predstava je ze to poriesi mesto, mestska cast a nie uzivatelia tohto portalu, pripadne admini. Kdd clovek poda oznamenie na policii, tiez nemusi dojst aj s informaciou kto to ma vyriesit ;)

Este raz vsetko dobre do noveho roku, vela podnetov a hlavne vela rieseni! tento portal je velmi dobry napad, velmi ho ocenujem

Erik Schweighofer
01. január 2014

Admin Bratislava-západ

Dobrý večer, Erik,
nemal som ambíciu tu čokoľvek riešiť za mesto / mestskú časť / prispievateľov. Ako admin mám mandát len na udržiavanie diskusie v medziach akej-takej slušnosti a korektnosti. Vďaka za pochopenie a všetko dobré,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
01. január 2014

Daniel Dudinský

odkazprestarostu.sk - nechcem mat posledne slovo, preto verim, ze ktosi zareaguje. V com som bol tak strasne osobny voci anonymnemu uzivatelovi? V prvom prispevku som uviedol len moj dojem z fotky. V druhom prispevku som sa vratil k prvemu a zakladnej otazke "kto urobil bordel", plus som dal link na zmluvy (bez osobneho ataku na kohokolvek!!!); V tretom prispevku som uviedol, ze anonymny uzivatel je "uplne mimo", nakolko stale zodpovednost prenasal na Najomcov aj napriek tomu, ze jasne nepomenoval problem, ktory Najomcovia spravili, resp. nevyriesila sa otazka povodu bordelu na namesti, teda nepreukazala sa vina Najomcov (tusim de iure sa dokazuje vina a nie nevina); Po mojom tretom prispevku zacal anonymny uzivatel viest diskusiu tym tonom, ktory vadi vam (portalu) i mne osobne. Ak si vsimnete, stale bez zodpovedania otazky, kto je povodcom bordelu, cize stale sa bavime "o niecej pravde". Ani vo svojom 4 komentari som nevystupil voci anonymnemu uzivatelovi takym sposobom, ako on voci mne (ci ano?).
Pre mna tu stale vyvstava nezodpovedana otazka od anonymneho uzivatela, nasledne som ju pre objektivitu ziadal od prispievatela prispevku, aby to nebolo, ze mam patent na rozum, co je to za bordel (bordel po Najomcoch - zodpovedny odstranit Najomca; bordel pri rozoberani stankov - zodpovedne Mesto).
Takze pre ake-take medze slusnosti a korektnosti by sme sa mali vsetci pozriet na fotku a odpovedat na otazku. Aby sme boli objektivni. Alebo si staci len do niekoho kopnut a je to o.k., v tomto pripade do Najomcov?
Osobne je mi jedno kto je anonymny uzivatel a co si mysli, ale ak ma tento priestor veci riesit, nemal by veci zahmlievat.
01. január 2014

Admin Bratislava-západ

Pán Dudinský, nevravím, že ste boli „strašne osobný“, no mám za to (bez ambície určovať mieru „viny“), že ste tiež prispeli k posunutiu názorového sporu z vecnej do osobnej roviny. Na to bohužiaľ stačia aj nenápadné slovné obraty ako „je velmi zle hodnotit veci a skutky, o ktorych clovek nema sajnu“ alebo „ste mimo, ale uplne“ a za tým široký úsmev / smiech (:-D). Na druhej strane sa stotožňujem s Vaším názorom, že je správne podnety posudzovať objektívne a hľadať ich riešenie, a nie prvoplánového „vinníka“ (v tomto prípade nájomcov) a kopať do neho.
Prajem pekný večer,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
02. január 2014

Daniel Dudinský

p. Scibrany, ak iste mate pravdu v tom, ze sa diskusia zvrhla do ostrejsej diskusie, ale stale si myslim, ze som ostal pri veci a ucelovo som sa nesnazil najst zleho a kopnut si. Stale tu chyba (a ja neviem preco) odpoved na otazku, co je to za bordel, je po Najomcoch? p. Scibrany, zaujima ma aj Vas nazor, je to bordel po Najomcoch? Skuste podla fotky tak ako ja. Vopred dakujem.
K vycitkam: - anonymny uzivatel zhodnotil mna, ze som necital zmluvy, na ktore som ho sam upozornil. Stale si myslim, ze myslienka "je velmi zle hodnotit veci a skutky, o ktorych clovek nema sajnu" nie je ziadnym sposobom atakujuca a urazajuca. Je nespravne hodnotit veci, ktore nepozname (nemame sajnu), hodnotit ludi, ktorych nepozname (nemame sajnu) a hodnotit deje, ciny a skutky, ktore nepozname (nemame sajnu). Kedze ste mi tuto moju myslienku vytlki, zrejme mate za to, ze anonymny uzivatel mal sajnu?
Stale trvam na tom, ze anonymny uzivatel "je mimo, uplne mimo" a pouzity smajlik bol na mieste. Clovek, ktory si ucelovo zamiena dojmy a pojmy, si zasluzi usmev. A ten usmev je 100x lepsi, ako keby som mu napisel, ze si serie do huby (to ste si nevsimli?).

Vazim si Vas cas, ktory portalu venujete, viem, ze Vasou snahou (a povinnostou) je objektivnost. Vsetko dobre v 2014 :-)

p.s. nepodarilo sa nam zdarne vyriesit pridanie prispevku ohladom zakazovej znacky na Banskobystrickej, kedze link, ktory ste mi poslali, sa mi nezobrazuje. Myslienka prispevku bola ta, ze je tam zakazova znacka, auta tam aj tak parkuju (kde je mestska policia) a parkuju priamo "v brane do zahrady". neviem to tam upravit, link sa mi nezobrazuje. dakujem
02. január 2014

Admin Bratislava-západ

Pán Dudinský, môj názor je blízky Vášmu: podľa fotky sa mi nezdá, že by niečo zanedbali nájomcovia. Čo sa týka Vašich vyjadrení na adresu prispievateľa „byvam vedla“, nepatria do kategórie tvrdých, no ich „problém“ je, že bez ohľadu na ich ne/pravdivosť majú povahu osobného útoku a vieme dobre, že na požiar stačí škrtnúť zápalkou...

Príspevok ohľadom zákazovej značky som doplnil podľa Vášho p. s., ak to nie je presné, pošlite mi prosím cez mail alebo komentár upresnenie (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/6998/zakaz-zastavenia).

Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
07. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situácia, ktorá nastala na Hlavnom námestí po skončení vianočných trhov nás mrzí. Z časového a logistického hľadiska však išlo o náročnú akciu. Vianočné trhy skončili 23.12. o 18:00, predajcovia sa zbalili a odišli do 22:00. Nasledujúce dni 24. a 25. 12. sa nepracovalo. Preto 26. 12. začali s demontážou 80 ks stánkov. Každý stánok sa skladá z 10-12 častí. Ich výstavba a montáž trvá pred začiatkom trhov minimálne 2 týždne. Po skončení však musí byť námestie odpratané a pripravené na Silvester. V priebehu pár dní teda musia všetky stánky demontovať a odviezť. Preto sa mohlo stať to čo ste videli vy, že v tých dňoch námestie nevyzeralo pútavo. Išlo však len o dočasnú situáciu spôsobenú prebiehajúcimi prácami, ktoré sa už viac nedali urýchliť.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania