Považanova-stavby a budovy-opustená budova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení

Starý "prašiak". Prosíme o odstránenie starého prašiaka pri kontajnerovom stojisku Považanova 2. Pri tejto nevyužitej stavbe sa neustále zhromažďujú odpadky z okolitých bytoviek (povazanova 2,4), obyvatelia bytovky Povazanova 2 na to doplácajú tým, že platíme extra upratovanie tejto časti. Prosím o odstránenie, radšej nech sa táto nepotrebná stavba nahradí napr. 2 parkovacími miestami. Prosím naozaj o riešenie, táto stavba oktem toho, že je nevyužitá znečisťuje životné prostredie (odpadky sa rozfukavaju do okolia). Ďakujem

24. máj 2019

Erika Karabáš

Ešte pridám len info, že túto zbytočnú stavbu riešim už cca 3 roky. Zatiaľ sa to nikam nepohlo. Začala som cez správu bytovky, kde som sa dozvedela, že to nie je naša stavba, následne som kontaktovala aj MČ - na foto príklad keď keď som pred viac ako rokom pisala na fb. Neudialo sa absolútne nič.
27. máj 2019

SelfMan

Zdravim,
ani sa nedivim, ze s tym mate problemy. Podla orientacie to vyzera byt pozemok magistratu.
Na druhej strane je tam info, ze parcela1482 registra C pise, ze "Neexistuje záznam o vlastníkoch".
vid: https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=18&c=17.036063,48.183899&it=point&dt=owners#/detail/kataster/parcela-c/806099/1482
27. máj 2019

SelfMan

Este som nasiel clanok s vysvetlenim na temu E a C parciel.
https://www.gkng.sk/blog/co-znamena-parcela-E-a-parcela-C
10. jún 2019

Erika Karabáš

Smutné, dnes mi prišla správa, že podnet mestská časť nechá ako neriešený :-/ Nechce sa, alebo sa nedá? Keby ide o nepodstatný podnet, ale múr, ktorý znečisťuje prostredie a jeho zbieraním by mohli vzniknúť parkovacie miesta!
10. jún 2019

Erika Karabáš

Dobrý deň,

rada by som postúpila riešenie tohto problému na magistrát hlavného mesta Bratislava. Mestská časť aktuálne dala podnet ako neriešený.
Ide o urgentný problém, nakoľko táto stavba spôsobuje znečistenie okolia.

Ďakujem
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dovolím si nesúhlasiť s tvrdením pani Eriky, že táto stavba spôsobuje znečistenie okolia, aj keď tuším, že sa tu rozbehne okolo toho vášnivá diskusia. Znečistenie okolia spôsobil konkrétny jedinec, obyvateľ niektorého z vchodov v okolí, váš sused, jeden z vás. Pokiaľ sa nezmenia ľudia, budeme tu žiť v takýchto podmienkach.

Mestská časť každoročne odstraňuje viacero takýchto "artefaktov" z minulosti a premieňame ich na parkovacie miesta, plochy pre kontajnerové stojiská alebo zeleň. Časom príde určite aj na tento bývalý prašiak, neviem Vám presne povedať kedy, všetko je otázka schváleného rozpočtu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
10. jún 2019

Erika Karabáš

Dobrý deň pán Bagár, snáď každý pochopil, že tie odpadky tam neukladá ten prašiak sám 😂 Nakoľko však práve tento nevyužitý zostatok dôb minulých ponúka priestor ľuďom to tam uložiť, je to niečo, čo nemá zmysel tam držať. Myslela som, že odstránenie stavby, ktoré ponúka hneď 3 benefity nie je také zložité. Ale zjavne som sa mýlila a bojujem s tým (a hlavne byrokraciou) ako sám vojak v poli už dlhú dobu. Len pre ujasnenie, aké benefity ponúka odstránenie tejto prebytočnej stavby: * Environmentálny rozmer - ľudia tam nebudú ukladať bordel, ten nebude znečisťovať okolie * Priestor na vybudovanie 2 plnohodnotných parkovacích miest * Vlastníci bytov Považanova 2 už nebudú musieť platiť extra za odpratávanie tohto priestoru - ukladajú tam odpadky hlavne susedia okolitých bytoviek. (* Zlepšenie susedských vzťahov - susedia sa snažia ústne napomínať no nepomáha 😁) Verím, že sa mi to raz podarí!
11. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ako som už uviedol, zaradíme to do plánu na odstránenie a podľa dostupnosti finančných prostriedkov dáme zbúrať.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania