Svornosti-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Kristína 24. mája 2019

Veľmi nebezpečné pripájanie vozidiel zo Šamorínskej na Ul.svornosti v smere do Rovinky. Vozidlá sa nebezpečne pripájajú bez toho, že by ich niekto púšťal. Hrozí riziko zrážky.s vozidlami idúcimi v smere z Rovinky do Bratislavy. Pripájanie zároveň výrazne spomaľuj premávku. Ďakujem.

26. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. máj 2019

Zuzana

To sú presne tí istí magori, čo sa najskôr tlačia a ohrozujú vodičov pred semaforom pred OMV. Tlačili sa tam na poslednú chvíľu predtým, a teraz s tými úžasnými bus pruhmi je to ešte väčšia katastrofa na tomto úseku. Potom pokračujú na ten úsek, kt. opisuje Vy. Nikto to nerieši, podnet bol už aj na to zaslaný a totálna ignorácia. Veď kompetentní tam nie sú ohrozovaní každý deň ako my aroganciou južných susedov.
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

V priesečnej križovatke Ulica svornosti - Šamorínska - Jegenešská neriadenej cestnou dopravnou signalizáciou je prednosť vozidiel určená dopravným značením, pričom Šamorínska a Jegenešská ulica sú voči Ulici svornosti vedľajšie cesty.

Miestnym šetrením bolo zistené chybné natočenie, a preto zle viditeľné, zvislé dopravné značenie „P1 – Daj prednosť v jazde!“ umiestnené v pripojení Šamorínskej ulice do križovatky. Aj tento stav mohol spôsobovať sťaženú orientáciu v určovaní prednosti v jazde u vodičov áut vychádzajúcich z tejto ulice a viesť k menovanému nebezpečnému správaniu vodičov. Bolo preto kontaktované Oddelenie správy komunikácií magistrátu so žiadosťou o nápravu daného zvislého dopravného značenia do pôvodného stavu podľa príslušného riadne schváleného projektu organizácie dopravy.

Pre zistenie bezpečnosti danej križovatky bol kontaktovaný Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, ktorý preveril v databáze MV SR križovatku Ulica svornosti / Šamorínska a zistil, že v uvedenej križovatke nedošlo za posledných 5 rokov (2014 – 2019) k dopravnej nehode v zmysle § 64 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v priamej súvislosti s uvedenou križovatkou (za nepriamu súvislosť sa považuje ako príčina dopravnej nehody mikrospánok, otáčanie vozidiel, prejazd cyklistu a pod., ktoré boli uskutočnené len na Ulici svornosti bez pripájania vozidiel zo Šamorínskej ulice): „Križovatku Ulica svornosti / Šamorínska neevidujeme ako nehodové alebo problémové miesto. Ulicu svornosti evidujeme v celom profile ako problémový úsek a to z dôvodu vytvárania dopravných kongescií prioritne v čase dopravných špičiek.“

V rámci výstavby investičného zámeru Lesný Hon v blízkej lokalite, je navrhnutá stavebná úprava pripojenia Šamorínskej ulice do Ul. svornosti (samostatný pruh pre odbočenie vpravo a združený pruh priamo-vľavo), čo by mohlo prispieť k zvýšeniu bezpečnosti a prehľadnosti v križovatke, pričom organizácia dopravy na Ul. svornosti ostáva bez zmeny.


Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. august 2019

Štefan

Dobrý deň, to čo navrhujete tj. vytvorenie dvoch jazdných pruhov, pričom jeden pruh pôjde zo Šamorínskej doprava smer mesto a druhý pruh rovno smer Jegenešská a doľava smer Rovinka nič nerieši na probléme, že sa autá pripájajú nebezpečne na ul. Svornosti ako to bolo spomenuté v prvom príspevku. Je to tzv nova skratka miesto ul. Hydinárskej, ktorá je momentálne uzavretá pre "skracovačov" čo nedokážu stáť v zápche na ul. Svornosti v smere Rovinka. Na tuto križovatku by bolo potrebné umiestniť semafor. Jednak kvôli tzv. skracovačom ale hlavne kvôlu chodcom prechádzajucich cez ul. Svornosti. Už tu zabili na prechode niekoľko ľudí.
19. august 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Štefan,
váš komentár preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po konzultácii s Krajským dopravným inšpektorátom pripravujeme nový projekt organizácie dopravy navrhujúci ďalšie prvky upokojovania dopravy na Šamorínskej ulici, ktoré by mali prispieť k obmedzeniu tranzitnej dopravy na tejto ulici.

Po jeho dokončení bude predložený na schválenie Krajskému dopravnému inšpektorátu v Operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení. Po schválení a určení projektu príslušným cestným správnym orgánom zabezpečí realizáciu Oddelenie správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. júl 2020

Štefan

Dobrý deň, už je to vyše roka od nahlásenie podnetu ale k riešeniu stále nedošlo a dopravná situácia otvorením križovatky Šamorinska - ul. Svornosti - Pri Hradzi sa zhoršila ešte viac. Prechod cez spomínaný prechod je životu nebezpečný hlavne v čase rannej a poobednej dopravnej špičky. Koľko ľudí musia ešte zraziť a koľko aut rozbiť, aby tu s tým mesto začalo niečo robiť???
03. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Štefan,
komentár preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
21. jún 2023

starosta

Súhlasím s týmto príspevkom, ktorý doposiaľ nič nevyriešil.. nejde ani o podnet osoby, ktorá by najradšej preletela týmto úsekom ako po diaľnici, ale o to, že uvedený úsek je nebezpečný. Navrhujem, aby mesto v predmetnom mieste vybudovalo svetelnú signalizáciu, ktorá by fungovala v súlade s nasledujúcou signalizáciou ktorá je pri obchodnom dome Lidl. Pri tejto príležitosti by nebolo na škodu vyhotoviť aj prepojenie a následne aj zavedenie kanalizácie s cieľom odvodnenia jednotlivých úsekov v danej oblasti.
21. jún 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu. /Admin Palo

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania