Zvončekova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý
meno
Lenka Cíchová 26. mája 2019

Zrejme na čierno vyjazdená cesta priamo cez les z konca Zvončekovej na asfaltku v lese. Pochybujem, že to majú na svedomí Mestské lesy, oficiálnych ciest je tam dosť.

27. máj 2019

Miroslav Daniš

A nielen to. Hore na spomínanej asfaltke dosť pravidelne (hlavne cez víkendy) parkujú nad hornou vodárňou autá, ktoré tam vonkoncom nemajú čo hľadať (je tam zákaz vjazdu na danú komunikáciu).
Obdobne dostáva naše životné prostredie na frak aj na ul. Pri vinohradoch, kde hlavne vo večerných a nočných hodinách parkujú autá bez problémov priamo na tráve.
Malo by sa to riešiť v súčinnosti s mestskou políciou.
06. jún 2019

Andrej

vjazd do lesa je trestny cin...mali by to riesit nie len MP, ale aj ostatne institucie co mame na ochranu prava...
17. jún 2019

Miroslav Daniš

Nerozumiem, prečo podnet dostal status "NERIEŠENÝ". To akože sa tým nebude nikto, resp. nikto nemieni zaoberať ? Predsa Mestské lesy BA v súčinnosti s obcou Rača to nemôžu nechávať nepovšimnuté a neriešiť to. Všetci si do svojich volebných programov a náplní dávajú s obľubou životné prostredie a jeho ochranu, ale keď sa má preto niečo konkrétne urobiť, tak sa zrazu nič nedeje, všetci dávajú od toho ruky preč.
S tou konkrétnou na čierno vyjazdenou cestou si príroda po čase poradí sama, ale musíme (teda tí kompetentní) jej pomôcť tým, že zabránime, aby sa v tej recidíve a ničeniu životného prostredia pokračovalo. Neustále sa po tej spomínanej asfaltke preháňajú autá a parkujú nad hornou vodárňou (spomínal som to vo svojom príspevku vyššie). Ale ani raz som tam nemal šťastie stretnúť hliadku mestskej či štátnej polície. Rovnako je to s cestou na Biely kríž a to či už z Rače, či zo Svätého Jura, či z Košarísk. Nikto sa s tým nechce zaoberať, nikto to nerieši.
PREČO ?
10. júl 2019

Odkaz pre starostu

Vážený pán Daniš,
vysvetlenia tatusov jednotlivých podneto nájdete na nasledovnom odkaze konkrétne je to bod 7:
https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
10. júl 2019

Miroslav Daniš

Ďakujem za info ohľadne vysvetlenia statusov. Nevedel som, že niečo také je na danej stránke. Napriek tomu si myslím, že status "neriešený" nie je práve najšťastnejšie zvolený pojem. Evokuje to (teda aspoň u mňa) pre daný podnet, že sa nerieši a nikto ho riešiť ani nebude. Lebo ak by ho mal v budúcnosti niekto riešiť, tak je podľa mňa stále v riešení. Ale to len tak na okraj.
Rád si teda samozrejme počkám ( a rozhodne nielen ja) na vyriešenie daného podnetu. Dúfajme, že sa toho dočkáme...
25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň všetkým,

uvedená lesná cesta/vyjazdená časť síce nie je na území o ktoré sa starajú Mestské lesy, avšak problém s autami v lesoparku je výrazný a od výmeny vedenia aktívne pracujeme na jeho riešení. Nadviazali sme pravidelnú spoluprácu s mestskou aj štátnou políciou (kontroly motoristov a povoleniek), pracujeme na výraznom posilnení hliadok lesnej stráže a hlavne na postupnom prehodnotení všetkých povoleniek na vjazd do Mestských lesov. Ďakujem za pochopenie a dúfam, že v dohľadnej dobe do konca roka už bude vidno aj viditeľné zlepšenie situácie v tomto ohľade.

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave
02. august 2019

Miroslav Daniš

Som rád, že sa v tomto smere ľady pohli (píšem o tom v inom príspevku ohľadne dopravnej situácie (nielen) v lesoparku).
Som rád, že sa tu "objavilo" meno Marek Páva, pre mňa osobne záruka toho, že sa tu nejedná len o pekné a prázdne reči. Pretože za neho hovoria činy, jeho neustály boj s veternými mlynmi v Malých Karpatoch, v lesoparku...
Ak v Mestských lesoch BA budú ľudia jeho typu, nemám obavy...
Ešte by som v rámci tohto chcel poprosiť (neviem presne kto to má na starosti a v kompetencii), pokosiť okraje aj v tomto príspevku spomínanej asfaltovej cesty od "slalomky" v smere nad hornú vodáreň, do Knižkovej doliny, pod Malú baňu až po Peknú cestu, nakoľko porast zasahuje do tejto cesty a pri jazde na bike hlavne v zákrutách je to neprehľadné a nebezpečné.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania