Černyševského - nepokosená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Mária 26. mája 2019

Nepokosená vysoká tráva,deti sa nemajú kde hrať a ľudia nezbierajú exkrementy z takej vysokej trávy.

27. máj 2019

Peter

Starosta si zrejme zobral dovolenku a nevybral firmu na upravu zelene 😂😂
27. máj 2019

Mária

Zrejme..alebo sa venuje riaditeľkam škôlok...ale aj kosiť treba!!!😂😂
27. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.

MÚ BA - Petržalka
29. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
za vzniknutú situáciu sa ospravedlňujeme. Meškanie s kosením trávnikov je spôsobené dlhodobo nepriaznivými poveternostnými podmienkami, pretože počas dažďa nie je možné práce vykonávať.
Podľa aktuálnych informácií od dodávateľa, ktorý zabezpečuje predmetné práce Vás informujeme, že kosba v lokalite Dvory IV začala v sobotu 24.5.2019.


MÚ BA - Petržalka
11. jún 2019

Michal

Všeobecne záväzné nariadenie hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy
č . 5/2018
z 07. 09. 2018

(5)
Údržbou verejnej zelene sa rozumie najmä :

b)
kosenie plôch verejnej zelene a ich vyhrabávanie -
kosenie trávnikov na území mesta
je správca zelene povinný vykonávať
pri výške porastu 20 cm a v mestskej
pamiatkovej rezervácií a mestskej pamiatkovej zóne
v parkoch a v parkovo
upravovaných plochách pri výške porastu 12 cm,


PRESTAŇTE SA VYHOVÁRAŤ NA NEZNALOSŤ LOKALÍT VYSÚŤAŽENÉHO SUBDODÁVATEĽA VEREJNÝM OBSTARÁVANÍM A NEPRIAZNIVÉ POČASIE. SKORO 2 TÝŽDNE NEPRŠALO.

Prikladám 30dňový archív počasia - posledne pršalo 30.5.2019 - tj. pred 12 dňami.

Koľko potrebuje samospráva po sebe nasledujúcich suchých dní pre mobilizáciu techniky a zodpovedného personálu na konanie v zmysle VZN?

(predpoveď počasia podľa SHMÚ je do soboty 15.6. priaznivá čo sa zrážok týka, až na teploty, tak treba pevne dúfať že sa udeje zázrak a naše odvádzané dane budú aj riadnym spôsobom použité) - škoda že len miesto doteraz neriešenej parkovacej politiky (ktorú podľa môjho názoru nedorieši ani aktuálna garnitúra) nám vzniká v Petržalke nová neriešená téma, ktorá doposiaľ nejestvovala.

P.S: Manželka ohlásila pretrvávajúce zlyhávanie 26.5.2019, nakoľko 24.5.2019 sa podľa "odpovede samosprávy" začalo s kosbou v lokalite Dvory IV, pevne verím že subdodávateľ už "pozná lokalitu", nakoľko tento stav stále pretrváva. (prešlo 15 dní a nie je pokosený ani len cm2)

P.S.2: Poprosím administrátora nech si dá aspoň toľkú námahu a nekopíruje scestné komentáre o neznalosti lokalít subdodávateľa, pretrvávania zrážok, apod. Takto sa problémy neriešia.
Mať tak zapožičanú techniku od samosprávy tak si pokosím časť sídliska kde sa pohybujem aj sám.
12. jún 2019

Michal

kosenie podľa odpovedi samosprávy zabezpečuje firma Modifin Facilit - viď link:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/69305/namestie-hraniciarov-nepokosena-travnata-plocha

https://www.finstat.sk/spolocnici-konatelia?query=Ing.%20Stanislav%20Va%C5%88o%20%40Bratislava
položené firmy, dlhy na poistnom, atď. Samé sa to žiaľ nepokosí.
12. jún 2019

Michal

p. starosta, tá istá firma ktorá robila zimnú údržbu "nepozná dobre lokality"? - tak ako píše "administrátor". ako sa tieto lokality líšia v zime od leta?
12. jún 2019

Michal

Modifin spol s r.o.http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=16835&SID=2&P=1 Adresa Tilgnerova 16 Modifin spol s r.o. www.modifin.sk Domkárska 8000 Modifin facility (dĺa odpovede starostu firma zodpovedna sa starost o zelen) Domkarska 8000 Ostatné modifiny ta ista osoba.
12. jún 2019

Michal

Na základe Zákona o verejnom obstarávaní je Verejný obstarávateľ povinný zverejniť Zmluvu o Dielo, ktorým nadobúda účinnosť. Prosím o nápravu, nakoľko doposiaľ je zverejnená ZoD len na zimnú údržbu a dodatky ku zimnej pohotovosti.
13. jún 2019

Emilian

Tak pekny priklad ako sa nas novy starosta stara o petrzalcanov. Proste im chce cim najviac sprijemnit letne dni. No ked niekto nieco nevie, nech to radsej prenecha niekomu kto vie, naco sa trapit. Uvidime ci to bude zas klasicky pripad vela reci ale skutok ziaden. Kazdopadne ak je toto len zaciatok tak to bude len dalsi jedno volebny smutny pribeh
13. jún 2019

Michal

Zmluva s Modifin Facility vie, ak by pán starosta chcel, byť tvrdá a nekompromisná. 14 pracovných dní na danú lokalitu od objednávky tej ktorej lokality. Monitorovanie koscov / techniky pomocou GPS. Fakturácia so súpisom prác s doložením GPS záznamov. Žiaľ, realita je taká že namiesto riešenia problému z nás "jeho ľudia" robia ovce ktoré mu to (zrejme si to myslí) zožerú. Kiež by, aspoň by sme si túto jednu veľkú lúku na ktorú svojou nečinnosťou / nedôslednosťou a zrejme až neschopnosťou z Petržalky pretvoril aj samy spásli, keď už z nás robí tie ovce. Tie ctrl+C ctrl+V odpovede z nášho starostu robia el kapitána Hrčku.
14. jún 2019

Michal

Černyševského-trávnatá plocha-nepokosená

Skúsil som porozprávať odvekému nepriatelu tráve vtip KapitánaHrčku o tom ako pršalo niekoľko týždňov(neskôr májových), ako nový subdodávateľ nepozná jednotlivé lokality (ten ktorý nám robil zimnú údržbu a sekunduje mu pri tom GPS), že už prebehla aj prvá kosba a toto je už druhá... no dúfal som že táto tráva ľahne ako jačmeň v reklame s Čekym. Nuž ani na vtipoch sa nekosila. Nepomohlo ani to keď som jej povedal že príde raz tretia a štvrtá kosba. Pán starosta, medzi zverejnenými objednávkami je zverejnená len objednávka na kosbu v mesiaci apríl. Poprosím zverejniť tú druhú aby si ľudia mohli sami odsledovať či ste vysúťaženú firmu vyzvali objednávkou, kedy a či si riadni plní záväzky. 14 pracovných dní / ináč pokuta v plnej výške objednávky ako sa v ZoD uvádza.
15. jún 2019

Michal

Neriešený podnet ako skoro v celej Petržalke.
17. jún 2019

Anonymný užívateľ

Na Černyševskeho sa tento rok este ANI RAZ NEKOSILO!!!
19. jún 2019

Viera

Černyševského-trávnatá plocha-nepokosená

Este ani raz sa tento rok nekosilo na Cernysevskeho ulici ani v okoli ulice. Prosim o pokosenie, dakujeme
19. jún 2019

Michal

Všetci ktorí tu žijeme to vedia, len ten čo púšťa fakturáciu to vidí ináč.
19. jún 2019

Michal

Prosím samosprávu o odpoveď o koľkatú kosbu sa v odpovedi samosprávi zo dňa 29.5.2019 kedy odpoveď znela "... kosba v lokalite Dvory IV začala v sobotu 24.5.2019. Nakoľko reálne neprebehla tento rok žiadna a verím že mi protirečiť nebudete nakoľko v zmysle Zmluvy o dielo so subdodávateľom máte/mali by ste mať výpis z GPS pokosených lokalít. 23.4. bola zverejnena prva objednavka s datumom vystavenia 4.4. s plnením 18.4. Druhá objednávka bola zverejnená 17.6. s datumom vystavenia 31.5. s plnením 14.6. Aktuálne je 19.6. Budete postupovať v zmysle Zmulvy o dielo? Pristúpite k sankciám? Ďakujem vopred za hájenie Petržalčanov - tých ktorí toto všetko platia
20. jún 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný samospráve s prosbou o vyjadrenie ku komentárom.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
21. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi nás to mrzí, ale všetci vlastníci pozemkov aj dodávateľské firmy či vlastná VPS v Petržalke, ale
i po celom Slovensku majú problémy s nepokosenou trávou z dôvodu výdatných dažďov počas celého mesiaca máj. Všetci teraz dobiehame zameškané.
V súčasnosti sú už druhýkrát pokosené školské dvory a areály všetkých 24 materských škôl, 9 základných škôl, 54 areálov verejných detských ihrísk, Tyršovo nábrežie, Sad Janka Kráľa – len jeho pokosenie vzhľadom na rozlohu trvalo 5 dní., Pápežská lúka vďaky, tiež celé Lúky VII a VIII
a ďalšie lokality.

Kosba v mestskej časti Bratislava-Petržalka sa zabezpečuje momentálne prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka a dodávateľským spôsobom, novými firmami vybranými verejným obstarávaním.
Aktuálne v týchto dňoch prebieha intenzívna kosba – dokonca aj počas víkendu. Veríme, že sa v súčasnosti situácia okolo kosby trávnikov zlepší k spokojnosti obyvateľov.
Chápeme, že sa ľudom môže zdať nelogické, že jedna lúka je pokosená a druhá nie, ale vzhľadom na rozdelenie si každý vlastník kosí svoju časť a nie vždy je možné kosenie viacerých vlastníkov a dodávateľov zosúladiť tak, aby bola kosba vykonaná približne v rovnakom čase.
V MČ Petržalka sa totižto nachádza viacero pozemkov s rôznymi vlastníkmi a tým pádom aj rôznymi zodpovednými za kosenie trávy. Niektoré pozemky patria MČ Petržalka (resp. za ich starostlivosť je zodpovedná MČ Petržalka, keďže jej boli zverené), iné pozemky patria Hlavnému mestu Bratislava, teda za ich kosenie je zodpovedný Magistrát a potom sa tu nachádzajú aj pozemky, ktoré sú vo vlastníctve súkromníkov, teda za ich kosenie je zodpovedný vlastník.
Prosíme vás aj o pochopenie pre ľudí, ktorí v týchto horúčavách kosia od skorého rána a aj cez víkendy.

Dnes dodávatelia kosia tieto lokality:
Ovsište – Mamateyova a plocha medzi Medveďovou a Dolnozemskou, tam budú pokračovať aj zajtra.
Háje – Gessayova, Rovniankova, časť Osuského
Dvory – Černyševského 1-7, vnútroblok Farského 4-12


Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie a za Vašu trpezlivosť.



MÚ BA - Petržalka
22. jún 2019

Jana P

dobry den, dakujeme za detailnu odpoved.
Co sa tyka Sadu Janka Krala o ktorom od piatku 14.6. tvrdite ze je pokoseny, prosim chodte si skontrolovat ci naozaj Ocivifne vas VPS-ka oklamala. Boli sme tam v pondelok 17.6. a cely sad ani nahodou pokoseny nebol. Pokoseny bol stred, vaslak casti blizsie k Dunaju a mostu SNP pokosene neboli.Trava tam bola vyse kolien
22. jún 2019

Michal

Zaujímalo by ma ako to "chcú" tie firmy stihnúť pokosiť týmto tempom do 14 pracovných dní (viď zmluvy na centralnom registre zmluv) keď denne spravia pár súpisných čísel. Každopádne bude potrebné podať podnet na UVO na prešetrenie "oblastí" zmluvách. V utorok si k tomu sadnem s právničkou.
24. jún 2019

Jana P

takych nekompletne uverejnynenych zmluv bude asi viacero. Napriklad v dohode o vyuzivani Tyrsovho nabrezia na Magio plaz chyba vacsina priloh, cim sa dokument stava pre bezneho obcana absolutne nepouzitelny, plnenie dohody neskontrolovatelne https://zverejnovanie.trimel.sk/Documents/mcpet/Contracts/40153/Dohoda%20Magio%20plaz%202019%20na%20zverejnenie_Zml_7713_Zverejnena.pdf
24. jún 2019

Michal

Pokiaľ viem, zmluva nadobúda účinnosť zverejnením podpísanej zmluvy a nie nepospísanej. - takto sa môže jednať o nedokončený draft. Pokiaľ sa zmluva neodvoláva v texte na prílohy (ktoré by mali byť jej neoddeliteľnou súčasťou) tak žiadne nemá. V prípade že má, mala by byť naskenovaná zmluva s podpismi a prílohami.
25. jún 2019

Viera

Černyševského-trávnatá plocha-nepokosená

V piatok kosili na Černyševskeho vo vnutrobloku, ale zabudli pokosit vpredu, prosim o pokosenie.
30. jún 2019

Michal

Takže milí poplatníci .... dobrá správa Petržalka posilňuje "oblasť č 5" firmou Pura spol. s r.o. v hodnote 33500€ za 3 kosby https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4093349&l=sk .... Rovnako "oblasť č. 3" formou SLOVbiz s. r. o. v hodnote 47300€ za 4 K O S B Y !!!!! https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4093347&l=sk ..... Takže natískajú sa pri najmenšom 2 otázky. 1) Pomaly ale veľmi pomaly sa dokončuje druhá kosba zo 4 plánovaných. Ako je možné že Slovbiz stihne 4 kosby? na koho účte minimálne 1 kosba v hodnote 11.825€ skončí? 2) Nie je tu duplicita pri týchto oblastiach? alebo sa ukrajuje VPSku vzhľadom na to že sa ukázalo že toto rozhodnutie realizovať tieto práce mestským podnikom s veľkou fluktuáciou ľudí je nemysliteľné. ešte že sa kúpila technika za vyše 250.000€ a teraz to dajme robiť ďalším firmám. Tomuto sa hovorí ekonomické zmýšlanie, hlavne že podľa starostu sa ušetrilo vyše 50% nákladov pri "miernom diskomforte" z čoho bolo možné dokúpiť techniku. Reportáž z 11.6. a 28.6. zazmluvní ďalšie 2 firmy za viac ako 80.000€ z toho jedna bude asi kosiť aj v zime keďže má zrealizovať 4 kosby kdežto ostatné (predošle zazmluvnené) firmy zrealizujú už len 2 kosby.
01. júl 2019

Anonymný užívateľ

Michal, tiez nie som spokojny s kosenim tento rok, resp. nekosenim, kedze pred domom nekosili ani raz, ale to co tu ty predvadzas je tiez cez ciaru... cisty hejt!
01. júl 2019

Michal

Anonymný použivateľ nemýl si hejt so snahou o stransparentnenie. Ďakujem že aspoň niekto si to číta, palec hore
01. júl 2019

Jana P

@Anonymny uzivatel, nemyslim ez si to je cisty hejt. Michal velmi konkretne poukazuje na veci ktore nie su v poriadku, Citeje zo zmluv, vseobecnych nariadni, poukazuje na nedodrziavanie zmluv a VZN v konkertnych bodoch atd atd

@Michal, tymi novymi zmluvami duplcita v oblastiach nevznika. Skutocne ide asi o zmluvu na oblasti, ktore mala povodne zabezpecovat VPS-ka.
Pozerala som vsetky doteraz zverejnene zmluvy - zazmluvnene boli oblasti 3,6,7,8,9,10,11. Nove su 2 a 5.

Este jeden zaujimavy postreh. spominate ako starosta hovoril, ze tento rok sa bude kosit o polovicu lacnjesie, ze vysutazili lacnejsich dodavatelov? No..tak to asi tiez o chvilu nebude platit. Tie marcove zmluvy vychadzali na 30-40 eur za 1000 m2. Tieto junove uz su za cca 100 EUR za 1000 m2
01. júl 2019

Michal

Jana P - úplne súhlasím. Dnes po práci som chcel tie "oblasti" odkontrolovať - čiže už nemusím nakoľko Vám dôverujem. Žiaľ je jasné už teraz že z krátkodobého hľadiska to bude najdrahšia a doposiaľ najhoršia "žatva" v aspoň mnou zažitom období. Treba dúfať že posilnený vozový park VPS - Šupa technikou nájde využitie v zimnom či nadchádzajúcom letnom období. Vzhľadom na nedostatok ľudských zdrojov na trhu veľmi o tom pochybujem. Subdodávateľský model si myslím je lepší - sankcie termínov, netreba servisovať, dokupovať techniku a zháňať personál. Ako suplujúci element výpadku subky ok, ale nie ťažný element. Stále mi vŕta hlavou kedy stihnú 4 a 3 kosby tie dve nové subdodávky keď ostatné už budú realizovať len 2 kosby.
02. júl 2019

Miloš Gloznek

Černyševského-trávnatá plocha-nepokosená

Nehoráznosť na pokračovanie, MÚ Petržalka potrebuje na pokosenie trávnikov viac času ako poľnohospodári na žatvu - verím, dúfam a žiadam aby sa takáto situácia neopakovala.
02. júl 2019

Anonymný užívateľ

Nedostatok ludi, takze samosprava nikoho nenajde, ale sukromnik najde? :D
Pisete tu o netrasparentnosti, tak si nastudujte najprv co to slovicko znamena, lebo keby to bolo netransparentne tak aby asi tie zmluvy neboli zverejnene.
Situacia bola podcenena, ked si to MC uvedomi a snazi sa o napravu, tak je aj tak zle...
... odporucam Michalovi aj Jane P kandidovat v nadchadzajucich volbach.
02. júl 2019

Michal

Anonym nehejtuj nás please. Takže pre tvoju vedomosť. Netransparentnosť spočíva v masledovnom: Petržalka má x obvodov a sú aj patrične pomenované Dvory XY,Lúky XY, Háje XY, atď. Namiesto toho v zmluvách figuruje pomenovanie "oblasť XY". Prílohou ku zmluve mala byť dešifrovácia príloha či uz mapka alebo niečo. Následne samospráva keď subky obhajuje tak píše že novovysúťažený dodávatelia ešte "nepoznajú dobre jedntlivé lokality" čo sa im ani nečudujem. Netransparentnosť č1. Číslo 2 si vyslúžila odpoveď samosprávy kedy písala že Dvory IV sa kosia už od 24.5.(druhá kosba) na základe informácie od subdodávateľa. Samozrejme takto to dľa ZoD nefunguje. Má byť vystavená objednávka ktorá bola asi len ústne aby neplynul subdodávke termín. ako som o tom začal písať v niektorom komente tak zrazu na druhý ďeň niekedy začiatkom júna boli zverejnené. až verejným zverejnením nadobúda účinnosť.
02. júl 2019

Michal

Čo sa týka ľudských zdrojov - firma ktorá sa zaoberá výslovene údržbou či už zelene, apod. bude mať zrejme kmeňových zamestnancov v stave - kdežto tu narýchlo hľadať dohodárov apod do miestneho podniku je obtiažne. každopadne kúskovanie na x "lokalít" a na x verejných obstarávaní okrem iného má aj za následok zvýšenie nákladov... Jana P myslím pekne demonštrovala aj cenu posledných 2 objednávok ako si stoja oproti ostatným doposiaľ vysúťaženým.
03. júl 2019

Jana P

@Anonym,
potvrdzujem Michalove slova - zmluvy su netransparentne, lebo z nich vobec nie je jasne, ktory dodavatel ma ktoru oblast kosit . Takisto nie su zverejnene vsetky (iba niektore) objednavky na parcialne kosby.
Tym padom nie je verejnostou vobec odkontrolovatelne,
- ktory dodavatel kde kosi a ci kosi
- ci uz v danej lokalite malo zacat kosenie (a tym padom ani ci uz malo by ukoncene)
Horeuvendene skutocnosti vyvolavaju stav, ze obcan vobec netusi ci uz ma upozornit urad ze cosi nie je v poriadku, alebo este ma cakat lebo kosba v jeho lokalite este v sulade s planom nezacala, resp. neskoncila. Ludia sa tu potom zbytocne stazuju a uradnici ani nevedia ako im odpovedat - lebo mozno sa mi nepoznau detaiyl zmluvy. A tak tu citame vyhovorky o otm ze cele slovensko ma problem s kosenim a ze "dnes" dodavatelia planuju kosit ulicu XY, co je dotycnemu stazovatelovi uplne nanic, kedze sa dotazoval na inu, jeho ulicu (a nie na ulicu XY)

@Michal,
AD "Stále mi vŕta hlavou kedy stihnú 4 a 3 kosby tie dve nové subdodávky keď ostatné už budú realizovať len 2 kosby.": podla mna 3 kosby su este OK, napriklad u nas VPS-ka kosila iba raz, cize s tymi troma to budu presne styri kosby.

4 kosby (v termine 5.7. - 31.11.2019) uz su na diskusiu. Moznosti je viac:
(1) mozno uz raz kosili a teraz to ex-post zazmluvnili.
(2) mozno ide o plochy, ktore chcu pokusne kosit viac krat, ze ako to bude vyzerat pri 5-6 kosbach rocne (ako napr. Namestie republiky.. ale o tejto verzii dost pochybujem),
(3) mozno niektore casti VPS-ka vobec nekosila a 4 sa zijdu (u nas su aj take plochy, ktore nevideli kosacku od septembra/oktobra 2018)
(4) mozno proste objednaju menej kosieb ako bolo zazmluvnene (v zmluve to nie je specifikovane, ale mozno to risknu)
(5) mozno sa jednoducho sekli.
03. júl 2019

Michal

@Jana P: k tým 4 kosbám. (1) rovnako mi napadlo to isté až na to že sa jedná o verejne obstarávanie kedy dopredu daná firma "nemá" zaručené že vyhrá toto verejné obstarávanie. Dané obstarávanie si možno nájisť na portály EKS (www.eks.sk) pod zákazkou číslo Z201920594. Dátum vyhlásenia 25.6.2019 o 14:12. Aukcia sa začala 28.06.2019 i 14:35. Počet súťažiacich bol 5. (2 až 5) pochybujem
03. júl 2019

Michal

Btw. možno si už tieto netransparentnosti vypýtali daň v podobe obetovania člena posádky keďže od 25.6. Petržalka hľadá odborného referenta pre verejné obstarávanie. https://www.petrzalka.sk/2019-06-27-ponuka-prace-mestska-cast-odborny-referent-referatu-verejneho-obstaravania/
03. júl 2019

Jana P

este oprava - objednavky na kosby ciastocne zverejnene su - v zmysle datum-firma-suma. Nie je pri nich uvedene cislo zmluvy, ktorej sa tykaju, ani priloha (t.j. vlastna objednavka), takze sa da iba nepriamo dedukovat, ku ktorej zmluve sa vztahuju
04. júl 2019

Jana P

FYI - vyjadrenie starostu Petrzalky ku koseniu.

Od minuty 20:00 - http://archiv1.infonettv.sk/2019-06-25/petr/5.mp4

Vysvetluje tu o.i. aj preco koncom juna doobjednali novych dodavatelov (budu kosit uzema VPS-ky a VPS-ka bude kosit to, co nestihaju ostatni dodavatelia, ktori precenili svoje schopnosti)

Od minuty 19:00 je aj vysvetlenie vicestarostky Oveckovej ako sa da dohladat, kto ma kosit dany pozemok (ale upozornujem ze na tie mapy sa neda spolahnut, u nas v okoli su minimalne 3 pozemky, ktore su v tych mapach inak oznacene, ako hovori kataster nehnutelnosti)
mapy letnej udrzby Petrzalka: https://gis.petrzalka.sk/#url?layers=275,280,287&extent=17.03156539023694,48.138248809839524,17.196360312111143,48.088622212535206
Kataster nehnutelnosti: https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?bm=orto&z=17&c=17.104789,48.107626&fbclid=IwAR2gI8A3wOa8xcwYdW7EfsF7rU64wjR1ChL0aU_Vw-sd86zdV7LS2_NyWDY&it=point&dt=-&sc=n#
04. júl 2019

Anonymný užívateľ

Michal a Jana P nechcete spolu radsej skocit na pivo?
04. júl 2019

Michal

Až nás pozveš tak to za seba rád prijimem, ale skús pre budúcnosť viac k téme. Ďakujem ;-)
04. júl 2019

Michal

A teraz k téme. Prikladám fotky z 27.6. odparkovanej techniky na Vavilovovej ulici (ale podľa info kamarátky ktorá má výhľad z okna sú tam už takto nehybne dlhšiu dobu) ktorá namiesto aby aspoň Černyševského ulicu doťukla slúži miestnym deťom ako atrakcia. Predpokladám že je to technika firmy Modifin spol s.r.o. nakoľko samospráva raz omylom odpovedala že táto firma rieši lokalitu Dvory IV. To je pre info samosprávy aby "novovysúťažený dodávateľ ktorý ešte nepozná dobre jednotlivé lokality" našiel svoju techniku a dorobil čo mu zmluva o dielo káže. (i keď po termíne).
04. júl 2019

Jana P

Anonymny uzivatel: :-D pivo by situaciu vyriesilo asi rovnako efektivne ako kandidovat v nadchadzajucich volbach. Ved si pozrite zasadania petrzalskeho zastupitelstva - poslanci su rovnako bezmocni ako bezni obcania. A co je horsie, obcas aj menej informovani

Mna by skor zaujimalo, ci je ta Cernysevskeho uz pokosena. Od zadania podnetu uplynul mesiac a pol, na tomto linku tvrdia ze Cernysevskeho ulica bola dokoncena 25.6.(vratane odvozu travy), takze nechapem, ako mohol Milos Gloznek 2.jula postnut fotky, ze dokosene nie je. Kludne sa do nas navazajte ze spamujeme... ale uvedomte si aj to, ze trvalejsie poukazat na nedostatky ako napisat to sem, kde to ostane naveky amen, je vazne problematicke. Okrem toho mne z miestneho uradu odpisali kdesi na ich FB stranke, ze Odkaz pre starostu je pre nich ekvivalentny kanal pre podnety ako maily napriamo, takze radsej volim OPS kde si to mozu precitat aj ini, ako pisat do ciernej diery kamsi na urad.

Inac mam tak trochu podozrenie, ze niektore pozemky na cernysevskeho ostavaju nepokosene aj preto, ze
- bud nepatria Petrzalke (napr. parcely 4649, 4648), avsak miestny urad nevyzyva inych majitelov (magistrat, ini) aby si pokosili svoje. A to tu mozme plakat na nespravnom hrobe donekonecna
- alebo dodavatelia neodstali spravne podklady co maju kosit (napr. ak dostali petrzalske GIS mapy, tak v tych mapach su chyby). To sa ale nedozvieme, kedze v uverejnenych zmluvach urad akosi opomenul uverejnit prilohy ze kto co kosi
04. júl 2019

Michal

Úplne tak neopomenul keď vymýšlajú miestnym častiam označenia oblasť XY. Stačilo Modifinu na jednu z tych zmlúv namiesto napísania oblasť XY napísať Dvory IV, keďže v jednej odpovedi samosprávy na sťažnosť bolo napísane že Dvory IV zabezpečuje Modifin spol s.r.o. Rád dám aj citáciu s linkom ak treba. Černyševského nie je dokosená. Zbalili sa jeden piatok že sa im pokazila technika a išli domov a teraz je odparkovaná na Vavilovovej ako atrakcia. Som teraz v práci, tak neviem dať aktuálnu fotku. Prikladám GIS mapku plochy okolo ktorej som ráno šiel a stále bola nepokosená. tá strede. Vnútroblok je tak zo 70% pokosený.
04. júl 2019

Anonymný užívateľ

Rano kosili ostrovcek pri Zakladnej skole, samozrejme pokosili aj orgovan, ktory tam bol posadeni.... nabuduce nech povolaju na tu travu armadu.
12. júl 2019

Michal

Technika opäť odparkovaná na klasickom mieste. Akurát nedajboh že by narástla opäť tráva lebo došla pára - minimálne v pneumatikách.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania