Mierová-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
zuzana 31. mája 2019

Dobry den.

Chcela by som sa informovat, ci sa neplanuje realizacia priechodu pre chodcov na vyznacenom mieste? Urcite by to bolo prospesne (nie len) pre obyvatelov suboru Hrachova, ktory nie je najmensi. Najblzsi priechod sa nachadza naozaj dost daleko. Vyznacene miesto bolo v podstate bezproblemove, ale odkedy sa upravila doprava smerom do mesta (najma na Gagarinovej) dost rapidne sa zvysil napor automobilovej dopravy a najma v rannych a popoludnajsich rodinach je problem bezpecne prejst na opacnu stranu kde sa nachadza zastavka smerom do mesta.

Dakujem za odpoved

Zuzana

31. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. jún 2019

zuzana

Dakujem za odpoved :)
09. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
umiestnenie priechodu pre chodcov musí spĺňať kritériá dané technickými normami, Zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Vyhláška 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon 8/2009 a Vyhláškou 532/2002, čiže nadväznosť priechodu na existujúce pešie trasy – chodníky, vhodná poloha z hľadiska viditeľnosti priechodu, osvetlenia, dostatočného rozhľadu, bezbariérového prístupu atď.
Podľa týchto kritérií sme spracovali projekt dopravného značenia. Avšak bezbariérová úprava chodníka v mieste navrhovaného priechodu pre chodcov je investičná akcia. Preto sme predmetný priechod navrhli zaradiť do Zoznamu investičných akcií mesta.

S pozdravom


Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. február 2020

Natália

Mierová-priechod pre chodcov-chýbajúci

Chcela by som nahlásiť podnet - chýbajúci priechod pre chodcov. Na Mierovej 210, pod obchvatom ako sa krížia obe časti ulice Hrachová s ulicou Mierovou vznikla nová autobusová zastávka na znamenie "Hrachova", čo je úžasné, ale nie je pri tejto zastávke priechod pre chodcov. Počas dňa (ráno, doobeda, na obed) je priam nemožné prejsť na druhú stranu, pretože tu nie sú žiadne spomaľovače a autá, ktoré idú do Vrakune jednoducho nezastavujú (výnimkou sú poobedia a večere, kedy už autá stoja v kolóne a je jednoduchšie cez ne "prekľučkovať"). Prechod na druhú stranu cesty je priam nemožný nie len pre dospelých, ale najmä pre deti, ktoré navštevujú ZŠ Mierovú a chodia samé do školy. Na fotkách je možné vidieť, že križovatka nemá žiadny zo 4 možných priechodov. Aspoň jeden priechod by bol potrebný.
25. apríl 2023

Peter Vavro

Mierová-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Na križovatke Mierovej a Hrachovej ulice sú zriadené dve zastávky MHD, využívané aj vlastníkmi bytov v neďalekom bytovom komplexe. Príchod na zastávky MHD je často problematický, pretože v križovatke chýba vyznačený (tzv. zebrou) priechod pre chodcov.
Je žiaduce, frekventovanú križovatku urobiť pre peších a cestujúcich MHD bezpečnejšou.
25. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet s aktualizáciou bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
25. apríl 2023

Peter Vavro

Smutné konštatovanie zodpovedných osôb Magistrátu: opodstatnenú požiadavku od občanov, zriadenie priechodu pre chodcov eviduje od roku 2019 !!! Do dnešného dňa, teda 4-tý rok nie je možné vyriešiť túto "gigantickú" investičnú akciu
01. marec 2024

Ján Novák

dobrý deň,

tiež bývam v obytnom komplexe Hrachová a situácia najmä v rannej a poobednej špičke je neudržateľná a nebezpečná. Najmä pre deti je extrémne náročné odhadnúť rýchlosť áut jazdiacich po Mierovej nad rýchl.limit, keďže jazdia rovno, mohli by sa prosím konečne radní páni na radnici MČ Ružinov zaoberať seriózne týmto podnetom??
To je tu naozaj problém v Ružinove za tie roky, čo je tento podnet nahlásený, označiť aspoň jeden prechod pre chodcov cez Mierovú?
Za čo platíme miestne dane a poplatky?

Alebo sa naozaj čaká, kým sa stane tragédia??

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.