Medená-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Mária Šimaljaková 28. mája 2019

Na ulici Medená je obrovský problém s nevynášaním separovaného odpadu - plasty, papier. Konkrétne Medená 12, 14,16.
Problém sa riešil so správcom - Bytkomfort-BA, a.s., správca Jana Varsányiová. Olo odpísalo, že nemajú dosť zamestnancov a tým to skončilo.
Odpad sa hádže okolo košov a znečisťuje prostredie alebo sa neseparuje a hádže sa do nádob na komunálny odpad. Áno v 21 storočí skrátka neseparujeme, lebo ináč sa topíme v odpadkoch pred vlastným domom.

31. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, váš podnet sme preposlali na oddelenie životného prostredia. O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
05. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
keďže dané pozemky vo vašom dome sú v súkromnom vlastníctve, Staré Mesto ich upratovať nemôže. V prípade, že považujete počet nádob na separovaný odpad za nedostatočný, stačí, aby správca domu/domov oslovil magistrát hl. mesta Bratislavy a požiadal o zýšenie počtu nádob.

V súvislosti s vaším podnetom sme kontaktovali aj OLO, a.s. Preposielame odpoveď:

Dňa 3.6.2019 bol vykonaný odvoz papiera a dňa 4.6.2019 odvoz plastov z odvozného miesta Medená 12-18. Posádka nezaznamenala žiaden problém, odvoz bol vykonaný v zmysle harmonogramu odvozov. Stanovište bolo riadne dočistené (viď link).
https://olo.venzeo.com/public/328fba16a4233d0baae18079be9a013e74912770525165f76f

Dovoľujeme si upozorniť, že povrch manipulačného priestoru ku stanovišťu je veľmi nerovný a značne rozbitý a preto manipulácia so zbernými nádobami je pre našich pracovníkov veľmi ťažká.
Na základe uvedeného navrhujeme, aby správca objektu zabezpečil opravu povrchu vo vnútrobloku tak, aby boli splnené podmienky stanovené vo VZN HMSR Bratislava č. 14/2016 podľa platných zmien a doplnkov a bol zabezpečený bezbariérový prístup ku stanovišťu zberných nádob.


Oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
20. september 2023

Ivan

My mame docinenia tiez so spravcom Jana Varsanyiova zo spolocnosti Bytkomfort (alebo "Moderna Sprava Domu") a odpoved "neda sa", ignorovanie emailov a vyslovene necinnost je pri tejto spravkyni na dennom poriadku.

Bohuzial si myslim, ze sa s tymto spravcom velmi daleko nepohnete a budete musiet zmenit spravcovsku spolocnost/.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania