Roľnícka-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 30. mája 2019

Dobrý deň
Po ľavej strane označené červenou sú alebo nie sú parkovacie miesta? Prejde chodec cez prechod smerom k úradu a ocitne sa znova na ceste? Pretože inak sa autom na červenou farbou označené miesta dostať nedá. Ak ide o miesta na parkovanie, treba ich riadne vyznačiť. Ak nie, zabrániť autám prístupu a parkovaniu.
Navrhujem aby úrad celý priestor pred úradom uzavrel pre autá a miesto pre ŤZP presunul na Jačmennú.

03. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin Bak,

ďakujeme za Váš podnet. Prezentovaný priestor pred budovou úradu vznikol ako súčasť renovácie budovy úradu. Podľa projektu sa s nimi počítalo ako parkovacie miesta hlavne pre návštevníkov úradu, ktorí si potrebujú niečo rýchlo vybaviť alebo sa zastavia aby použili bankomat.
Podľa § 25 ods. 1 zákona o cestnej premávke 8/2009 Zb. vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2 ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Pre tento prípad sú splnené obe podmienky pre chodcov zostáva viac ako 1,5 m voľného priestoru a tiež že priestor je určený na parkovanie.





Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory


19. jún 2019

Ahita

<script>alert('ola')</script>

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania