Einsteinova - Chýbajú protihlukové zábrany

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobrý deň,

v úseku cesty na Einsteinovej ulici zhruba od odbočky na ulicu Černyševského po zjazd na Dolnozemskú chýbajú protihlukové zábrany. Hluk z cesty a železnice sa enormne šíri do okolia a znepríjemňuje každodenný život ľuďom, ktorí žijú v tesnom okolí, najmä na uliciach Černyševského, Bosákova, Lužná, Šustekova. Prosím o doplnenie protihlukových zábran po celej dĺžke Einsteinovej rovnako ako je tomu v určitých úsekoch.

Ďakujem.

05. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. september 2019

Andrej Porubsky

Podobnu situaciu (ale len v kratkom useku dielnice) som riesil minuly rok. Zodpovedny teda NDS, alibisticky zhodnotila ze "podľa dostupnej „archívnej“ situácie (DSP z r. 2001) v úseku v km 6,90-7,15 protihluková stena nebola navrhovaná, nakoľko v tom období nebola v dotknutom území žiadna zástavba". Co je tiez nezmysel lebo vo zialenosti 400m su prve panelaky.
Chapem ze nic nie je zadarmoy, ale myslim si ze v ziadnej casti dialnice prechadzajucej mestom by nemala chybat protihlukova stena.
Navyze by ma zaujimalo ako by NDS vysvetlila chbajucu stenu pozdlz celej Panonskej, tam by jej uz argunet o zastavbe nestacil! To hovorim stale o dialnici.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/54537/protihlukova-stena
17. september 2019

Lukáš Mičian

V danej oblasti žijeme už zopár rokov, ale napísať tento podnet ma podnietilo keď som išiel po diaľnici cez vznikajúcu križovatku Triblavina, kde som teda nepozoroval žiadnu zástavbu, no napriek tomu bola celá križovatka obohnaná protihlukovou stenou. Ak sú peniaze na takéto úseky, mali by sa nájsť aj na úseky, kde hluk spôsobuje omnoho väčšie problémy a nepríjemnosti stovkám, ak nie tisícom ľudí žijúcim v tesnom okolí.
03. júl 2020

Lukáš Mičian

Brusel žaluje Slovensko za nedodržiavanie ustanovení o environmentálnom hluku. Slovensko nezmapovalo hluk ani nevypracovalo príslušné akčné plány pre 445 väčších úsekov hlavných ciest a pre žiaden zo 16 úsekov hlavných železničných tratí. https://dennikn.sk/minuta/1954085/?ref=impm

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania