Cabanova-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Miro 04. júna 2019

Keby mala Dúbravka vlastnú firmu na kosenie, orezávanie a iné asi by sme nemali pred vchodmi polmetrovú trávu. Zrejme niekto opomenul urobiť včas výberové konanie, aby sa stihlo aj v prípade namietok zúčastnených. Niečo v tej Dúbravke negunguje, nefunguje, nefunguje........

18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

máte pravdu, mestská časť Bratislava-Dúbravka vlastnou VPS nedisponuje. Obstarávanie dodávateľa technických služieb, tzv. "letnej údržby", na obdobie 4 rokov prebehlo plne v súlade s platnou legislatívou v oblasti verejného obstarávania. Neúspešný uchádzač s vyššou cenovou ponukou využil svoje právo a napadol priebeh súťaže na úrade pre verejné obstarávanie. Ten žiaľ už niekoľko mesiacov prešetruje proces VO. Keďže v procese verejného obstarávania sme podobne ako každý občan či organizácia povinní dodržiavať zákonom stanovené lehoty, nikto nepredpokladal, že úrad pre verejné obstarávanie bude podnet prešetrovať aktuálne už niekoľko mesiacov.
Nakoľko tráva nepočká, využili sme dostupné možnosti a čiastkovou súťažou sme získali dodávateľa kosenia pre Dúbravku. Ten bojoval počas mesiaca máj s daždivým počasím a momentálne sa pasuje s trávou, ktorá na procesy obstarávania nehľadí.
V súčasnej dobe prebieha kosba už aj v lokalite ihriska Cabanova a postupe obsiahne všetky obvody mestskej časti.
Kto? odd.životného prostredia
Kedy? jún 2019

Ing. Mária Smiešková
odd. životného prostredia
26. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
okolie podnetu bolo pokosené a mestská časť sa aktuálne kosí v 2.várke.
S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia

Ing. Mária Smiešková, odd. životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania