Tupolevova - Zábrany sú príliš blízko pri obrubníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

osadenie ocelovych zelenych zabran nerespektuje STN736110 konkretne 0,5m bezpecnostny odstup od komunikacie. Ked su tieto zabrany takto blizko pri obrubniku komplikuje to zaparkovanie aut kedze sa nedaju otvorit dvere a auta nasledne parkuju zbytocne daleko od okraja komunikacie a zuzuju prejazdny priestor. Takto osadene zabrany som si vsimol uz na viacero miestach v BA.

05. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, o doriešení Vás budeme informovať.





MÚ BA - Petržalka
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme ešte raz za Váš podnet.
Miestna komunikácia na Tupolevovej ulici je evidovaná ako obojsmerná dvojpruhová komunikácia. Podľa ustanovení §23 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke „Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.“
Na základe vyššie uvedeného konštatujeme, že zábrany sú osadené v súlade so zákonom a požiadavkami na ochranu verejnej zelene.


MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania