Jasovská - zničená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Michal 07. júna 2019

Po dlhšom čase sme sa dočkali kosenia, no kvalita kosenia je žalostná. Trávniky kosia rôzne firmy, no výsledok je horší ako keby to kosil amatér. V niektorých prípadoch sa to kosením nedá ani nazvať, takto dopadol trávnik dnes na Jasovskej 43. Miesto kosenia skalpovanie a výsledkom je oranisko.

07. jún 2019

Jaroslav

Preto netreba kosiť!!!
07. jún 2019

Michal

Jasovská-trávnatá plocha-nepokosená

Priveľmi vykosena trava
07. jún 2019

Michal

Vyzerá to tak, že táto firma ničí trávniky na viacerých miestach v Petržalke, okamžite by som s nimi rozviazal zmluvný vzťah. Keď už náhodou sa im podarí neskalpovať ale kosiť, tak pre zmenu nechávajú viacero nepokosených miest.Tešil som sa, že po zmene vedenia nastanú zmeny aj v systéme kosenia, no je to ešte horšie ako za bývalého vedenia, z čoho som veľmi sklamaný.
08. jún 2019

Jana P

zmuvy so subdodavatelmi boli podpisovane cca v polovici marca, su uverejnene tuto: https://zverejnovanie.trimel.sk/Documents.aspx?contracts=0&css=https%3a%2f%2fwww.petrzalka.sk%2fwp-content%2fthemes%2fpetrzalka%2fcss%2ftrimel.css&user=mcpet

V zmluvach je napisane okrem ineho:
- "trávniky sa kosia (skracujú) tak, aby bola zachovaná minimálna výška stebiel 4 cm"

- Na plochách, kde v dôsledku činnosti úspešného uchádzača dôjde k poškodeniu trávnatých plôch, obnoví uchádzač trávnaté plochy tak, že na miestach, kde to bude potrebné, vyrovná terén, pred výsevom rozruší vrchnú časť pôdneho profilu, oseje plochy „parkovou trávnatou zmesou“ a po prvom pokosení trávnaté plochy písomne odovzdá do starostlivosti verejnému obstarávateľovi

- "služby, ktoré poskytovateľ vykoná bez súhlasu objednávateľa alebo v rozpore s podmienkami tejto zmluvy a konkrétnych objednávok nebudú uhradené"

- "O porušení povinnosti je úspešný uchádzač povinný bezodkladne upovedomiť verejného obstarávateľa a odstrániť poškodeniena vlastné náklady v zmysle požiadaviek a usmernení verejného obstarávateľa do 5 dní odo dňa nahlásenia vzniknutého poškodenia. Úspešný uchádzač zodpovedá za škodu, ktorá porušením vznikla"

Som zvedava na odpoved mestskej casti, ze ci budu mat odvahu postupovat podla zmuvy
08. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dodávateľ bol upozornený na tieto skutočnosti, ktoré spôsobil v dôsledku kosenia na mokrom trávniku. Súčasný stav monitorujeme a podľa zistení bude vyzvaný k nápravným opatreniam.
18. júl 2019

Michal

Dobrý deň,
počas kosenia tráva nebola mokrá, toto sú len smiešne výhovorky. Je to jednoducho neodborne pokosené zlým nastavením stroja a jeho výškou kosenia. Blíži sa ďalšie kolo kosby tak som ozaj zvedavý do akej miery dodávateľ pochopil upozornenie.
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, trávnatý porast je zapojený a kosený šetrnejšie.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania