Tomášikova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Klasika v Autoslave, parkovanie a jazda po chodníku 😬😒👎

18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA II popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na prevenciu týkajúcich sa parkovania vozidiel na ul. Tomašikova v Bratislave.
Podľa § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú používať chodník; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopraným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidiel pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 metra okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaním státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla pri ktorom zostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 metra.
Týmto podnetom sa však budeme zaoberať. Ďakujeme za podnet.




ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
18. jún 2019

Štefan

Zase nakopirovana odpoveď ako pri hlásení parkovania pred budovou SLSP o niekoľko sto metrov ďalej, faktom zostáva že príslušníkov MsP som v lokalite nevidel aspoň rok. Chodci sa asi budú musieť naučiť lietať.
18. jún 2019

Štefan

A samozrejme si páni policajti nevšimli tretie auto parkujuce na ceste, ktoré obmedzuje autobusy MHD.
19. jún 2019

Štefan

Dnes sa mi to podarilo aj odfotit
19. jún 2019

Štefan

Ani tu nie je 1,5 m a to nikdy, možno v nedeľu.
14. november 2019

Lukáš Bartošovič

"Značka Žltá súvislá čiara (č. V 12b) vyznačuje úsek, kde je z obidvoch strán tejto čiary zakázané zastavenie a státie vozidiel."
30. január 2020

Peter

Na danom mieste je chodnik upchaty odstavenymi autami na chodniku a ludia nemozu prejst, hlavne ked ludia idu z/na zastavku. Sa tam musime normalne po jednom striedat. Chodnik by mal na tomto mieste sluzitvludom, preto ziadam zabranit parkovaniu kolikmi ako to je spravene o 10m vyssie

Dakujem
06. február 2020

Martin

Vo výjazdenej kaluzi sa hromadia odpadky.
06. február 2020

Tomas Klempa

Tomášikova-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Poškodený trávnik, vozidlá si svojvoľne parkujú na chodníkoch a často cez trávnik, ktorý je úplne poškodený. Počas dažďa sa tam tvorí bahno, kaluze a znecistuje sa aj chodník.
10. február 2020

Štefan

Situácia dlhodobo bez zmeny, autá blokujú celý chodník
11. marec 2020

Lukáš Bartošovič

dnes dopoludnia okolo 10tej, chodnik totalne zaplneny vozidlami
nemohla chybat ani tradicna Dacia BL-KOTLE
29. september 2023

Štefan

Situácia nezmenená za 3 roky.
01. október 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravného značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnetoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
01. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. február 2024

abc 123

Prosím uzavrieť, podnet bol vyriešený zákazom parkovania na chodníkoch

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania