Strom znecistujuci vchod na Rumancekovej 42

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Jana 08. januára 2014

Pred Rumancekovou 42, priamo pred vchodom rastie strom (vraj morusa), ktoreho plody padaju priamo na chodnik pred vchodom a neunosne kazdy rok znecistuju celu ulicu a tym aj spolocne priestory obytneho domu.
Pokial viem, obyvatelia domu uz viackrat ziadali jeho odstranenie.

08. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
K Vašej žiadosti o jeho odstránenie uvádzame, že podľa informácii z referátu životného prostredia, žiadosť o výrub stromu na Rumančekovej č. 42 v Bratislave neevidujú. Preto je potrebné, aby písomnú žiadosť o výrub stromu požiadali vlastníci bytov, alebo takúto žiadosť môže podať aj správca bytového domu Rumančekova 42.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
09. január 2014

Veronika

To si krásne vážite prírodu, keď kvôli pár plodom moruše vytnite celý strom. Človeku nad tým až rozum zastáva. Nemáte domovníka alebo niekoho, kto sa stará o priestory, čo by to raz ráno pozametal? Je veľmi smutné, že sa hneď zvažuje takéto extrémne riešenie.
10. január 2014

Johny

Veronika, iba sprosty komunisti vysadzali taketo stromy v blizkosti domov a to nehovorim o alergenoch... vysadba stromov nema ziaden koncept, predsa kvoli jednemu stromu nebudu trpiet viaceri, moze sa vysadit novy ale dalej.... u nas na ulici je ringlota vysadena!!! hned pri ceste a v lete to je katastrofa...
11. január 2014

Peter K.

Ale kravske vemeno! Tema komunisti je stale, 24 rokov po vhupnuti do krasoslobody "in", tak prvy papagaj ihned zakuvika naucenu bachorku o zlych komunistoch! Nikdy sa nevysadzali ovocne stromy v ramci uprav zelene. Tie vysadili obyvatelia, alebo pochadzaju este z obdobia ked sa na terajsom uzemi sidliska rozprestierali zahrady. Takze bud to zasadili zly komunisti = obyvatelia okolitych domov, onehda, alebo dobry kapitalisti vo vlastnej zahrade, a zly komunisti im tam postavili dnes predrazene kralikarne. Janek, ak sa naucis prekrutit pravdu tak ako je vyssie nacrtnute, jednak sa tym moze polozit zakladny kamen Tvojej buducej 1/2itickej kariere, alebo, minimalne nebudes v pripadnej debate o zlych komunistoch v buducnosti, vyzerat ako ten ktory uvazuje len na Silvestra (a Tweetyho). A vari si aj odpilte radsej hlavu, a nebudete mat problemy so "spiniacim stromom", opustiac teda antropocentricku dogmu, prirode to len prospeje.
17. január 2014

Jana

Dobry den Veronika,
nehnevajte sa, ale nejde o par plodov, su to desiatky, mozno stovky tmavo cervenych az ciernych lepkavych plodov ... chodnik je extremne spinavy ....minuly rok na podnet obyvatelov kvoli tomu dokonca zvysili frekvenciu upratovania vchodu, ale nepomohlo to ani o kusok. Museli by chodnik chodit zametat a umyvat dva-trikrat denne...
Ak sa da strom nevytat, ale nejakym sposobom vykopat aj s korenmi a niekam presadit, nech sa paci, alebo nech ho zrezu tak, aby nepretrcal nad chodnik....ja netrvam na jeho zotnuti, ale takto sa byvat neda.
Ked stvorclenna rodina plus pes prejde po chodniku domov, tak je spinavy vchod, vytah a aj domacnost. A sama uznate, ze nebude 40 bytov umyvat podlahy kazdy druhy den kvoli jednemu stromu.
Jana
25. január 2014

Ružena

Dobrý deň Veronika, taktiež s vami nesúhlasím. To sú len plné ústa o ochrane prírody, ale.....skutočnosť je iná. Uvediem príklad : pri vašej bráne, vo vchode vám rastie niečo, čo je chránené, ale prekáža vám to tak, že hrozí zranenie. Radšej sa zraníte,vypichnete si oko, lebo to čo tam "rastie ", sa "nesmie" odstrániť.
Súhlasím s Jankou - pretože plody tohto stromu sústavne znečisťujú priestranstvo pred domom, zanáša sa to do vchodu domu, výťahu a aj do bytov. Neviem však, či by si rada p. Veronika s chuťou pochutila na týchto plodoch, ktoré sú nekonzumovateľné, pretože rastú v tesnej blízkosti kde prechádza dennodenne veľa aút.
Ďalší problém na Rumančekovej 42 : hneď oproti nešťastnej moruši rastie
ďalší strom /malá slivka /.Plody tejto slivky tiež padajú na chodník a zanáša sa špina z týchto plodov do vchodu. Väčším problémom tohto stromu je aj to, že väčšina pňa je spráchnivelá. Je len otázka času, kedy
sa zvalí na okolo parkujúce autá. Doposiaľ ho podopiera už nefunkčný stĺp, ktorý patrí Telekomunikáciám. Tiež by som navrhovala ho odstrániť.
a následne vysadiť iné okrasné dreviny, ktoré by nám neprekážali a nešpatili toto priestranstvo. Dom je zrekonštruovaný, skrášlený, len okolie domu, treba upraviť k spokojnosti nájomníkov. Som ochotná prispieť a pomôcť pri novej výsadbe drevín.R.N.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania