Haanova - nepokosená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Milan 07. júna 2019

Nepokosený trávnik, v ktorom sa mimoriadne dobre darí kliešťom.

12. jún 2019

Michal

Na základe Zákona o verejnom obstarávaní je Verejný obstarávateľ povinný zverejniť Zmluvu o Dielo, ktorým nadobúda účinnosť. Prosím o nápravu, nakoľko doposiaľ je zverejnená ZoD len na zimnú údržbu a dodatky ku zimnej pohotovosti. (Nakoľko podľa odpovede samosprávy je danou firmou Modifin Facility) z ktorá vzhĺadom na predchádzajúcu zimnú údržbu (ne)"pozná lokality". Na daždivé počasie sa nevyhovárajte. Nepršalo 13dní a najbližšie hrozia zrážky až v nedeľu. Prosím, zjednajte okamžitú nápravu. Hájte prosím záujmy daňovníkov - Petržalčanov a nie svoje osobné či jednotlovcov.
25. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi nás to mrzí, ale všetci vlastníci pozemkov aj dodávateľské firmy či vlastná VPS v Petržalke, ale i po celom Slovensku majú problémy s nepokosenou trávou z dôvodu výdatných dažďov počas celého mesiaca máj. Všetci teraz dobiehame zameškané.
V súčasnosti sú už druhýkrát pokosené školské dvory a areály všetkých 24 materských škôl, 9 základných škôl, 54 areálov verejných detských ihrísk, Tyršovo nábrežie, Sad Janka Kráľa – len jeho pokosenie vzhľadom na rozlohu trvalo 5 dní., Pápežská lúka vďaky, tiež celé Lúky VII a VIII a ďalšie lokality.

Kosba v mestskej časti Bratislava-Petržalka sa zabezpečuje momentálne prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka a dodávateľským spôsobom, novými firmami vybranými verejným obstarávaním.
Aktuálne v týchto dňoch prebieha intenzívna kosba – dokonca aj počas víkendu. Veríme, že sa v súčasnosti situácia okolo kosby trávnikov zlepší k spokojnosti obyvateľov.
Chápeme, že sa ľudom môže zdať nelogické, že jedna lúka je pokosená a druhá nie, ale vzhľadom na rozdelenie si každý vlastník kosí svoju časť a nie vždy je možné kosenie viacerých vlastníkov a dodávateľov zosúladiť tak, aby bola kosba vykonaná približne v rovnakom čase.
V MČ Petržalka sa totižto nachádza viacero pozemkov s rôznymi vlastníkmi a tým pádom aj rôznymi zodpovednými za kosenie trávy. Niektoré pozemky patria MČ Petržalka (resp. za ich starostlivosť je zodpovedná MČ Petržalka, keďže jej boli zverené), iné pozemky patria Hlavnému mestu Bratislava, teda za ich kosenie je zodpovedný Magistrát a potom sa tu nachádzajú aj pozemky, ktoré sú vo vlastníctve súkromníkov, teda za ich kosenie je zodpovedný vlastník.
Prosíme vás aj o pochopenie pre ľudí, ktorí v týchto horúčavách kosia od skorého rána a aj cez víkendy.

Dnes dodávatelia kosia:

Ovsište – dnes pokračujú v parčíku na Medveďovej 21 a budú kosiť okolie panelových domov a potom pôjdu smerom k parkovisku
Háje – dnes kosia Poloreckého a kosia priebežne drobné plochy na parkoviskách
Dvory – dnes pokračujú na Černyševského a postupne sa bude vyvážať pokosená tráva

Lúky 2,3 – budú pokračovať po ukončení kosby na Háje 1,2
Lúky 4,5 – budú pokračovať po ukončení kosby na Háje 1,2
Lúky 7,8 – 19. 6. bola kosba ukončená


Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie a za trpezlivosť.


MÚ BA - Petržalka
28. jún 2020

Peter Grožaj

vážení na miestnom úrade. bolo by treba opäť pokosiť, pretože travniky skôr pripomínajú plochy buriny ako zelenej trávy
29. jún 2020

Peter Grožaj

chcelo by to opäť pokosit ,pretože travniky sa už podobajú na trávniky s burinou a nie s trávou
14. jún 2021

Peter Grožaj

odkaz pre starostu Petržalky. Pán starosta je problém pokosiť travniky ??? Už sú tie trávniky aj tak viac burina ako tráva. Nehovoriac o alergenoch z tých burín, ktoré obyvateľom znepríjemňujú život

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania