Zabratie verejneho parkoviska sukromnou firmou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Miro 09. januára 2014

na parkovisku pred krasnanskou kuriou resp. ich krcmou si majitel rozostaval velke kamene aby tam zabranil parkovat autam...predtym boli auta, ktore parkovali na tomto parkovisku tercom utokov vandalov (ukradnute znacky, stierace, anteny ci prepichnute gumy alebo odlomene spataky)...policia s tym nic neriesi, po nahlaseni povie ze nech clovek parkuje inde, ze aj im nechavaju za stieracom odkaz aby tam neparkovali...kde to zijeme ked si majitel restauracie/krcmy dovoli nechat odkaz policajtom aby tam neparkovali...ak spravne vidim podla katastralnej mapy, to parkovisko nie je ich sukromny pozemok, ale v majetku mesta

10. január 2014

portos

???? Niekomu tu uz fakt asi sibe.

Pokial viem parkovanie je znacene z druhej strany vozovky na lavej strane a to samozrejme nahodou nieje na fotke, iba kamene pre imbecilov co nevedia ze parkovat sa ma vo vyznacenych boxoch,

Nechces protestovat nahodou aj proti tomu ze majitel zrevitalizoval a skulturnil sirsie okolie svojej prevadzky ako ciernu stvabu.
11. január 2014

carlos

neobhajujem parkujucich, ale ak dobre chapem tvoj prispevok portos, tak na jednej strane pozadujes aby ludia dodrziavali pravidlo parkovania v boxoch a na druhej strane ta netrapi, ze si iny robi co chce aj ked to povazujeme za prospesne? Ak su nejake pravidla, kazdy ich musime dodrziavat aj ked ide o dobry umysel.
Ak auta porusovali pravidla parkovania, majitel mal volat policiu, ta nie je daleko...ak nekonaju, tak problem je v policii, ale co cakat od typkov z pezinskej policajnej akademie, ktore jazdia v civile ako prasata...cest vynimkam
11. január 2014

portos

Policia by nekonala, toto je jednoduchsie a lacnejsie riesenie, ktore dava najavo "tu neparkuj" aj blbom.

A tie kamene su postavene na pravej strane, boxy su na lavo (Nieje ich na fotke vidno). A na obidvoch stranach nemozu stat auta kvoli zasobovaniu a to je to co majitelom Kurie prekaza.
11. január 2014

ja

Zasobovanie chodi len k tej drevenej terase? Neviem ci ju povazujes za ciernu stavbu ktoru vyssie spominas. Zaujimave ze im nevadi parkovanie aut priamo pri Kurii ale len na tomto kusku pri terase (kde mimochodom v lete v noci vyhukuju nadrbani zakaznici a policia nic neriesi aj ked je doslova 10 metrov odtial)
Tie boxy tam boli domalovane nedavno a podla ich velkosti to vyzera na domace zakreslenie, kedze nemaju standardnu velkost ale su dost predlzene.
A ta revitalizacia je krasne slovenska. Vpredu pred restikou si to upravim, vzadu mam totalny bordel kam mi chodia bezdaci ci stamgasti z krcmy vykonavat potrebu
13. január 2014

portos

Cize je nutne parkovat aj na pravo a basta.
14. január 2014

Marta

Ja suhlasim s tym, aby sa predmetnej ploche parkovalo len na jednej strane,tak ako je to vyobrazane aj na prilozenych fotografiach. Ked sa tam parkovalo neorganizovane, tak casto dochadzalo k neprehladnym a koliznym situaciam. Auto nevedelo cez parkovisko prejst. V blizkosti je skola a aj zakladna umelecka skola, kde mi chodia obe deti a tak vitam, ze tymto opatrenim sa tam zlepsili rozhladove podmienky pre soferov.
14. január 2014

Marta

Ja suhlasim s tym, aby sa predmetnej ploche parkovalo len na jednej strane,tak ako je to vyobrazane aj na prilozenych fotografiach. Ked sa tam parkovalo neorganizovane, tak casto dochadzalo k neprehladnym a koliznym situaciam. Auto nevedelo cez parkovisko prejst. V blizkosti je skola a aj zakladna umelecka skola, kde mi chodia obe deti a tak vitam, ze tymto opatrenim sa tam zlepsili rozhladove podmienky pre soferov.
14. január 2014

ja

skvela fotka, ktora zobrazuje obcasny stav...najblizsie odfotim ako auta parkuju po oboch stranach uplne bezne...neorganizovane tam parkuju akurat navstevnici herne a ich dodavky, ktore casto ostanu stat krizom...nie bezni ludia...
je skvele tam zrusit parkovanie, ked hned vedla sa stavia nadstavba takze budu dalsie byty, auta a ulica sa zaplna coraz viac
skor by som ocenil konecne rezidencne parkovanie, ale to uz je na inu debatu...ked vidim kolko SN, TN, TT, GA znaciek tam cez noc parkuje
15. január 2014

portos

Od kedy byvam v Krasnanoch nepametam si ze by tam bolo parkovisko. Vy stale o com haluzite?? A ten stojan na bicikle Vam neprekaza??
15. január 2014

santos

Od kedy byvam v Krasnanoch tak tam bola cesta. Takze tam nemaju byt ziadne kamene ani stojan. Platia za zaberanie tejto cesty? Kto im to povolil? Vy o com haluzite?? A dalsie a dalsie zaberanie ploch v okoli Vam neprekaza??
15. január 2014

portos

Ake dalsie zaberanie ploch.
19. január 2014

ja

evidentne majitelovi nevadi ak na pravej strane parkuju jeho zakaznici
28. január 2014

ujko paprciak

k prispevku "ja" - vela majitelov bytoviek si nechce zobrat uver a zateplit a vymenit strechu, radsej "sa preda" stavebnej firme, ktora si urobi nadstavbu. Potom ti povodni majitelia kukaju ako telce, lebo nemaju kde parkovat. Napriek tomu, ze daju na kazdu novu bytovku jedno nove parkovacie miesto, vieme velmi dobre, ze zacina byt standardom mat dve a viac aut na domacnost (firemne, sukromne a este aj teenager si kupi faro VW golf, kotrym obhana pipky, plus navstevy atd.) Zrazu v niektorych momentoch uz je tazke najst miesto a to pani a damy hovorime o 3-4 poschodovych barakoch - toto co tu mame je oproti inym castiam BA luxus. Namiesto toho aby sme si to vazili, tak si to ideme zad.bat. Ano, kazdy mysli len na seba a svoju p.del a tak bude aj nase buduce byvanie aj vyzerat. Pozdravujem nadstavbarov a tipkov, ktori musia kazdy bozi den narvat svoju p.del do auta a aj slecny, pre ktore je jazdit MHD vyrazne pod uroven - ked ich vidim ako v steklikoch odhadzuju sneh z auta stylom, aby som mala priezor na celnom skle a nic ine, tak sa rehocem. Kiez by si dokazali uvedomit ake su trapne a smiesne.
30. január 2014

Odpoveď samosprávy

Nakoľko Hubeného ul. patrí do správy hlavného mesta, podnet sme postúpili príslušnému oddeleniu magistrátu na vyjadrenie.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
25. jún 2019

Martin Uváček

Zabratie verejného priestranstva terasou z Waltera trvá aj v roku 2019. Čo nato magistrát?
10. júl 2020

Martin Uváček

Podnet stále neriešený.
30. september 2020

Martin Uváček

Majiteľ krčmy svojvoľne zaberá tento verejný priestor, ktorý mu nepatrí. sú tu nato aj iné podnety.
06. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

týmto problémom sa už zaoberáme, prostredníctvom podnetu ID 50074. Poprosíme admina portálu preto o zlúčenie oboch podnetov do jedného.
Stanovisko zodpovedného oddelenia ako aj priebeh riešenia podnetu môžete sledovať tu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/50074/zabratie-cestyparkoviska

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. október 2020

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,
v zmysle odpovede samosprávy sme sa rozhodli podnet uzavrieť.

Ďalšia komunikácia a riešenie podnetu bude prebiehať na nasledovnom odkaze:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/50074/zabratie-cestyparkoviska
Prosím zaškrtnite si možnosť "sledovať podnet".

Ďakujeme.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.