Jasovská - nepokosené trávnaté plochy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Peter Zatko 07. júna 2019

Dobry den
Aký mate plán kosenia keď niečo sa čiastočne pokosí a inú plochu nechávate bez údržby ???

Dakujem s pozdravom Peter

11. jún 2019

Michal

Všeobecne záväzné nariadenie hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy
č . 5/2018
z 07. 09. 2018

(5)
Údržbou verejnej zelene sa rozumie najmä :

b)
kosenie plôch verejnej zelene a ich vyhrabávanie -
kosenie trávnikov na území mesta
je správca zelene povinný vykonávať
pri výške porastu 20 cm a v mestskej
pamiatkovej rezervácií a mestskej pamiatkovej zóne
v parkoch a v parkovo
upravovaných plochách pri výške porastu 12 cm,


PRESTAŇTE SA VYHOVÁRAŤ NA NEZNALOSŤ LOKALÍT VYSÚŤAŽENÉHO SUBDODÁVATEĽA VEREJNÝM OBSTARÁVANÍM A NEPRIAZNIVÉ POČASIE. SKORO 2 TÝŽDNE NEPRŠALO.

Prikladám 30dňový archív počasia - posledne pršalo 30.5.2019 - tj. pred 12 dňami.

Koľko potrebuje samospráva po sebe nasledujúcich suchých dní pre mobilizáciu techniky a zodpovedného personálu na konanie v zmysle VZN?
11. jún 2019

MZWQ

nepokosene su aj travnate plochy medzi bytovym domom Jasovska 23-30 a ZS Turnianska. Uz dlho neprsi. rovnako viacere plochy v Petrzalke.
12. jún 2019

Michal

kosenie podľa odpovedi samosprávy zabezpečuje firma Modifin Facilit - viď link:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/69305/namestie-hraniciarov-nepokosena-travnata-plocha

https://www.finstat.sk/spolocnici-konatelia?query=Ing.%20Stanislav%20Va%C5%88o%20%40Bratislava
položené firmy, dlhy na poistnom, atď. Samé sa to žiaľ nepokosí.
12. jún 2019

Michal

Modifin spol s r.o.http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=16835&SID=2&P=1 Adresa Tilgnerova 16 Modifin spol s r.o. www.modifin.sk Domkárska 8000 Modifin facility (dĺa odpovede starostu firma zodpovedna sa starost o zelen) Domkarska 8000 Ostatné modifiny ta ista osoba.
12. jún 2019

Michal

Na základe Zákona o verejnom obstarávaní je Verejný obstarávateľ povinný zverejniť Zmluvu o Dielo, ktorým nadobúda účinnosť. Prosím o nápravu, nakoľko doposiaľ je zverejnená ZoD len na zimnú údržbu a dodatky ku zimnej pohotovosti.
13. jún 2019

MZWQ

z volebneho programu starostu a poslancov timu p. Hrcku. ciele su to pekne. na zaciatku staci kosit, vysypavat smetne kose, cistit chodniky od naletovych drevin. A komunikovat ak je nejaky problem, preco vznikol, aky je stav riesenia. Je na stranke vela podnetov o koseni a smetiaach v kosoch. ziadna oficialna reakcia zo strany samospravy, ze mame problem riesieme a pod. na stranke petrzalka.sk nic take nie je.

Životné prostredie a verejný priestor

Podľa nás je veľmi dôležité starať sa o prostredie, v ktorom žijeme, trávime voľný čas, vychovávame svoje deti, je pre nás veľmi kľúčové, pretože priamo ovplyvňuje kvalitu nášho života., Je nevyhnutné sa starať o životné prostredie aj na miestnej úrovni: starať sa o pitnú vodu, kvalitne vysádzať zeleň, zadržiavať vodu, či zavlažovať zeleň v letných mesiacoch. Nedá sa zabudnúť na odpad a jeho triedenie, recyklovanie, či znižovanie spotreby energie. Nová výstavba nesmie byť o “zahusťovaní plôch”, ale má byť realizovaná iba ak spĺňa kritérium prospešnosti pre pôvodných obyvateľov a vplyvu na životné prostredie danej lokality. Len tak spoločne vytvoríme plnohodnotné zdravé, zelené a čisté miesto pre život. Petržalka by mala a môže byť miestom, ktoré vytvára priestor pre oddych, či aktívny životný štýl obyvateľov – Petržalčanov.

Riešenia pre zelenú Petržalku

Budeme podporovať riešenia a opatrenia na zníženie dopadu klimatických zmien.

Podporíme zavlažovanie zelene v letných mesiacoch a s tým spojenú postupnú rekonštrukciu zavlažovacích rozvodov.

Zameriame sa na ochranu vodných zdrojov a vodných plôch.

Budeme podporovať obnovu vnútroblokov na parky.

Zvýšime výsadbu aj okrasných ovocných stromov, lúčnych kvetov, výsadbu kvetinovej zelene, podporíme vznik komunitných záhrad.

Budeme presadzovať zvýšenú ochranu a údržbu sídliskovej zelene.

V okolí Chorvatského ramena, Veľkého a Malého Draždiaka a popri hrádzi chceme vytvoriť relaxačno-oddychovú zónu.

Aktívne sa budeme zasadzovať za ochranu a údržbu Sadu Janka Kráľa, ktorý patrí medzi najstaršie a najkrajšie časti Petržalky.

Budeme presadzovať vytvorenie lesoparku v Lužnom lese za Dostihovou dráhou medzi Ovsišťom a Hájmi.

Poskytneme zvýšenú pomoc obyvateľom a domovým samosprávam pri budovaní a uzatváraní kontajnerových stojísk.

Aktívne sa budeme zasadzovať za zvýšenie čistoty verejných priestranstiev.

Zvýšime počet odpadkových košov a košov na psie exkrementy.

Budeme iniciovať také zmeny Územného plánu Hlavného mesta SR Bratislavy, ktoré zabránia nežiaducej zástavbe a budeme presadzovať územné plány zón všade, kde je to potrebné.
Budeme sa zasadzovať za znižovanie vizuálneho smogu - žiadne ďalšie prenájmy billboardov na našich pozemkoch.
13. jún 2019

Michal

Dík za pripomienku žvástov ktoré má každý keď vtáčika lapajú. Tie vždy len jedným očkom prejdem. Mňa len hnevá to nástenkové tendrovanie bez zmluvy, hásjenie "nového subdodávateľa ktorý ešte nepozná lokality". Samospráva sa prekecla pri riešení podnetu s nedostatkami ohľadne kosby v máji že je to firma Modifin Facility. Tá istá ktorá robila zimnú údržbu. Zmluva nie je verejnosti dostupná, čo je v rozpore so Zákonom o verejnom obstarávaní. Teraz samospráva hmliste odpovedá lebo si je vedomá pochybenia. no náprava žiadna.
25. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi nás to mrzí, ale všetci vlastníci pozemkov aj dodávateľské firmy či vlastná VPS v Petržalke, ale i po celom Slovensku majú problémy s nepokosenou trávou z dôvodu výdatných dažďov počas celého mesiaca máj. Všetci teraz dobiehame zameškané.
V súčasnosti sú už druhýkrát pokosené školské dvory a areály všetkých 24 materských škôl, 9 základných škôl, 54 areálov verejných detských ihrísk, Tyršovo nábrežie, Sad Janka Kráľa – len jeho pokosenie vzhľadom na rozlohu trvalo 5 dní., Pápežská lúka vďaky, tiež celé Lúky VII a VIII a ďalšie lokality.

Kosba v mestskej časti Bratislava-Petržalka sa zabezpečuje momentálne prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka a dodávateľským spôsobom, novými firmami vybranými verejným obstarávaním.
Aktuálne v týchto dňoch prebieha intenzívna kosba – dokonca aj počas víkendu. Veríme, že sa v súčasnosti situácia okolo kosby trávnikov zlepší k spokojnosti obyvateľov.
Chápeme, že sa ľudom môže zdať nelogické, že jedna lúka je pokosená a druhá nie, ale vzhľadom na rozdelenie si každý vlastník kosí svoju časť a nie vždy je možné kosenie viacerých vlastníkov a dodávateľov zosúladiť tak, aby bola kosba vykonaná približne v rovnakom čase.
V MČ Petržalka sa totižto nachádza viacero pozemkov s rôznymi vlastníkmi a tým pádom aj rôznymi zodpovednými za kosenie trávy. Niektoré pozemky patria MČ Petržalka (resp. za ich starostlivosť je zodpovedná MČ Petržalka, keďže jej boli zverené), iné pozemky patria Hlavnému mestu Bratislava, teda za ich kosenie je zodpovedný Magistrát a potom sa tu nachádzajú aj pozemky, ktoré sú vo vlastníctve súkromníkov, teda za ich kosenie je zodpovedný vlastník.
Prosíme vás aj o pochopenie pre ľudí, ktorí v týchto horúčavách kosia od skorého rána a aj cez víkendy.

Dnes dodávatelia kosia:

Ovsište – dnes pokračujú v parčíku na Medveďovej 21 a budú kosiť okolie panelových domov a potom pôjdu smerom k parkovisku
Háje – dnes kosia Poloreckého a kosia priebežne drobné plochy na parkoviskách
Dvory – dnes pokračujú na Černyševského a postupne sa bude vyvážať pokosená tráva

Lúky 2,3 – budú pokračovať po ukončení kosby na Háje 1,2
Lúky 4,5 – budú pokračovať po ukončení kosby na Háje 1,2
Lúky 7,8 – 19. 6. bola kosba ukončená


Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie a za trpezlivosť.


MÚ BA - Petržalka
27. jún 2019

Jana P

dobry den, je tu x podnetov ze sa nekosi, niektore medzicasom mesiac stare. Prosim Vas kedy sa zacnu tieto podnety riesit v zmysle, ze ak uz je pokosene, tak podnet oznacite za vyrieseny? Ved toto je hanba, zbytocne vzbudzujete vo verejnosti dojem, ze vam je cele kosenie uplne jedno :-(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.